Devlet memuruyum tayin isteğinde bulundum, fakat geçerli bir sebebim olmadığı için muvafakati idare tarafından kabul edilmeyip red cevabı aldım. Fakat aynı şartlarda olan ve geçerli bir sebebi olmayan 4 kişinin muvafakati verilmiştir. Muvafakati verilen diğer arkadaşların yazılarını emsal göstererek idare mah. sonuç alına bilir miyim? diye bilgi sormustum. arkadaslar cavaben....

eğer şartlarınız aynıysa ve size bu şans tanınmamışsa bunu dava konsu yapabilrisiniz çünkü idare ve amirleriniz size hakaniyet ve eşitlik içinde davranmak zorunda...bakın ilgili kanun bu konuda ,hakkaniyet ve eşitlik içinde davranmaktan bahsediyor,aksi yapılmışsa hakkınızı armakta bi sakınca yok.

Madde 10 - (Değişik: 12/5/1982 - 2670/3 md.)

Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar. amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır
cevabıyla yardımcı oldular. fakat konustugum avukat eğer şartlarınız aynıysa ve size bu şans tanınmamışsa bunu dava konsu yapabilrisiniz çünkü idare ve amirleriniz size hakaniyet ve eşitlik içinde davranmak zorunda...bakın ilgili kanun bu konuda ,hakkaniyet ve eşitlik içinde davranmaktan bahsediyor,aksi yapılmışsa hakkınızı armakta bi sakınca yok.

Madde 10 - (Değişik: 12/5/1982 - 2670/3 md.)

Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar. amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır
fakat konustuğum avukat arkadas bana İDARENİN TAKDİR YETKİSİ var dedi. bu durumda davayı kazanmanın zor olduğunu söyledi.
bu davadan bir sonuç cıkrabilirmiyim yardımlarınızı veya bu konuda örnek teskil eden davalarla ilgili yazıları varsa göndermenizi rica ederim. hersey için simdiden tesekkür eder, saygılar sunarım