Bir kamu kuruluşunda çalışırken. 125 e/g fıkrasında devlet memurluğundan çıkarıldım. 1. kez idare mahkemeye dava açtım mahkeme üyesi bulunduğum sendika temsilsici kurula çağrılmadığından daha önca üye olduğum sendika temsilcisi kurula geldiğinden YD. verdi daha sonra iptal kararı verdi.Göreve başlatmadılar yalnız beni 2 kez disiplin kuruluna çağırdılar bende rahatsız oluğumdan 20 gün rapor aldım gitmedim. 2. kez devlet memurluğından çıkarma cezası verdiler.. 2.kez idare mahkemeye dava açtım savunmam alınmadığından yine YD. ve yine idarenin kararını iptal kararı çıktı. Bu arada göreve başlattılar akşama kadar çalıştırdılar görevden uzaklaştırma verdiler. 3. kez disiplin kuruluna çağırdılar 3. kez devlet memurluğundan çıkarma verdiler 3. kez idare mahkemeye dava açtım dava devam etmektedir. Bu arada 2 kez devlet memurluğundan çıkarmayı iptal ettilet 1. dava için danıştaya müraacat ettiler danıştay İdarenin Y.D. istemini red etti .İdare 3 kez karar albilirmi ? 3 kez aynı konuda karar aldı Avukatım yoktur dava dosyalarını internetten araştırarak hazırladım.Yardımı olurmusnuz?
Yargı kararlarının gerekçeleri de hüküm ifade eder... Usuli bir eksiklik nedeniyle iptak kararı verilmişse, belirtilen işlem tamamlanarak yeniden işlem tesis edilebilir.
Detayları bilmeden yorum yapmak doğru olmaz... Memurluktan atılmanız karşısında dahi avukat yardımı almamamız da ilginç doğrusu...
1. sinde üyesi bulunduğum sendika kurula çağrılmadığından yeni bir karar aldılar daha önceki kararı iptal etmeden disiplin kurulunun yendiden karar alma yetkisi varmı peki internetten araştırarak 2 dava kazandım.2. kararlarında savunma alınmadan karar aldıklarından iptal kararı verdi
1. ve 2. kararları iptal etmeyen idare yeni bir idare kararla devlet memurluğunan çıkarma kararı alıyor bunu anlamıyorum hatta 1 kez kazandığım davayı danıştaya götürüyor YD. talep ediyor danıştay YD.talebini red edince 2. iptal kararı üzerine 2. memurluktan çıkarma işleminin iptal ediyor
Konuyu çok net anlayamadım. Bu durumda idarenin her işlemine ayrı ayrı dava açılmalıdır ve siz zaten bunu yapmışsınız. Bazı hatta çğu durumlarda idarenin başındaki, emri altındaki memurla sürtüşür ve idari yargı kararını etkisiz kılmak için elinden geleni yapar. Sizinkinde de böyle olmuşa benziyor.
İdari yargı kararını etkisiz kılmaya çalışmak ve bu nedenle işlem tesis etmek görevi kötüye kullanma suçu oluşturur. Atamaya yetkili amir hakkında suç duyurusunda bulunabilceğiniz gibi hem bizzat şahsı hem de kurum aleyhine tazminat davaları açabilirsiniz.
Görüşleriniz için şimdiden teşekürler.2006 haziranda sövme suçu nedeniyle karşılıklı şikayet ile dava açıldı hakkımda yaklaşık 1 yıl sonra 2007 mayıs...
Merhaba
malumdurki memurlardaki disiplin cezalarında aynı suçun tekrarında bir üst disiplin cezası verilir..mesela uyarmadan sonra kınama şeklinde.....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku