Selamlar

Aslında buranın yardım isteme veya fikir alışverişi ki ( kesinlikle haddim değil,hukukçu değilim.) formu olmadığını biliyorum.yalnız başımdan gecen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. daha önce çalıştığım okulda mutemedlik görevini yapmaktaydım gerçi şimdide yapıyorum.Aynı kurımda çalıştığım iş arkadaşım gerçekten çok sıkışmış durumda idi ve ona banka kredisi alması için kefil oldum. kredi alındı kullanıldı ödemeler rutin şekilde sürüyordu taa ki ben okuldan norm kadro fazlası olduğum için ayrılıncaya kadar.Aylar sonra bir icra yazısı geldi bu arkadaşım borcunun taksitlerini aksatmış, bayağı borcunu biriktirmiş icralık olmuş. Yalnız bu arkadaşım bir uyanımlık yapmış önce anlaşmalı bir senet borçlanmış 2000 Tl gibi .ve ardından emekli olmuş emekli olduğu için maaşına icra girmiyormuş dolayısı ile borç bana kardeş kaldı lakin benim de icra borcum var 19.800 TL şimdi kendi borcum için maaşımın 1/ 4 oranında kesinti yapılıyor bilirsiniz ki 300 TL ile bu borç bitmez(kendi borcum) limiti artırıp bu borcumu gercekten bitirmek istiyorum ama arkadaşımın yaptığı keleği hakettiğimi düşünmüyor onun borcunu ödemek istemiyorum. Şimdi diyeceksiniz ki kardeşim aklın nerdeydi niye kefil oldun.
1- maaş kontrolü bende olduğu için arkadaşım mecburen borcunu ödüyordu.
2-kurumdan ayrılacağımı bilemezdim.
3-Devlet memurları emekli olunca maaşına icra girmez diye bir yasa 2007 -2008 yıllarında yoktu böyle bir kanunun çıkacağını bilemezdim.
4- İnsanlar çiğ süt emmiş sözünü unutmuşum


Şimdi insanlar ya nasıl olsa emeklinin maaşına haciz gelmiyor kanun benden yana hiçbir şey yapamazlar deyip emekliliğine yakın bir sürede ikinci bir emekli ikramiyesi gördükleri bu banka kredilerini çekip ödemese ne olur.



İnanın aylardır gözüme uyku girmiyor bir kaç eş dost tavsiyesi üzere tanıdık avukatlarla görüştüm bir kaçı senin yapacağın hiçbir şey yok bu borcu ödeyeceksin derken kimi yok sen haklısın bunun yaptığı yanlış savcılığa suç duyurusunda bulun.maddi durumum iyi olsa hiç düşünmem sonuna kadar mücadelemi yaparım ancak zaten zor durumda iken birde avukat mahkeme masrafı derken bir sıkıntı daha almak istemiyorum.


İşin birde diğer boyutu bu arkadaşın bir kamu davası var mış!Bizi icraya veren avukat bu adamın köyünde bulunan arazisi Devlet tarafından istimlak edilmiş,eğer bu Kamu davasına senin (benim) borcun bitmeden sonuçlanırsa bütün bankalara talimat vermişiz alacağı her kuruşa el koyabiliyoruz.Dolayısı ile sende bu borçtan kurtulursun. Bana söylediği bu. lakin bu adamın başka icra borcu varmı yokmu bilmiyorum. Üstelik bir uyanıklık daha yapıp birine vekalet verip parayı başkasının adına alabilirmi?veya ben bu kişi için savcılığa şikayette bulunabilirmiyim bilmiyorum.Mayıs ayında davası sonuçlanacakmış
bende ekim veya kasım ayına kadar sıkıntılarımı gideririm hesabındayım bu süre zarfında bu adamı borcunu kapamasa veya ölmezse hukuk mücadelemi başlatacağım kimsenin yaptığı kötülüğün kimsenin yanına kar kalmayacağına ve herkese göre Adalet olduğuna tüm kalbimle inanıyorum.





Saygılarımla