Bir vakıf üniversitesinin Yüksek Lisans programına başvurdum ve Yüksek Lisans programına Burslu olarak kabul edildim. Daha önce Lisans programından "Yüksek Şeref Öğrencisi" olarak mezun oldum. Burs kapsamında, Enstitü web sitesinde ve Enstitü Müdüründen gelen davet mailinde şu ifade yer almaktadır:
Mütevelli Heyet Başkanlığı’nın 04.08.2009 tarih ve 2009/22 sayılı toplantısında alınan karar doğrultusunda, Üniversitemiz Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Yüksek Lisans programlarına Rektörlüğümüzün her yarı yıl uygun bulacağı ve önerisi ile Mütevelli Heyet Başkanlığı’na onaylatacağı kontenjanlar dahilinde Üniversitelerin Şeref mezunu öğrencilerinin bütün koşulları sağlayarak kabul edilmeleri durumunda burslu kayıt hakkı verilmesine, kabul edilen öğrencinin Yüksek Şeref öğrencisi olması durumunda ise ayrıca aylık net 500 TL bursunda kayıtlı olduğu her dönem için 4 tam eşit aylık burs ödemesi olarak verilmesine karar verilmiştir.
Kararda açık olarak, kabul edilen öğrencinin Burslu olması durumunda ve Yüksek Şeref mezunu olması durumunda aylık 500 TL burs verileceği ibaresi yer alıyor. Fakat, enstitü benim için alınan burs kararında, burs kapsamını daraltarak, sadece eğitim ücretini ödeyecek şekilde, yani aylık 500 TL verilmeyecek şekilde daraltmıştır. Bu durumda herhangi bir şey yapabilir miyim?
Peki sizin burslu olarak kayıt olduğunuz dönemde sizden başka Yüksek Şeref mezunu olarak kayıt olan ve aylık 500 TL burs alan öğrenci var mıdır? Eğer varsa bu sizin için iyi bir emsal olur.
Belirttiğim burs geçen dönem verilmiştir fakat bu dönem ile ilgili bilgim yok.
Bu dönem için enstitü web sitesinde yer alan tanıtımda ve gelen davet mailinde bu bursun verileceği bilgisi (yukarıdaki metin) yer almasına rağmen, başvuru ve kabul sonrası sadece eğitim bursu olduğu bilgisi verilmiştir. Ben, bu burs verildiği için kayıt yaptırdım ama şimdi verilmeyeceği bilgisini alıyorum.
Belirttiğim metin, enstitü web sitesinde halen yer almaktadır. Bu durumda yapabileceğim bir şey var mı?
Anladığım kadarıyla sizden sadece eğitim ücreti alınmadı ancak 500 TL'lik aylık bursunuz verilmemiş. Mütevelli Heyet Başkanlığı'nın 04.08.2009 tarih ve 2009/22 sayılı toplantısında alınan kararın bir örneğini bulabilirseniz iyi olur. Bulursanız bu karar örneği ile bulamaz iseniz web sitesindeki yazının bir çıktısını ekleyerek Enstitünüzün Müdürlüğüne size ödenmeyen aylık bursların ödenmesi talebinde bulununuz. Bakalım ne cevap verecekler? Gelen cevap ve gerekçeye göre hareket edersiniz. Cevap olumsuz olursa gerekçesine bakınız haklı bir gerekçesi yoksa İdare Mahkemesinde bir tam yargı davası açmanızı tavsiye ederim. Bu tavrınız bu dönem alacağınız bursu etkiler mi bilmiyorum. Ancak haksızlığa uğramışsanız gözünüzü budaktan sakınmayın diyorum.
Yardım ve öneriniz için teşekkür ederim. Bu hafta içi öneriniz üzerine hareket edeceğim. Bu durum için bir zaman aşımı söz konusu var mı? Daha önce de üniversite birincisi olduğum dönemde "üniversite birinciliğini kaldırdık, artık sadece bölüm birincisisin" demişlerdi, bu ikinci uğradığım haksızlık. O yüzden, bu sefer elimden geldiğince uğraşmayı planlıyorum.
İdare Mahkemesinde dava açabilmeniz için size yönelik bir idari işlemin yani size yazılmış bir yazının olması gerekiyor. Siz önce dilekçenizle Enstitü Müdürlüğüne müracaatta bulununuz ve dilekçenizi kayda aldırınız. Sonra mümkün olursa üzerinde kayıt tarihi ve numarası olan dilekçenizin bir fotokopisini alınız. Bakalım idare sizin dilekçenize ne cevap verecek. Eğer dilekçenize 60 günlük bir sürede cevap vermezlerse bu 60 günlük sürenin bitiminden sonraki 60 günlük sürede talebinizin zımnen reddi nedeniyle İdare Mahkemesinde bir tam yargı davası açarsınız. Şimdilik dava için zaman aşımı söz konusu değil. İyi günler dilerim.
Belirttiğiniz süreler doldu ve yürütmenin durdurulması istemli bir dava açtım. Mahkemeye sorduğumda, idareye 30 gün süre verildiğini belirttiler. Bu durumda, zımnen red kararının yürütmesi durdurulursa ne olacak?
Zımnen ret işleminin iptali davasında pek YD kararı verilmez diye düşünüyorum çünkü ortada yürütmesinin durdurulacağı bir idari işlem yok. Mahkeme 30 gün içinde idarenin savunmasını alacak ve muhtemelen YD talebinizi reddedecektir ancak bu önemli değil. Önemli olan iptal davasını esastan kazanmaktır.
Cevabiniz icin tekrar cok tesekkur ederim. Dava sureci genelde ne kadar surede sonuclanir? Hangi asamalarda mahkemeye gidip sonucu takip etmem gerekir?
Dava dilekçenize davalı idare cevap verecek sonra gerekiyorsa siz de onların cevabına cevap vereceksiniz. Onlar tekrar sizin cevaba cevap dilekçenize cevap verecekler. Mahkeme başka bilgi veya belgelere ihtiyaç duymazsa dosyanız tekemmül etmiş olacak ve sırası gelince mahkeme heyetince görüşülerek karara bağlanacak. Tüm bunlar 6 ay ile 1 yıl kadar sürebilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku