Oturduğum bina bir kooperatif ve henüz kooperatif faal, arsa sahipleri ile süren dava nedeniyle kooperatif fesh edilmedi. Oturmaya elverişli binanın 54/51 'i dolu.
1- oturduğum daire çatı katı ve uydu anten takan şahışların kırdıkları kiremitler nedeni ile su akıntısı vardır 2009 yılı mart ayında çatı tamiri için sözlü talebim oldu ancak 2009 eylül ayına kadar tamir edilmedi talebimi yineledim ancak sonuç alamadım (yönetim tamir için yazılı teklif almamı istedi buna rağmen ilgilenmediler).
Bende bunun üzerine yönetime bir telgraf çekip(resmi başvuru olması amacı ile) çatı tamirine kadar aidat borcumu çatı tamiri için tedbir amaçlı ödemeyeceğimi bildirdim ve evimde oluşacak hasarlardan tüm kat maliklerinin (hak sahiplerinin) sorumlu olacağını bildirdim. (yaptığım doğru mu?) İlave olarak ne yapabilirim?
2-Ancak apartman suyu ortak kullanılıyor ve aidat ile birlikte toplanıyor (aidat+su kullanım bedeli) ben her iki sinide ödemedim son aylarda ;bu telgrafı çekeli 2 ay oldu ne cevap verdiler nede çatıyı tamir ettirdiler. Bu hafta apartman girişine yazı asmışlar "aidat ödemeyenlerin suyunu keseceğiz" şeklinde Bunu yapabilirler mi? Yönetimin suyumu kesme hakkı var mı? Eğer suyumu keserler ise hukuki olarak ne yapmalıyım?
3-Üstelik çatı katının anahtarını değiştirmişler ve ben yağmurlar yağdığında akan yerlerin altına koyduğum kovaları boşaltamıyorum,bu nedenle evimi her an su basabilir.
Anahtarı hem yangın gibi durumlarda (yangın merdiveni olmadığı için) güvenlik açısından, hemde çatı katında oturduğum için çatı arasını kullanma açısından vede akıntıyı kontrol edebilmek açısından istedim ancak buna itiraz ettiler ve vermediler ( oturduğumuz binanın 3 girişi var). yönetim çatı anahtarını kimseye vermeme hakkına sahip mi? Yada Benim çatı anahtarını talep etme hakkım var mı?
Saygılar ve Şimdiden Teşekkürler
Henüz kat irtifakı kurulmuş değil, ancak oturma izinleri alınmış. Kat karşılığı yapılmış bir kooperatif ve arsa sahipleri ile devam eden bir mahkeme var. Bu yüzden henüz tapumuzu da alamadık.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu varadero1000 tarafından (20-03-2010 Saat 09:07:23 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Apartman yönetiminin su kesme yetkisi var mı?
Anladığım kadarıyla sorunların temelinde anlayışsızlık ve ilgisizlik var. Kooperatifinizde kat irtifakı kurulmuş ise yönetimde KMK hükümleri uygulanır. Bütün bağımsız bölümler için kat irtifak tapularınız var mı? Bazı sorularınızın cevabı bu çerçevede verilebilir. Kat irtifakınız kurulmamişsa 1163 sayılı kanun hükümlerine göre cevap verilir.
Cevap: Apartman yönetiminin su kesme yetkisi var mı?
Hayır Henüz kat irtifakı kurulmuş değil, ancak oturma izinleri alınmış. Kat karşılığı yapılmış bir kooperatif ve arsa sahipleri ile devam eden bir mahkeme var. Bu yüzden henüz tapumuzu da alamadık.
Cevap: Apartman yönetiminin su kesme yetkisi var mı?
Bu durumda ana mülk, Kat Mülkiyeti Kanunu değil Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre yönetiliyor. Oturma izni dediğiniz konu yapı kullanma (iskan) iznidir ve bu izin olmadığı için belediye abonelik işlemi de yapmıyor. Dolayısıyla halen ferdi aboneliğe geçemediniz ve şantiye suyu kullanıyorsunuz.
Sorularınızın cevabı;
1. Sulh Hukuk Mahkemesinde tespit davası açarak bilirkişi raporu alacaksınız. Durumun aciliyet gösterdiği hallerde onarımı yaptırarak gider belgelerinin ödenmesini yönetim kurulunuzdan yazılı olarak talep edin. Bu ödeme, tüm kat maliklerinin aidatından karşılanır.
2. Mahkemenin tespit kararı olmadan mahsuplaşma yapmayın. Birbirinden farklı iki konunun ödemesini ayrı ayrı düşünün. Siz su için ödemeniz gereken parayı verin. Zamanı gelince de yönetimden paranızı alırsınız.
3. Çatı katı ortak kullanım alanı olduğu için anahtarları da yöneticide bulunmalıdır. Ancak, çatı katının sorumluluğunu alacağınızı belirtir şekilde yazılı olarak müracaat ederek anahtar talep edebilirsiniz.
,
sitelerde su parasini odemeyenin suyu kesilir mi,
yonetici elektrik suyu kesebilur mi#,
apartman yonetimi suyunuzu,
kanunda su kesme varmi,
bina yoneticisi sebeke suyunu kesebilirmi,
su kesmek,
belediye yasal olarak suyu kesebilir mi,
borcunu ödemeyenin suyunu site yonetimi kesebilirmi,
kanunda su kesme hakki varmi,
yonetici elektirikleri kesme yetkisi,
site yonetimi su kesebilirmi,
yonetici elektrik kesebilirmi
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku