Kızımı,Evimi ve nafaka vermeden kurtulmak istiyorum
Öncelikle herkese vereceği bilgiler için teşekkür ederim.
2005 yılında evlendim evliliğimizden dört yaşında bir kız çocuğumuz var.Aile şirketimizde asgari üçletle çalışan bir işçi olarak görünmekteyim evliliğimizin 3. yılında bir ev aldım ve kendi üzerime bunun dışında üzerime kesinlikle hiç bir mal varlığı bulunmamaktadır.Başta kızımın velayetini ve evi eşime kaptırmak yada ortak çıkartmak istemiyorum bunun için ne yapmam gerekli veya kanun ne gibi yol izliyor bilgi alabilirmiyim.
soracak olduğunuz sorulara cevap vermek için bekliyorum.
Açılmış bir davamız henüz bulunmamaktadır önce araştırma yaparak kendimi garantiye almak istiyorum.
Cevap: Kızımı,Evimi ve nafaka vermeden kurtulmak istiyorum
Sayın katılımcı;
Eşinizin ağır kusuru varsa ki yazdıklarınızdan çıkardığım kadarıyla yok gibi. Ağır kusur olsaydı, zina, haysiyetsiz hayat sürmek gibi o zaman velayeti alabilir, nafaka yükümlülüğünden kurtulabilirdiniz.
Ama şu an için kızınızın yaş küçüklüğü münasebetiyle sizden daha fazla kusurlu olsa bile anneye bırakılması yönünde bir uygulama var. Ayrıca eviniz ortaktır sebebi evlilikten sonra alınmış olmasıdır, şu an için evinizi yarıya yarı paylaşmak durumundasınız. Nafaka için karşı tarafın boşanma halinde yoksulluğa düşecek olması yeterlidir, kusuru aranmaz.
Aile şirketinde asgari ücretle çalışmanız hususunda ise, evliliğinizden henüz 3 yıl geçmesine rağmen ev alacak parayı nasıl kazandığınız konusunda hakimi ikna edersiniz umarım. Çünkü gerek aile şirketi olması gerek de kısa zamanda ev almanız asgari ücretle çalışma durumuzu biraz göz ardı ettiriyor gibi.
Eşinizin ağır kusuru yoksa, önerilebilecek en mantıklı çözüm anlaşarak boşanmanız. Evliliğin bitmesi eşinizi için de olumsuz sonuçlar doğuracağından hakkaniyete uygun bir şekilde malvarlığı,nafaka velayet gibi konularda eşinizle anlaşabilirsiniz. Yok hiç bir şey vermeden evliliğimiz sonlandırayım diyorsanız hukuken olmaz.
Sn. Üye,
Boşanmak için gerçekten çok ciddi bir nedenleriniz olması gerekmekte. Keyfi bir boşanma bile olsa eşinizin evlilikte bir kusuru yoksa evin yarısını, çalışmıyorsa kendisine nafaka, çocuğun velayeti ve çocuk nafakasını hatta sizin sebepsiz boşanma kararınız yüzünden çektiği elem ve ıstırap ve evlilikten beklediği menfaatler haledar olduğundan manevi tazminat alabilir.
Evi 3. kişilere satmayı, borçlanmayı filan aklınıza bile getirmeyin çünkü; görülecek mahkeme aşamasında hepsi ıspatlanır ve siz birşey elde edemediğiniz gibi eşiniz boşanmayı istemezse 3 yıl daha boşanabilmek için beklemek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca eşiniz eve aile konutu şerhi koydurabilir ve bu durumda boşanma kesinleşinceye kadar evi satamazsınız.
Böreğim hem tam hem de ballı olsun derken eldeki bulgurdan olmayın. Evliliğinizdeki sorunu eşinizle bile konuşmadan saman altından su yürütüp kendinizi garantiye almak için böyle araştırmalara girmenizde hiç şık durmamış, evliliklerde aldatma dışında aşılamayacak sorun yoktur kanaatimce.
doğru katılıyorum hakka niyet olarak anlaşmam gerekli fakat iş bilindiği gibi değilki
O hayatından mumnun ne isterse derhal oluyor olmayan istedikleri sadece yurt dışı gezileri kaldı oda olur yakında fakat benim ona sunduğum olanakların karşılığında o kımıldamıyor beni mecburmuşum gibi görüyor
Babasının evinde kısıtlı yaşayan istedikleri çok çok kısıtlı olmasına rağmen şimdiki fırsatlar ozamanda varmış gibi tavırları anneme,babama ve kardeşlerimi düşman olarak gören biri ve ben hayatımı bu kadınla geçirmek istemiyorum istemediğim gibi benim olan hiç birşeyide onunla paylaşmak istemiyorum çıkış arayışı içerisindeyim.
sonuc rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle herkese vereceği bilgiler için teşekkür ederim.
2005 yılında evlendim evliliğimizden dört yaşında bir kız çocuğumuz var.Aile şirketimizde asgari üçletle çalışan bir işçi olarak görünmekteyim evliliğimizin 3. yılında bir ev aldım ve kendi üzerime bunun dışında üzerime kesinlikle hiç bir mal varlığı bulunmamaktadır.Başta kızımın velayetini ve evi eşime kaptırmak yada ortak çıkartmak istemiyorum bunun için ne yapmam gerekli veya kanun ne gibi yol izliyor bilgi alabilirmiyim.
soracak olduğunuz sorulara cevap vermek için bekliyorum.
Açılmış bir davamız henüz bulunmamaktadır önce araştırma yaparak kendimi garantiye almak istiyorum.
Beyefendi; siz kinder suprise gibi birşey istiyorsunuz; herşey benim istediğim gibi olsun da boşanayım, ne yazık ki öyle bir sistem yok. Öncelikle; kızınızın velayeti muhtelemen ( eşinizin annelik vasıflarında bir sorun yoksa) annesinde kalacaktır. Siz de eşinizle anlaşmalı boşanmazsanız; kızınızla geçireceğiniz zaman sadece mahkemenin belirlediği tarihlerde olacaktır. Bu da oldukça az bana kalırsa.
Bir diğer sorunuz çok üzücü. Ortak çıkmasın diyorsunuz ya; eğer evlilik öncesinde bir anlaşma imzalamadıysanız eşinizle evliyken edindiğiniz tüm mallarınız zaten ortak. Eşiniz bunları isteyebilir ve kusurlu değilse alabilir. Eğer sizin üzerinize olan herhangi bir mülkü evliliğiniz süresince aldıysanız; onu başkasına devrederseniz; boşanma davasında mal kaçırma suçlamasıyla karşı karşıya kalırsınız; dava açılma tarihinden bir-iki yıl öncesine kadar inceleniyor bu durumda.
Ayrıca eğer aile şirketinizde daha çok para kazanıp, bunu düşük olarak gösteriliyorsanız eşiniz bunu kanıtlarsa bu da sizin aleyhinize olur. Eşiniz çalışmıyor ve sizden nafaka talep ederse; evliliği süresince yaşadığı koşullara en azından yakın bir ortamda yaşamasını sürdürmesi için gerekecek nafakayı mahkeme bağlayabilir. Örneğin; siz şu anda evinizde aylık 2 bin lira harcıyorsanız; faturalar, mutfak masrafı, çocuk masrafı vs. kalkıp da mahkemede ek gelirim yok, asgari ücretle çalışıyorum derseniz komik olur; zor durumda kalırsınız.
Eğer boşanmaya karar verirseniz, eşinizle oturup anlaşıp protokol imzalamanız sizin durumunuzda mantıklı görünüyor.
Ancak dediğim gibi istediğiniz üç şeyi de elde etmeniz zor.
Eğer eşiniz sizle evlenmeden önce çalışıyorsa ve sizle evlendikten ya da çocuk olduktan sonra çalışmamışsa, bunu da kanıtlayabilirse sizden tazminat bile talep edebilir.
Sayın,
Swan ilginiz için teşekkürler fakat olaylar bildiğiniz gibi değil keşke öyle olsa sevdiğim bir insandan neden boşanmak isteyeyim.
3 gündür yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum.
Ben giyim konusunda hassas bir insanım yanlış anlaşılmasını istemem fakat gardolabımda çok sayıda takım elbise ve bunlara uygun gömleklerim mevcuttur.
Günlük takım elbiselerimi ve gömleklerimi değişirim bunu çok çok iyi bilen eşim herzaman çok çamışır yıkamayı ve ütülemeyi sevmediği için gömleklerimin sayısı 16 adettir pazartesi günü giynirken baktım gömleklerim 1 adet kalmış bende ertesi gün için hazırlamasını istedim bu gün günlerden cuma ve ben hala aynı gömleği giymekteyim ve bu ne bir ne 10 sıkıldım ben bıktım uğraşamam yeter artık yapamam sebebide misafiri gelmiş yerim misafirlerini bu ne ya aklıma geldikçe deliriyorum düşünün bu yazdığım olanlardan bir tanesi gerisini siz düşünün durumum daha iyi olsa hanım efendi neler yapacak şu an aklıma geldikçe klavyeye saldırıyorum.
(saldırıyorum deyince eşini döven biri değilim)
Klavyeninde bir suçu yok. Bakın evlenirken gömlekleri kadın yıkayp ütüleyecek diye bir maddeye imza attıldığını anımsamıyorum. Evliliği kurtarmaya buradan başlayın. Uyarın yapmazssa siz yapın elinize yapışmaz ya, kadın olarak utanıp kendisi yapacaktır mutlaka bundan sonra çamaşırı-ütüyü. Pire için yorgan yakıyorsunuz bence
Not: Kuru temizlemede alternatif olabilir
Konu swan tarafından (19-03-2010 Saat 11:52:36 ) de değiştirilmiştir.
anlamıyor diyorum bak çağır kuru temizlemeyi kapıdan alıp kapıdan teslimediyorlar diyorum gende yok. ben boşanacağım kafama koydum bunu yapacağım ben çıkış yolu arıyorum (ev işlerine yoğun olduğunda yardım ederim) ve kızımıda ana okuluna gönderiyorum akşama kadar evde tek başına siz biraz olaya öbür tarafından bakıyorsunuz gibi ama emin olun bir kadının aradığı özelliklerde biriyim bence yani ben uyaroğlu bir insanım ama o bunu anlamıyor utanmasa yada biraz çekinmese akşamları eve gittiğimde evi temizle,bulaşığı yıka,çamaşırı yıka as yerleri sil der emin olun eğe geriye ne kaldı.
merhabalar; eşimle 3 ay önce ayrıldık. 2,5 yaşında bir kızım var velayeti annede. Mahkeme her ayın ilk ve 3. haftası cumartesi yada pazar görme hakkı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku