Ben 7-8 senedir fotoğrafla uğraşan bir fotoğraf amatörüyüm, Konya'da ikamet ettiğim için ve tarihi çok sevdiğim için genelde "Konya Tarihi" üzerine fotoğraflar çektim. Tarzı hoşuma gittiği için tüm fotoğraflarımı HDR tekniği ile çekerim.
Not: HDR tekniği; aynı sahneyi 3,5,... gibi sayıda değişik diyafram ve perde ayarları ile çekilerek bilgisayar ortamında bu fotoğrafları birleştirerek yapılan bir fotoğrafcılık tekniğidir.
Geçen ay şans eseri 2 dergide fotoğraflarımın izinsiz kullanıldığını gördüm. İlki "Ağaoğlu Şirketler Grubu" na ait "My World" dergisi, bu dergide "Konya İnce Minare Müzesi" fotoğrafım kullanılmış. İkinci olarak da Konya'da faaliyet gösteren "Konya Vizyon" dergisi. Bu dergide de 6 adet fotoğrafım kullanılmış.
Ağaoğlu grubuna konu ile ilgili olarak dün noterden protesto gönderttim (avukatım hazırladı) ondan haber beklemekteyim.
Konya Vizyon dergisi yetkilisine bir mail atarak bu durumun yasal olmadığını hukuki yollarla çözeceğimi söyledim. Ertesi gün ajansıma geldi ve görüştük. Kendisinden 6 fotoğraf için 6000TL (6x1000) telif istedim. Düşünelim vs diyerek gitti. 2 gün ses çıkmadı 2. gün sonunda telefon açarak bana hakaretler ve tehditler etti.
1 hafta sonra araya birilerini hatrı sayılır kişileri sokmaya çalıştı. kendisine dün itibari ile protestomu gönderdim.
konu ile ilgili öneri ve tazminat davası ile ilgili öneri ve bilgilerinizi bekliyorum.
Gayet akılcı ve mantıklı olan yolu izlemişsiniz,Tazminat davası ve ayrıca FSEK 5846 kanunu gereğince ceza davası açınız, ettiği tehdit ve hakaretleri mahkemede belirtmeyi ihmal etmeyiniz.
Eserleriniz Ticari amaçlı kullanıldığı için yüksek olasılıkla tazminat alırsınız gibi geliyor, Dava gelişmelerini lütfen konuya eklemeyi ihmal etmeyiniz
Mehmet bey,
doğru olanı yapıyorsunuz ve sonuna kadar gidin. Daha önce bu konuda açılmış ve kazanılmış davalar da var emsal teşkil edebilir.
Yalnız sizdeki farklılık kullandığınız HDR tekniği. Orjinal boyutları elinizde olmasına rağmen HDR uygulanmış sonuç karesi ışık olarak farklılıklar içerecektir. Sanırım davanın seyrinde bilirkişi oldukça önemli rol oynayacak. Elinizdeki HDR için kullandığınız orjinal dosyaları (RAW, JPG, PSD) iyi saklayın.
Dava ile ilgili her türlü gelişmeden sizleri haberdar edeceğim.
beni tehdit eden arkadaş araya hatırlı kişiler sokarak anlaşmaya çalışıyor. ctesi işyerime gelicek bakalım ne olacak
dosyaları flickr dan elde etmişler bir de pişkin pişkin söylüyorlar. flickr sitesinde ismim, tarih ve ticari amaçlı kullanılmayacağını belirten ibareler mevcuttur. ama sallamayıp direkt kullanmışlar.
hadi konya'da ki dergiyi anlarim deneyimsiz amatörler, ağaoğlu dergisinde kullanılması asıl cesaret işi
Konuyla ilgili gelişmeler:
Ağaoğlunun dergiyi yaptırdığı firma avukatı aradı telefonla, istediğimiz rakamın (50.000TL istemiştik) çok fahiş olduğunu belirtti. 1.000TL vermeyi teklif etti
Ebru hanıma (Avukat) bu rakamın çok komik olduğunu belirttim oda bana siz makul bir ücret belirleyin anlaşalım dedi. kendisine ne söylersem söyleyim makul olmayacağını söyledim. zaten fikir ve sanat eserleri kanununa göre yaptıkların işin tazminat haricindeki cezasının en az 50.000TL den başladığını söyledim kendiside gayet pişkin bir şekilde "O şikayeti yapabilmeniz için 6 aiçinde yapılması lazımdı öyle bir şikayet zaten yapılamaz" dedi
tamam o zaman hukuki yollar ile çözelim dedik ve kapattık telefonu.
geçen süre zarfında avukatımı aradığım zaman dosyanın konya mahkemelerinde yetkisizlik verildiğini bu yüzden istanbula bir meslektaşına gönderildiğini söyledi. Peki dedik beklemeye başladık. Fakat her süre geçtiğinde bir çeşit bahaneler ile dosyadan haber alamamaya başladım. Ayrıca E-Devlet üzerinden de herhangi bir dava göremediğim için artık davanın üzerine yatıldığını düşünmeye başladım. Konu ile ilgili neler yapmam gerek önerileriniz varsa sevinirim. Siz siz olun her avukata güvenmeyin…
Avukatınız davanın nerede açılacağını bilmediğinden yanlış yerde açarak sizi zarara uğratmış gibi anladım. Doğru mu? Ya da yetkisizlik kararı verilse bile, yetkili mahkemeye gönderilebilirdi ve süre sorunu olmazdı. Görünüşe göre avukatınızın burada ihmali ya da bilgisizliği söz konusuymuş gibi anlaşılıyor.
- - - Updated - - -
Avukatınız davanın nerede açılacağını bilmediğinden yanlış yerde açarak sizi zarara uğratmış gibi anladım. Doğru mu? Ya da yetkisizlik kararı verilse bile, yetkili mahkemeye gönderilebilirdi ve süre sorunu olmazdı. Görünüşe göre avukatınızın burada ihmali ya da bilgisizliği söz konusuymuş gibi anlaşılıyor.
merhaba sayın arkadaşlar ben öğrenciyim iş başvurusu yaptım başlayacağım ama bir sorun var benden ikametgah istediler muhtara gittim kayıtdımı polis...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku