merhaba,
2006 yılında doktoraya başladım. üniversitem doktora yeterlilik için 60 istedi. ancak üniversitenin doktora yeterlilik için belirlediği 60 puan içeren yönetmelik maddesi mahkeme kararıyla iptal edildiği için benimle birlikte giren arkadaşlar 50puan ile kabul edildiler. ben bu arada geçerli dil puanını alamadığım için ilişiğimi kestiridim ve af yasasından yararlarak tekrar süre kazandım. ancak üniversitemiz bu sefer afla dönen öğrencilerden yeterlilik için 60 istedi. (üniversitelerin doktora yeterlilik puanını yükseltemeyeceği ancak doktoraya giriş puanını yükseltebileği ile ilgili mahkeme kararına rağmen.) ben bu arada 50 puanı aldım ve enstitümle görüştüm ancak kabul edemeyeceklerni belirttiler. üniversitemiz hukuk müşavirliğine yazdım, müşavirlik üniversitelerarası kurulada danışarak lisanüstü yönetmeliğin geçici 1. maddesi (GEÇİCİ MADDE 1 – Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup, henüz sanatta yeterlik ve doktora yeterlik sınavlarına girebilmek için gereken yabancı dil sınavlarını vermemiş olan öğrenciler hakkında bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 21 inci maddenin (d) bendi ile 29 uncu maddenin (a) bendi hükümleri uygulanır) uyarınca 50 puan ile yeterlilik sınavına girebileceğimi belirten cevabı bana ve tüm enstitülere yolladı. bende yazıyı ilgi tutarak enstitüme yeterlilik sınavına girmek için dilekçe verdim fakat uzun süre yanıt alamadım. kulağıma olumsuz bilgiler gelince üniversitelerarası kurul hukuk müşavirliği aradım ve görüş sordum onlarda bana geçici 1. madde uyarınca 50 puan ile yeterlilik sınavına girebileceğimi belirttiler ve yazdığım dilekçeye aynı şekilde yanıt verdiler. bu sefer üak tan aldığım dilekçe cevabını da ekleyerek enstitüme tekrar dilekçe verdim.
fakat bu da sonucu değiştirmedi bugün yarın red yanıtım geliyor ve doktoradan atılıyorum.
değerli arkadaşlar burada rektörlüğün olumlu görüşüne rağmen enstitünün beni atma durumu söz konusu bir üniversitede bu kadar çelişki söz konusu olabilir mi hayretler içindeyim. konu ile ilgili hemen dava açmak istiyorum eğer hakkım varsa maddi manevi tazminatta açacağım.
konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum. izmir de bana bu konuda yardımcı olabilecek bir avukat arıyorum.
şimdiden teşekkürler.