Annem babam herşeyi kardeşimin üzerine geçiriyorlar
Başlık 'Annem babam herşeyi kardeşimin eşinin üzerine geçiriyorlar' olacaktı düzeltirim.
Forumu iyice inceledim ama benim soruma bir cevap bulamayıp mecbur yeni konu açtım.
Kıymetli avukatlarımızdan cevap gelirse çok memnun olurum ve şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
3 erkek 1 kız kardeşiz. Yaşlarımız 46 ila 57 arası. Annem 74 babam 77 yaşında ve sağlar.
1 erkek kardeşimiz Türkiyede yaşıyor teyze kızıyla evli. Oda eskiden bizim gibi Almanyada yaşıyordu ama içki ve uyuşturucu yüzünden başını belaya sokup gönderildi. Anne babam ve bizler çok çektik. Döndüğünde teyze kızı ile evlendirdik. Döneli 30 seneyi geçti. Annemin üzerine olan evin dükkanını hepimiz koyuşup dükkan açtık birkaç yıl içinde içkici arkadaşları ile batırdı. Ondan sonrada hiç çalışmadı. Halen anne ve babam Almanyadan para gönderiyor bizde bazan veriyoruz. Ayrıca bütün evlerin ve dükkanların kirasını alıyor. Bunları hesaplasak şimdiye 3 dairede bu paralarla alınırdı. Babam annem bizimde yardımımızla emeklilik aidatlarını ödeyerek emeklilik hakkını sağladılar. 58 yaşına gelince emeklilik bağlanacak. İçki yüzünden eşi ile 7 senede ayrı yaşadılar. Annem babam bir evi satıp eşinin anne babasının dibinde gelinin adına bir ev aldılar. Sonra öğrendikki sanayideki dükkan ve babamın Türkiyedekiarabasıda satılıp geline ikinci ev alınmış. Olsun dedik. Sözde karşim bir arsa almış babam o arsayada bir büyük dükkan yaptırdı. Oda gelinin üzerine. Geriye 3 daire ve 4 dükkanı olan 2 ev kalmıştı. Birde 16000 metrekare ve 600 metrekare arsa ve arazi var. Şimdi bir proje açıklandı ve kalan 2 evin ve hiç çalışmamasına rağmen sözde kardeşimin eşi üzerine aldığı dükkan olan arsanın bulunduğu yere Toki konutlar yapacakmış. Bu durumda 3 yere 5-6 daire ve 5-6 dükkan bekliyoruz.
Herşey güzel ama şimdi öğrendikki arazi ve arsa dışındaki herşey kardeşimi terk edip 7 yıl ayrı yaşayan gelinin üzerine verilmiş. Yani oğlumuz kötü diye ayrı yaşarken herşey geline verilmiş. Gelin şimdi babamın izine gelip ilk aşamada 600 kare parselli arsasınıda üzerine geçirmesini bekliyormuş. Bunu oğlu diyor. Babam gelsin o arsayıda üzerime geçireceğim diyormuş. Babam ona adeta tapıyor üzerine geçirir. Zaten üzerinde bir o arsa kaldı onuda alınca tekmeyi vuracağından eminiz. Arazi annemin üzerine oda gelini ile artık çok kavgalı izinde bile birkaç hafta yanında barınamadı ama oda kötü oğluna tapıyor. Yani anne ve babam biri kardeşimize bir eşine mal bağışlamada yarış ediyor.
Geline 2 eve birşey demedik, mağdur olmasınlar diye para göndermeleri takdir edip bizde yardımladık, 40 senedir kiraları aldılar olsun dedik. Ama şimdi arsa ve arazi hariç herşeyin kardeşimizn eşinin üzerine geçirildiğini duyunca isyan edip anne babamla tartıştım. Aslında sözlerine bakarsanız en sevdikleri benim. İçkim yok kumarım sigaram yok evine bağlı ve her işlerine koşarım. Ama hep diyorlarki, sizler Almanyadasınız hayatınız garanti. Halbuki benim bir evim bile yok izine gidince 30 senedir ablamın evinde kalıyorum. Son izinde ise yeni evlendiğim ikinci eşimin babası gilde kaldık. Alman olan boşandığım ilk eşim emekliliğimin yarısın boşanırken götürdü. Geriye 600 Euro kaldı. İki erkek bebeğimiz oldu ve işsiz kaldım artık ev alma umudumda kayboldu. Ben ölsem eşime en fazla 300 Euro dul maaşı bağlanır ne ev var ne başka bir gelir ve 2 erkek evladımız ile mağdur olur. Sürekli diyorlarki Almanyada birşey olmaz. Hiçte öyle değil. Ben işsiz kalınca fakirliği tattım ama anneme babama anlatamıyorum. Çocuklarımında Almanyada okula başlamasını istemiyorum bir an önce dönmeyi düşünüyorum ama ne ev var ne maaş. Dönme diyorlar. Çocuklar okula başlarsa artık dönemeyiz buradada hayat kalmadı ben yaşlandım dönmemiz gerekli diyorum.
Kısaca sözde mağdur olan kardeşim ve eşi şimdi beni 20 kez satın alırlar ama babam bu izinde büyük bir ihtimalle arsayıda gelinin üzerine geçirir. Tahminen işi bitincede artık evede koymaz ve bizim elimize düşerler. Şu an kardeşimin eşinin üzerinde 2 mustakil ev, 1 tane 2 katlı 3 dükkanlı ev, 1 tane 2 katlı 1 dükkanlı ev ve 1 tanede sadece büyük bir dükkanı olan ve kirada olan yer var. 2 müstakil ev bir ev, sanayideki dükkan ve araba satılarak alındı yani daha önce anne ve babamın üzerine değildi. Yeni öğrendiğimize görede 2 katlı 2 ev 4 dükkanla birlikte dava ederiz korkusuyla önce bir başkasına satılmış gibi yapıp (büyük bir ihtimalle gelinin babasının üzerine) ve ondan gelinin üzerine geçirilmiş. Bu 2 katlı 2 evin ve sadece dükkanı olan yerin bulunduğu yerlere Toki konutlar yapacak. Bir sürü daire ve dükkan verilecek. İlerde annemin üzerine Toki evleri değil normal evler vardı diye bir durumda ortaya çıkacak. Toki evleri gelinin üzerine olan evler sayesinde doğrudan gelinin olacak ve mirasla bir ilgiside kalmayacak diye düşünüyorum.
Sorum şu. Dava etsek birşey hakedebilirmiyiz? Annem babam sağken dava etmekmi iyi yoksa ilerdemi? Bu Forumda okuduğum kadarıyla durumu öğrendikten 1 yıl içinde dava etmezsek dava hakkı kalkıyormuş. Şimdi ben öğrendim dava etmezsem ilerde bir hakkım kalmayacakmı?
Sayın avukatlarımız beni aydınlatırsa çok memnun olacağım. Saygılar teşekkürler.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu ceyweb tarafından (25-03-2010 Saat 18:38:53 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Başlık eksikti
Cevap: Annem babam herşeyi kardeşimin üzerine geçiriyorlar
Yukardaki yazıma 2 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen cevap yazılmadı.
Belki yazı uzun geldi ve okuyan çıkmadı.
Kısaca 2 soru sorayım belki cevap gelir.
Annem ve babam sağlar 74 ve 77 yaşındalar.
3 erkek ve 1 kız kardeşiz hepimiz evliyiz çocuk ve torunlarımız var.
Babam 12 yıl önce bir evini, sanayiide bir dükkanını ve bir arabasını satıp 3 oğlandan birinin eşinin yani bir gelininin üzerine 2 ev almış geri kalan paralarıda nakit ve altına çevirip geline vermiş son zamanlarda öğrendik.
Annem ikişer katlı ve 4 dükkanlı 2 evi gene 12 sene kadar önce aynı gelinin babasına satıldı gösterip ondanda gelinin adına geçirmişler. Bir söylentiye görede halen gelinin babasının üzerineymiş ve annem babam vefat ederse gelinin adına geçirecekmiş. Böyle anlaşmışlar. Tabi gelinin babası önce ölürse gelinin 4 kızkardeşi bir erkek kardeşi mıras hakları olacağından durum ne olacak ne anlaştılar bilmiyoruz.
Bizler bunları öğrenince şok geçirdik. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Halbuki anne ve babam ile ilşkilerimiz çok iyi. Malları üzerine geçirdikleri gelinin kocası olan kardeşimiz ise çok ahlaksızlıklar edip hepimize yani anne ve babamada çok çektirdi. Hayatında hiç çalışmayıp halen babamın parasını evlerin dükkanların kirasını yiyor. Arada bizde çok yardım ettik. Bu arada çalışmamasına rağmen kardeşimde gene eşinin adına bir arsa alımış (babamın parasıdır) ve babam orayada bina yaptırıp altındaki dükkanı kiraya vermiş. Gene kardeşim yiyor. Bu arada Bağkurdan emekli aidatlarınıda ödeyip 58 yaşında emeklilik hakkınıda kazandırdılar. Birkaç aidatı bende ödedim.
Bu haksızlığa karşı ne yapabiliriz. Anne babamla zıtlaşmayı istemiyoruz yoksa geri kalan birkaç arazi ve arsayıda gelinin üzerine geçirebilirler. Şunuda söyleym. Bizim eşler akraba değil malların üzerine geçildiği gelin ise eşi olan kardeşimin teyze kızı. Yani annem bu gelinin teyzesi. Bir sefer izinde (Anne babam kızkardeşim ve 1 erkek kardeşim Almanyada yaşıyoruz o gelin ve kardeşim Türkiyede) annemi babamın aldığı evlerden birine sığdırmadı ve annem kaçıp ablamların evinde kaldı ama genede o gelin diyorlar başka birşey demiyorlar seni bir ay yanına sığdırmadı deyince annem bin dereden su getiriyor ona toz kondurmuyor.
Gene uzun oldu ama bazı şeyleri mecbur yazdım. İnşallah bu kez bir cevap veya cevaplar gelir
Konu ceyweb tarafından (16-05-2010 Saat 22:37:54 ) de değiştirilmiştir.
Mal kaçırma durumu söz konusu ise murisin yani ölen miras bırakanın karşılıksız devrettiği gayrimenkuller için muvazaa veya tenkis düşünülebilir.Hayattayken düşünülmez.Miras konusu kısmını okuyunuz.
İşin kötüsü mallar devredilirken gelinin babasına satmış gibi gösteriliyor diğer alınan iki ev ise mevcut bir evin, dükkanın ve arabanın satılması ile doğrudan gelinin adına 2 ev alınması ile oluyor. Evlerin böyle alındığı bütün akrabalar tarafından biliniyor. ikişer katlı ve 4 dükkanlı öbür 2 evin gelinin babasının üzerine satılmış gibi geçirilmesi hakkında ise akrabaların bilgisi yok. Biz tesadüfen öğrendik. Herkes halen annemin üzerine biliyor.
Dayanamayıp yazacam.Benimde dedemle ananem ve dedem bütün yerleri berduş dayım öteki tefecilere yedirdi.Annem ve teyzem 1900 ar tl aldı.(1.000.000-1.500.000) tl civarında varlıktan.Hanımın anneannesi ve dedesi de aynı şekilde aynı miktarlarda yedirdi.Anneannem daha olsada yedirsem diye bakıyor.Kimi kınayacak belki ama ele alacan sopa vurdukça döndürecem.Muzurlukların çoğu yaşlılarda.
Biz Adana'da ikamet ediyorduk, babam ise Ankara'da çalışıyordu, arada eve geliyordu...Sonra biz geçen sene haziranda Ankara'ya taşındık ben annem ve...
İyi geceler.. Gözlerimdeki yaşlar kurumadan yazıyorum size. Az önce umarım bu sondur dediğim bir tartışma daha yaşandı evimizde. Benim sorunum annem...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku