Uzun süre işsiz kalınca bir bankadan olan Kredi kartı borcumu ödeyemedim. 2009 affı ile 7. ayda yeniden yapılandırmaya gittim ve şu an her ay düzenli olarak borcumu ödüyorum.

Aynı bankadan kredi kartına bağlı bir KGS kartım vardı. Borç yapılandırmasını yaparken KGS kartımı da iptal ettirdim ve karttaki meblağı (36TL) hesabıma geçmeleri için talimat verdim. İadenin 1 ay içerisinde gerçekleşeceği söylendi.

Aynen dedikleri gibi para bir ay sonra hesabıma geçmiş ve 10. ayın 5'de de banka tarafından taksitlere istinaden denilip çekilmiş.

1. Oysa taksit ödeme günüm her ayın 18'i.
2. O ana dek geçikmiş bir taksit ödemesi yok.

Bunun üzerinde kendilerine bir mail attım. Aramızda bir protokol imzalandığını ve buna istinaden taksitlerimi düzenli olarak ödediğimi buna rağmen hesabımda bulunan bir parayı hangi hakla takside sayarak üstelik vadesi gelmeden çektiklerini sordum ve paranın hesabıma iadesini istedim.

15 gün sonra cevap yazdılar.

"30.12.2009 tarihinde Bankamız Çağrı Merkezine yaptığınız ve tarafımıza iletilen 05.10.2009 tarihinde hesabınızdan kanuni takip protokol taksitlerine istinaden vadesi gelmeden çekilen 36 TL'lik tutar ile ilgili, 18.01.2010 tarihinde yapmanız gereken 95,75 TL'lik ödemenizi 59,75 TL olarak gerçekleştirebileceğinizi tarafınıza bildiririz.

Saygılarımızla"

Tamam deyip geçtim ama öte yandan da düşünüyorum. Açıkcası bu bana gasp gibi geliyor. Tamam borcum var, tamam bir dönem ödeyemedim ama sonrasında bir protokol imzaladık ve ben üzerime düşeni yaparak düzenli olarak ödemelerimi yapmaya başladım. Peki banka hangi hakla bu şekilde bir çekim yapabiliyor? Bundan sonra bu bankaya yatırdığım her meblağ için aynı işlemi uygulayabilir rahatlıkla.

Kısacası bu bana göre rahatsız edici durumun tekrar etmemesi için, bankayla çalışmamak dışında yapabileceğim herhangi bir şey var mıdır?