Benim durum biraz karışık. Daha doğrusu ben konuya çok yabancı olduğum için kafam karışmış durumda.

2008'de çalıştığım işyerinde yazılımcı ekibini şirkete bir vergi avantajı olduğu için bağkurlu olarak gösteriliyordu. 2009 başında işten ayrıldım. Bazı sebeplerden vergi dairesindeki işlemleri 1-2 ay sonra yapabildim. Şirket muhasebecisi, vergi dairesinde kapatma işlemi yaptıktan sonra Bağkur müdürlüğünde de bir kapatma yapmam gerektiğini söylemişti ama Vergi dairesinde işlemler bittikten sonra, oradaki işlemleri halleden memur, çalıştığım işyerine gelinip, işi gerçekten terkettiğimin kontrol edileceğini ve ondan sonra Bağkur'da işlem yapabileceğimi söyledi. İşyerimle telefonlaştım bir kaç kez ama 1-2 hafta boyunca gelen olmadı.

Ayrıca bu süre zarfında çalışmadığım için ve vergi dairesindeki işlemleri 2 ay geciktirdiğim için, görünen 2 aylık borcu ödeyemeyecek durumdaydım. Bu sırada danıştığım bir kaç kişi Vergi Dairesi'nden IAB Formu doldurtup, bunu Bağkur'a götürürsem, Vergi Dairesinde kapatma yaptığım tarihten sonraki borçlarımın silineceğini söylemişti. O sıralar ödeme yapma şansım olmadığı için bunu beklettim. Ne de olsa IAB formuyla o tarihten sonrakileri silebilirim diye düşündüm. Uzun süre çalışmadığım için yeni yeni o 2 aylık borcuA kapatabilecek duruma geldim. Ama bu IAB formuyla ilgili nette araştırma yapınca da Vergi Dairelerinin bu konuda çok problem çıkardığını okudum.

2 sorum var;

1. Bu IAB Formu ile Vergi dairesinde kapatma yaptıktan sonraki borcum silinecek mi? Bu bilgi doğru mudur?

2. IAB Formunu onaylatmak için nasıl bir yol izlemeliyim? İşlemleri herhangi bir Vergi Dairesinden ve devamında da herhangi bir Bağkur müdürlüğünden yapabilir miyim? İşten izin alıp, işlemleri halletmem oldukça zor olacak çünkü.

Bu konularda bilgimin neredeyse sıfır olduğunu göze alarak cevaplarsanız çok sevinirim. Tamamen yabancı olduğum konular olduğu için Vergi Dairesinde de durumumu doğru açıklayamadım.

Teşekkürler.