Merhaba;
Yeni bir iş için yasal bir çerçeve aramaktayım. Komsiyonculuk, Ticaret tellallığını biliyorum ama tam olarak uygun mu bilemiyorum.

İşi şöyle tanımlayabilirim:
Ülke dışında ve/veya içinde bir inşaat ihalesi var. İhaleyi alan (veya almak isteyen) şirket bu işlerde deneyimli şirket bulmamız için bize başvuruyor. Biz de uygun şirketi bulup komisyon karşılığında (iş gerçekleşirse iki taraftan da) ihaleyi alan-alacak olan şirketle tanıştıyoruz. Gerekli tüm organizasyonları biz yapıyoruz bu safhaya kadar. Şimdiye kadar bir kaç kere yaptığımız ve genelde hatır gönül ilişkisi olduğu için ticari bir hedefimiz olmadı.

Şimdi merak ettiklerim şunlar:
  1. Bu tür bir komisyon karşılığında yapılan bu işe ve yapan kişiye ne ad verilir?
  2. Bu tür işler için en uygun şirket hangisidir(gerekirse yeni şirket düşünüyorum) veya şahıs firması yeterli midir?
  3. Dış ticaret uzmanı gibi bir uzman personel bulundurmak zorunda mıyım?
  4. Bu tür işlerin sözleşmelerinde yetkili olarak Türkiye mahkemelerini yetkili kılabilir miyiz? uygun olur mu?
  5. Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? Zira hem vergi dairesiyle hem de müşterilerle en verimli ilişkiyi kurmak istiyorum.