Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma - geleceğim!
arkadaşlar, ben hukuk fakültesinden bir ay önce mezun oldum ve avukatlık stajı başvurumu yeni yaptım. ayrıca önümüzdeki hakimlik sınavına ciddi anlamda hazırlanmayı düşünüyorum. önce bunları ön bilgi olarak söylemek istedim çünkü sicilimi bu yönde etkileyip etkilemeyeceğinden emin olamadığım hayatımı kabusa çeviren bir durum var.. şöyle ki
bir kaç ay önce talihsiz biçimde bir trafik kazasına karışmıştım. kontrolsüz olarak tali yoldan önüme fırlayan bir araca kendi aracımla çarptım. çarptığım aracın içinde yalnızca aracın sürücüsü vardı ve kaza neticesinde alnında oluşan ufacık bir sıyrıktan başka hiçbir şeyi olmamasına rağmen beyin kanaması geçirdiğini iddia ederek çevreden ambulans istetti.. bu şekilde olay yaralamalı trafik kazasına dönüştü, kendisi daha sonra bir de benden şikayetçi oldu.. her neyse bir kaç gün sonra gelen bilirkişi raporunda benim kazada 2. dereceden tali kusurlu, kendisininse 1. dereceden asli kusurlu olduğu saptandı ve doktor raporunda bu beyin yaralanma durumunun ''yaşamını tehlikeye sokmayacak, basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde'' bir yaralama olduğu da belirtildi..
tüm bu gelişmeler olduktan sonra savcılıktan çağırıldım ve kendisinin şikayetini geri almadığını, üstelik uzlaşmayı da kabul etmediğini öğrendim, beyfendinin işi böyle yokuşa sürmesi neticesinde savcı ankara 10. sulh ceza mahkemesine iddianameyi göndermiş ve neticede duruşma günüm belirlenmiş temmuz ayına. bir de şöyle bir durumda var ki savcı iddianamede benim üzerime atılan tüm suçları işlediğimi delillerle sabit görüp eylemime uyan sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmamı kamu adına talep ve iddia etmiş.. suçum taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma.. sevk maddesi : tck 89/1 ve 53/1-2...
merak ettiğim konu ise asli kusurlu karşı taraf olmasına, basit tıbbi müdahale gereksinimine ve uzlaşmaya yanaşmamış olmasına rağmen acaba ceza alma ihtimalim nedir? var mıdır? daha da önemlisi alırsam bu ceza bildiğim kadarıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası olacak bu durumda cezaya yer olmadığına veya beraatime karar verilebilir mi? tabii en önemlisi ceza alırsam bunun sicilime etkisi ne olur özellikle avukatlık stajımın yanmasına veya hakimlik sınavına alınmamama ya da kazanırsam mülakatta elenmeme neden olur mu ? inanın geleceğim karardı diye çok korkuyorum böyle bir olay yüzünden.. yardımlarınız, fikirleriniz benim için çok önemli, okuduysanız sabrınız için ayrıca teşekkürler..
saygılar
sevgiler..
Hukuki NET Güncel Haber
Konu memorian tarafından (04-03-2010 Saat 08:42:42 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma - geleceğim
Öncelikle söyleyeyim alacağnız cezanın sicilinize hiç bir olumsuz etkisi olmayacaktır. Kazada 2. derecede de olsa kusurunuz var ve bu nedenle beraat etmeniz mümkün değildir. Bununla birlikte en hafif şekilde cezalandırılacağınıza eminim.
Bildiğiniz üzere 89. madde seçimlik ceza öngörmektedir. Size verilecek olanın para cezası olacağına kuşkum yok.
5560 s. yasanın 5237 s. TCK'nın 61. maddesine göndermesiyle adlî para cezasının seçimlik ceza olarak öngörüldüğü suçlarda bu cezaya ilişkin gün biriminin alt sınırı, o suç tanımındaki hapis cezasının alt sınırından az olamaz.
Bu da 90 günlük bir para cezasına çarptırılacağınızı göstermektedir. Hakimin 1/6 takdiri indirim uyguladığını varsayarsak. cezanız 75 gün karşılığı 1500 TL para cezası olacaktır. Geçmiş olsun.
Cevap: taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma - geleceğim
çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız.. yalnız bana gelen iddianamede sevk maddesi olarak tck 89'a ek olarak tck 53/1 ve 53/2 de görünüyor. yani belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma.. ancak bu madde ''kişi KASTEN işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak'' cümlesiyle başlıyor ve bu sonuçla kamu kurumlarında cezam infaz olana dek çalışamayacağımı, görev alamayacağımı anlatıyor. anlamadığım konu burada yalnızca ''taksirle'' bir kişinin yaralanmasına neden olma durumum varken, kasten işlenen suçlarla ilgili düzenleme yapan bu maddenin savcı tarafından niye eklendiği.. hele ki kamu kurumları ibaresinin bu maddede yer aldığını okuduğumda çok huzursuz oldum.. hakimin illa savcının belirttiği sevk maddelerini dikkate alacağı gibi bir kaidenin olmadığını biliyorum ama maddenin niye eklendiğini hiç anlayamadım.. acaba olumsuz bir tesiri olabilir mi benim bilemediğim ? cevabınız için tekrar teşekkür ederim..
saygılar
Cevap: taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma - geleceğim
Savcılar bu tür suçlarda hemen her iddianamede 53. maddeyi sevk maddesi olarak yazar ancak pek çok mahkemede de hiç dikkate alınmaz. Sizin olayınızın oluş şekline göre 53'ün uygulanması ihtimalini hiç görmüyorum. O konuda müsterih olun.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku