Kocasının, kendisiyle düğününden birkaç saat önce başka bir kadınla daha evlendiğini öğrenen Gülcan D., ‘üçlü evliliğin’ akıl durduran trafiğini anlattı: “Saat 23.00’e kadar onda kalıp, gelip bende yatıyormuş. İkimize ayrı şirketten cep hattı almış. Özlem arayıp ‘Kocam nerede’ diye sorduğunda, ‘Kocamız’ diyordum.”
AYNI gün iki nikâh masasına oturan Onur Ö. ile evliliği mahkemece iptal edilen mağdur gelin Gülcan D., öyküsünü Hürriyet’e anlattı: “18 Nisan 2009 saat 17.00’de Mamak Evlendirme Memurluğu’nda gelinliğimle ve ailelerimizin de katılımıyla güzel bir düğün töreniyle evlendik. Evlenmeden yaklaşık iki yıl Onur ile birlikteliğimiz oldu.
Kuran’a el bastırdı
Evlendikten 2-3 ay sonra Onur’un davranışları değişti. Bazen cepten bile ulaşamıyordum. Eve gelmediği oluyordu. İş çığırından çıkınca sıkıştırdım. Bir gün Kuran’a el bastırıp kimseye anlatmamam koşuluyla bir şey anlatacağını söyledi. Kabul ettim. Özlem ile aynı gün nikâh kıydığını, bu durumdan Özlem’in de, ailesinin de haberleri olmadığını söyledi. Şoka girdim. İkinci gün Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yani kendisi değil, ben suç duyurusunda bulundum. Daha sonra ilk eşi olan Özlem Hanımı aradım. Olayı anlattım, inanmadı. Düğünde çekilmiş fotoğraflar ile video görüntülerini gönderdim. Ayrılık aşmasına geldiğimde hamileydim. Müjdeli haberi Onur’un doğum gününde verecektim. Durum böyle olunca bebeği aldırdım.
8 ay sonra gelinlik
Özlem Hanım’la nikâhı herkesten gizlice yapmışlar. Benimle olan nikâhı iptal ettiren Onur, Özlem Hanım’la sanki yeni evleniyormuş gibi 19 Aralık 2009’da yani gerçek nikâhtan 8 ay sonra ailelerin de katıldığı bir düğün merasimi yaparak ona da gelinlik giydird
Kocam akşam 23.00’e kadar onda kalıyor, geceleri de yatmaya bana geliyormuş. Görüşme trafiğini rahat yapabilmek ve yakalanmamak için ise bana Turkcell, Özlem Hanım’a ise Avea hattı almış. Özlem Hanımla parası için evlendiğini düşünüyorum. Çünkü halen iç güveysi olarak onun evinde oturuyor.
‘Kocam değil, kocamız’
Kocamın doğru düzgün bir geliri yok. Evlendiğimizde benim güzellik salonum, evim vardı. İşlerim ters gidip sıkıntıya girince, benden boşanıp mal varlığı daha fazla olan Özlem Hanım’a gittiğini düşünüyorum. Olayın ortaya çıkması üzerine bir kaç kez Özlem Hanım beni arayıp ‘Kocam orada mı’ diye sorduğunda ‘kocam değil, kocamız diye konuşacaksınız Hanımefendi’ dedim.”
Kocasını sevgilisine öldürttü!
Adana'da nikahsız yaşadığı ve 2 çocuk sahibi olduğu eşini, sevgilisine öldürttüğü ileri sürülen kadın ve sevgilisi yakalandı.
İddiaya göre, Abdullah Oharoğlu (41) yaklaşık 4 yıl önce Cevher Sezen U. (24) ile tanışarak nikahsız olarak birlikte yaşamaya başladı. Oharoğlu, 1,5 yıl önce Levent Mahallesi'nde Cevher Sezen U.'ya Soner Ö.'nün (26) evini kiraladı.
Oharoğlu, evli ve 4 çocuk babası olduğu için haftanın 3 günü Denizli Mahallesi'ndeki evine, 4 günü de nikahsız yaşadığı ve 2 çocuk sahibi olduğu Cevher Sezen U.'nun evine gelmeye başladı.
Bu arada Cevher Sezen U. ile ev sahibi Soner Ö. arasında da yasak aşk başladı. Yaklaşık 5-6 ay önce başlayan yasak aşkı Abdullah Oharoğlu fark ederek, nikahsız eşine İstanbul'a gitmek istediğini söyledi. Bunun üzerine birbirinden ayrılmak istemeyen Soner ve Cevher, plan yapmaya başladı.
Planı 17 mart gecesi devreye sokan Cevher Sezen U. ve Soner Ö., Oharoğlu'nu öldürmeye karar verdi. 17 mart günü çocuklarını ve eşini görmek için eve gelen Oharoğlu, kısa süre kaldıktan sonra Cevher Sezen U. tarafından bebeğin maması yok denilerek dışarı çıkartıldı. Bu arada evde bekleyen Soner Ö. pompalı silahı alıp aşağıya inerek sevgilisinin yanında eşini vurarak öldürdü.
Eşini sevgilisine öldürttükten sonra soğukkanlılıkla evine dönen Cevher Sezen U. daha sonra polisi arayarak eşinin öldürüldüğünü ihbar etti. Bu arada, Soner Ö. de evine çıktı. Polisler geldikten sonra olay yerine gelen Soner Ö., sevgilisinin kocasının ölüp ölmediğine baktı.
Daha sonra olay yerinden ayrılarak arkadaşı Süleyman A.'da (24) saklandı. Pompalı silahı ise daha önce beraber çalıştığı iş arkadaşı Hatice T.'ye verdi. Soner Ö. daha sonra Süleyman A. ile birlikte Hatay'a gidip orada bir gün kaldı, ancak sonra Adana'ya geri döndü. Polis yaptığı çalışma sonucunda, Oharoğlu'nun öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla eşi Cevher Sezen U.'yu, öldürdüğü iddiası ile Soner Ö.'yü, silahı sakladığı iddiasıyla Hatice T.'yi (21), Soner Ö.'yü sakladığı iddiasıyla da Süleyman A.'yı ve cinayeti bildiği halde gizlediği iddiasıyla Sezgin U.'yu (26) gözaltına aldı.
Gözaltında önce her şeyi itiraf ettiği ileri sürülen Cevher Sezen U.'nun, daha sonra ifade değiştirerek Soner Ö. ile bir ilişkisi olmadığını, eşiyle birlikte akşam yürürken bir kişinin ateş ederek eşini öldürdüğünü ileri sürdüğü öğrenildi.
Soner Ö. ise ifadesinde, Abdullah Oharoğlu'nu öldürdüğünü itiraf ederek, "Ben kiracımız olan Cevher Sezen U. ile aşk ilişkisi yaşamaya başladım. Bunu kocası öğrendi. Bir gün beni yanına çağırarak seni öldürürüm 'buradan ve eşimden uzak dur' dedi. Ben de 'burası benim evim nasıl uzak durayım' dedim. Olay gecesi de kapı önünde karşılaştık. Beni yine tehdit etti. Ben de eşimden ayrıldığım için ve çocuğumu göremediğim için çok üzgündüm. Bu sebeple alkol ve hap aldım. Sonra kendimi jiletle doğradım. Eve çıktım pompalı silahı aldım. Abdullah eşiyle birlikte gidiyordu. Eşi kendinden 5-6 adım gerideydi. Yanına yaklaştım ve ateş ettim. Sonra arkadaşımı arayarak olay yerinden uzaklaştım. Daha sonra kendime geldim" dedi. Zanlılar bugün emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildiler.
Kocasını sevgilisine öldürtmüş!
İstanbul`da yaklaşık 9 ay önce evinde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan kişinin karısı, Elazığ`da gözaltına alındı.
İstanbul`da yaklaşık 9 ay önce evinde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan kişinin karısı, Elazığ`da gözaltına alındı. 19 Haziran 2008`de Esenler`deki evinde boğazı kesilerek öldürülmüş bulunan Nazmi Y`nin (35) eşi Serap Y. (29), olayın ardından Elazığ`a gelerek kadın kuaför dükkanı açtı.
Soruşturmayı sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaydan yaklaşık 9 ay sonra, cinayetle ilgisi olduğu gerekçesiyle Serap Y`nin yakalanması için Elazığ Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.
Elazığ`da ailesiyle yaşadığı, Sürsürü Mahallesi`ndeki evinde gözaltına alınan Serap Y, İstanbul`dan gelen polis ekibine teslim edilerek İstanbul`a gönderildi.
Öte yandan, olayla ilgili İstanbul`da da Gökhan A. ve Serkan A`nın gözaltına alındığı bildirildi.
ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER
Esenler`de yaklaşık 9 ay önce Nazmi Y`nin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan eşi ve eşinin sevgilisi olduğu iddia edilen kişi adliyeye gönderildi.
Fatih Mahallesi 7. sokaktaki evde 19 Haziran 2008 tarihinde gerçekleşen olaya ilişkin Elazığ`da yakalanan Serap Y. ile İstanbul`da gözaltına alınan ve Serap Y`nin sevgilisi olduğu öne sürülen Serkan A`nın İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü`ndeki işlemleri tamamlandı.
Serap Y`nin poliste verdiği ifadede, 2 çocuk annesi olduğunu, Serkan A. ile gizli aşk yaşadığını, ancak eşinin bu durumu fark ettiğini, bunun üzerine Serkan A`nın eşinin boğazını keserek öldürdüğünü söylediği iddia edildi.
Şubeden çıkartılan Serap Y. ile Serkan A, daha sonra Bakırköy Adliyesi`ne gönderildi
43 Yaşındaki Kocasını, Sevgilisine Öldürttü!..
13 Mart 2007 Hürriyet Gazetesi- Yılbaşı gecesi evinde bıçaklanan A. O.’nın, eşi C. O. ve 17 yaşındaki sevgilisi H.K. tarafından kurgulanan vahşi bir plana kurban gittiği anlaşıldı...
Kamyon şoförü A. O. (43), yeni yılın ilk günü (1 Ocak 2007) evinde bıçaklanarak öldürüldüğünde bütün Türkiye dul kalan eş C. O. için ağlamıştı.
Oysa geçen zaman gösterdi ki, ortada kocası öldürülen masum dul bir kadın değil cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen bir kadın var.
Olayın Gelişimi:
1 Ocak 2007: Kamyon şoförü A. O.; kendi evinde, kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce bıçaklanarak öldürüldü.
1 Ocak 2007, Cinayet gecesi: C. O. (27), öldürülen eşi A. O.'yla beraber komşu ziyaretine gitti.
C. Ovacıklı kocasına; "A.'ciğim, bebeğin emziğini evde unuttum" dedi.
Karısının bu sözü üzerine A. O., 1.5 yaşındaki bebeğin emziğini almak için eve döndü...
Bir süre sonra komşusuyla beraber eve dönen C. O., kanlar içinde yatan kocasının ölü vücuduyla karşılaştı...
Polisin İncelemesi
1 Ocak 2007 (Olayın Ardından): Cinayetin ardından, olay yeri incelemelerini yapmak için cinayet mahalline gelen Polis; evde A. O.’nın ve ikinci bir kişinin kan izlerini buldu.
Polis, evin önünden ayrılan 2 kişinin bindiği taksiyi tespit etti. Taksi sürücüsü, eli kanayan bir kişinin arkadaşıyla beraber arabasına bindiğini ve "Bizi Harem’e götür" dediğini söyledi.
Soruşturmanın devamında, taksiye binen iki kişiden birinin 27 yaşındaki C. O., 17 yaşındaki sevgilisi H.K. olduğu ve iki sevgilinin 9 aydır aşk yaşadıkları iddia edildi.
Taksi şoförünün çizdirdiği robot resme tıpatıp uyan H.K., Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde saklandığı evde, arkadaşı İ. İ. (19) ile birlikte ele geçirildi. Azmettirici olmakla suçlanan C. O. İstanbul’da gözaltına alındı.
Polis, susma hakkını kullanan C. O.'nın akıllara planını ortaya çıkardı.
Olayın Aslı ve C. O.'nın Planı
İddialara göre yılbaşı günü eşini ve çocuklarını alıp yakındaki bir komşusuna giden C. O., sevgilisine gönderdiği mesajda "Kapı açık, eve gir " diye yazdı.
Sevgilisinden gelen mesaj üzerine açık kapıdan arkadaşıyla beraber eve giren katil H.K., emzik almak için eve gelecek olan koca A. O.'yı beklemeye başladı.
Üstüne atlayıp bıçakladı...
İddialara göre sevgilisine mesaj geçen kadın kocasını, bebeğin emziğini alması için eve gönderdi. Kadın bir süre sonra, sanki merak etmiş gibi yaparak komşusuyla birlikte gittiği evde eşinin cesediyle karşılaştı.
Yakalanan katil zanlılarından İ. İ., ifadesinde olayı şöyle anlattı: "H.K. beni telefonla arayarak bir yere gideceğimizi söyledi. Kapı açıktı. Bana ’Sürpriz yapacağız’ dedi. Daha sonra kapı açıldı. H.K., adamın üzerine atlayarak bıçaklamaya başladı. Onu durdurmaya çalışırken elim kesildi. Sonra kaçtık. Harem’den bindiğimiz otobüsle Ankara’ya gittik." C. O. ve H.K ile İ. İ., Kartal Adliyesi’ne gönderildi.
Eşini öldürttü!
2 çocuğunun babası ve 10 yıllık eşini öldürtmekle suçlanan Fatma Aktunç ve cinayeti işlediği iddia edilen sevgilisi Abuzer Göktaş gözaltına alındı. Göktaş'ın aynı zamanda, komando bıçağıyla öldürdüğü Suat Aktunç'un arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Evli ve 2 çocuk babası Suat Aktunç'un cesedinin yaklaşık 7 ay önce Kumkapı sahilinde karaya vurmasının ardından soruşturma başlatan polis, ceset üzerinden çıkan parayı göz önüne alarak olayın gasp amaçlı işlenmediğini belirledi. Bunun üzerine Aktunç'un ailesi ve yakın çevresini mercek altına alan polis ekipleri, korkunç cinayet planını ortaya çıkardı. İddiaya göre Fatma Aktunç, kocasının arkadaşı Abuzer Göktaş'la sevgiliydi. Suat Aktunç'un ilişkiyi öğrenmesi üzerine Fatma Aktunç ve Abuzer Göktaş cinayet planı hazırladı. Planını gerçekleştiren Göktaş, arkadaşı Suat Aktunç'u komando bıçağıyla öldürerek denize attı. Polis tarafından kendilerine yardım ettiği ileri sürülen 3 kişiyle birlikte gözaltına alınan Fatma Aktunç ve Abuzer Göktaş, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı. Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarının soruları üzerine olayı inkar eden Fatma Aktunç, adliyeye sevk edildiği sevgilisi ve diğer 3 kişi ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Eksi Kocasını Sevgilisine öldürttü!
Edebiyat öğretmeni, ayrıldığı kocasını sevgilisine öldürttü. Sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen Savaş Ermiş cinayetini soruşturan polisler önce katil sevgiliye ardından da onu azmettiren eski eşe ulaştı.
6 günlük kocasını sevgilisine öldürttü!
Mersin’de iki ay önce evinin önünde bıçaklanarak öldürülen 30 yaşındaki Mehmet Kurtgöz’ün, olaydan altı gün önce düğün yaptığı nikahsız eşi 20 yaşındaki Ayşegül K.’nin azmettirmesiyle, kadının sevgilisi ve onun arkadaşı tarafından öldürüldüğü anlaşıldı.
Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti:
Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Kurtgöz (30), Gaziantep’te 7 Martta düğün yapıp Ayşegül K. (20) ile imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladı.
Mersin’de Barış Mahallesi’nde yaşayan ailesinin yanına gelen Mehmet Kurtgöz ve Ayşegül K, 13 Martta akşam saatlerinde gezmeye çıktı. Bu sırada bıçaklı saldırıya uğrayan Kurtgöz, hayatını kaybetti.
Kocasını sevgilisine öldürtmüş!
BOĞAZI kesilmiş vaziyette tren rayları üzerinde bulunan Mehmet Ali Özdede'nin katili eşi çıktı. Emine Özdede'nin kocasını, sevgilisine 4 bilezik karşılığı öldürttüğü ortaya çıktı. Sevgilisi Hasan D ile işbirliği yapan Emine Özdede tutuklandı. Göllüce Mahallesi'nde demir yolu yakınında boğazı kesilmiş halde cesedi bulunan Mehmet Ali Özdede'nin (22) öldürülmesi ile ilgili araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Özdede'nin 2,5 ay önce evlendiği Emine Özdede'nin, olay günü ile ilgili çelişkili ifadeler vermesi üzerine soruşturmayı derinleştirdi.
EVLENDİKTEN SONRA İLİŞKİSİ DEVAM ETMİŞ
Emine Özdede'nin evlenmeden önce Hasan D. (19) ile çok yakın arkadaş oldukları bilgisini alan ekipler, Hasan D'yi de gözaltına aldı. Hasan D'nin, sorgulamasında, cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Zanlının, Emine Özdede ile sevgili olduklarını ancak maddi imkansızlık yüzünden evlenemediklerini belirttiği ve "Evlendikten sonra da Emine ile ilişkimiz devam etti. Bana, eşinden hoşlanmadığını, Mehmet Ali'yi ortadan kaldırmadan, benimle bir daha görüşmeyeceğini söyledi. Ben de bu cinayet planını yaptım" dediği öğrenildi.
CİNAYET ÖNCESİ ÖZDEDE'Yİ ARAMIŞ
Hasan D.'nin, polise verdiği ifadesinde, olay gecesi cep telefonuyla Mehmet Ali Özdede'yi arayarak, "Otomobilimizin arızası var, bakabilir misiniz?" diyerek dışarı çağırdığını ve yanındaki arkadaşı M.B. ile birlikte Mehmet Ali Özdede'yi tren rayları üzerinde bıçaklayarak boğazını kesip öldürdüklerini itiraf ettiği öne sürüldü. Hasan D.'nin, cinayeti sevgilisi Emine Özdede ile birlikte planladıklarını ve Emine Özdede'den kocası Mehmet Ali Özdede'yi öldürmesi karşılığında 4 bilezik aldığını da itiraf ettiği öğrenildi.
Bileziklerini satıp silah aldı; kocasını, sevgilisine öldürttü!
Dedektifler cinayeti çözdü. KADIN, komşulara pilav ve helva dağıtırken yakalandı.
ANKARA’da, evli ve bir çocuk annesi Nuriye Y. (41), kendisiyle aynı belediyede çalışan Dursun Y.’ye (36) áşık oldu. Yaklaşık iki yıl süren ilişkinin ardından Nuriye Y. sevgilisinden, aşklarına engel gördüğü eşi Ahmet Y.’yi (48) öldürmesini istedi. Nuriye Y., kolundaki bilezikleri sattı ve bu parayla Dursun Y. 1500 YTL’ye bir tabanca aldı. İki sevgili, birlikte yaptıkları planı uygulamaya koydular. 8 Kasım’da Nuriye Y., Eryaman’da bulunan arkadaşını ziyaret etti ve gece 22.00’de kocasını arayıp kendisini almasını istedi. Dursun Y. de apartmanın önünde gizlendi.
Nuriye Y., eşinin otomobilinin ön koltuğuna oturduğu sırada, Dursun Y., arka kapıyı açıp Ahmet Y.’nin kafasına tabancayı dayadı ve sürmesini istedi. Bir süre sonra Nuriye Y.’yi araçtan indiren Dursun Y., Ahmet Y.’yi Sincan’da boş bir arazide ensesinden tek kurşunla öldürdü. Silahı ve Ahmet Y.’ye ait cep telefonunu parçalayarak ağaçlık bir bölgeye atan Dursun Y. Konya’daki akrabalarının yanına kaçtı.
"Kocamı kaçırdılar" diye çığlıklar atan Nuriye Y.’nin ifadesi sonrası araştırma başlatan polis, cesedi buldu ve kadının cep telefonu görüşmelerini incelemeye aldı. Aşk ilişkisi ortaya çıkınca gözaltına alınan Dursun Y. cinayeti itiraf etti. Komşulara pilav ve helva dağıtırken gözaltına alınan Nuriye Y., "Sadece korkutmasını istedim. Niye öldürdüğünü bilmiyorum" dedi. Sevgililer tutuklandı.
Kocasını sevgilisine öldürtmek istedi!
Yalova'da geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Sefer G. (40), Mimar Sinan Caddesi'ndeki evine gelen tanımadığı bir kişi tarafından yedi yerinden bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Polis, kapıda zorlamanın olmamasından ve Sefer G.'nin eşi Hilál G.'nin (35) rahat hareket etmesinden şüphelendi. Hilál G.'yi çapraz sorguya alan polis, Sefer G.'nin, MSN'de tanıştığı 24 yaşındaki sevgilisi Hikmet Ö. tarafından bıçaklandığını öğrendi.
Eşinin boşanmaya yanaşmaması sonucu bu planı yaptıklarını söyleyen Hilál G., "Fakat amacımıza ulaşmadık. Çabuk yakalandık" dedi. Hilál G.'nin ifadesinden sonra polis Uşak'ta oturan Hikmet Ö.'yü yakaladı. Evdeki parmak izleri tutan Ö., suçunu kabul etti. Yalova Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 'Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan adliyeye çıkarılan Hilál G. ve genç sevgilisi Hikmet Ö., cezaevine kondu.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku