Öncelikle söylemek isterim ki bu bir reklam konusu değildir, bahsedilen site henüz yayında olmamakla birlikte kodlanmasına yeni başlanmıştır.
Kodlama sürecinde siz meslek sahiplerinin bilgilerine danışmak için, foruma bu konuyu asmayı uygun buldum.
İnşallah ilerleyen zamanda ücretsiz olarak web üzerinden kullanıma sunulacak bir avukat - hukuk bürosu otomasyon web sitesini hazırlama aşamasındayız.
Bu süreçte sistemi en mükemmel şekilde dizayn etmek ve avukatlarımızın ihtiyaçlarına tam manasıyla yanıt verebilmesini sağlamak için siz meslek sahiplerinin önerileri ışığında kodlamaya çalışacağız.
İlk aşama için sormak istediğim birkaç soruyu dile getireceğim, ilerleyen zamanda tekrar bilginize danışarak olabildiğince güzel bir sistem ortaya çıkarmaya gayret göstereceğiz.
1-) Uyap Dosyaları Hakkında
Ulusal Yargı Ağı Projesi'nden indirilen dava dosyalarının, piyasa programları ile uyumlu çalışmamasından yakınıldığını görmekteyiz. Biz bu Uyap dosyalarının sitemizle adapte çalışması ve bir tıkta yüklenebilmesi için azami gayret göstereceğiz.
Uyap dosyalarını incelemek için imkanımız maalesef yok, avukat olmadığımız için sisteme erişip dosya edinme şansımız da yok.
Bu aşamada siz avukatlarımızdan Uyap dosyalarının formatı ve içeriği hakkında bilgi, -ve eğer yasal engel yoksa- örnek Uyap dosyaları rica ediyoruz.
Elimizde Uyap'tan bir dava dosyası bulunması, inceleyerek sitemize adapte etme konusunda çok büyük fayda sağlayacaktır.
2-) Dosyaların Kategorilendirilmesi
Yaptığım araştırmada dosyaların
dava dosyaları - icra dosyaları ana başlıkları altında incelendiklerini gördüm.
Yapmayı planladığımız sistemde avukatlarımız her iki ana başlığın altına kendi kategorilerini ekleyebilecek.
Yani A avukatı dava dosyalarını "aile davaları, ticaret davaları" diye kategorilendirirken B avukatı kendi dava dosyalarını "tazminat davaları, aile davaları" diye kategorilendirebilecek.
İcra Dosyaları ve Dava Dosyaları dışında eklenilmesi gerektiğini düşündüğünüz, bir ana dosya kategorisi daha bulunuyor mu? Bizimle paylaşmanız çok mutlu edecektir.
3-) Ajanda Hakkında
Sitemizde bulunmasını düşündüğümüz ajanda sistemi sayesinde avukatlarımız ekledikleri olayların günlerini ayrıntılı şekilde takip edebilecekler.
Ajandaya olay ekleyebilmek için, şu sistemi düşünüyoruz :
Avukatlarımız dava veya icra dosyalarının altındaki "olay ekle" paneli yardımıyla Celse tarihleri, icra takipleri gibi olayları dosyanın altından ekleyecekler. Bu olaylar ise ajandada günü gününe ayrıntılı şekilde yer alacak.
Sizce ajanda için bu sistem yeterli midir? Yoksa daha ayrıntılı bir sistem önerileriniz varsa lütfen paylaşınız, zevkle dikkate alınacaktır.
4-) Takip edilmesi gereken belgeler
Sitemizin basit ve kullanışlı olmasına özen gösteriyoruz. Şu ana kadar eklememiz gereken temel içerik olarak "Dava dosyalarım, icra dosyalarım, müvekkillerim" bölümlerini kesinleştirdik.
Bütün bu içeriğe bağlı ajanda takibi de elbette buna dahil.
Bir otomasyon programında bulunmasını istediğiniz, "şunu da kaydetse ve takip etse iyi olur" dediğiniz daha başka içerikler var mı?
Var ise lütfen bunları bizimle paylaşınız, zevkle dikkate alınacaktır.
5-) Hukuk Bürolarının Dava Dosyaları Ortak Bir Havuzda Mı Biriktirilmeli? Yoksa Her Avukatın Kendi Dosyaları Ayrıca Mı Biriktirilmeli?
Sorularımızdan bir diğeri ise, Hukuk bürosuna kayıtlı birden fazla avukatın dosyalarının ne şekilde arşivlenmesidir.
Örneğin bir hukuk bürosuna kayıtlı 5 adet avukat var ise, bu avukatların bütün dosya ve müvekkilleri ortak bir havuzda toplanmalı, ve bu havuza 5 avukatın birden ulaşmasına/düzenlemesine izin mi verilmelidir?
Yoksa hukuk bürolarında da avukatların kendi ayrı dosyalarının var oluşu sebebiyle, her ne kadar aynı büroya kayıtlı olsalar da herkesin dosya ve müvekkilleri kendine özgün mü olmalıdır?
Sizce daha uygun olan sistem hangisidir?
&&
Destek ve önerileriniz bizim için son derece önemlidir.
Umuyoruz ki önerilerinizin rehberliğinde çalışmalarımızı tamamına erdirdiğimizde, ülkemizin ilk online avukat otomasyonunu yayına verebileceğiz.
1- Uyap dosyası denilen dosyalar, bildiğiniz fiziki dosya veya programsal dosya değildir. Dosya numarası ile uyap ekranına girip, dosyanın gördüğü işlemleri ve son durumu hakkında bilgi ediniyoruz. İcra takipleri yönünden uyap XML kullanıyoruz. Dava açma sözkonusu olunca sanırım word formatını kullanacağız.
2- Dosya kategorilerine, bir de dava niteliğinde olmayıp da hazırladığımız sözleşmeler, ihtanameler de düşünülürse en azından "diğer" veya "muhtelif dosyalar" kategorisi eklenmeli, daha kolayı bu kategorilerin (ve alt kategorilerin) kullanıcı tarafından yaratılabilmesine olanak verilmelidir.
3- Ajanda sistemi çok klasik olmakla birlikte, uyap'tan tüm duruşma listelerimizi çekip, kendi duruşma listesini oluşturabilecek bir halde hazır beklemenizde yarar var. Olay ekle hem duruşma tarihleri hem de bir işin son gününü (veya örnek; delil listesini sunmak için son 5 gün) gibi süreli işlerde çok yararlıdır.
4- Yukarıdaki açıklamam bunun için de geçerlidir. Dosya veya belgeleri scan ettirip programın çağıracağı bir yerde depolamak gayet iyi olur.
5- Bir veya daha fazla admin, alt yetkililer ... Yönetici(ler) her dosyayı inceleyebilsin. Diğerleri ise sadece kendilerine yetki verilenleri. Yöneticiler dilerse tüm kullanıcılara tam yetki versin.
6- Dava masrafları listesi olmalı. Alınan masraf, yapılan harcama. Gerekirse sadece dosya değil müvekkil bazında bunu yapabilmeli.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim, bahsettiğiniz ek özellikleri sitemize eklemek üzere not ettim.
Uyap dosyalarının fiziksel dosyalar olmadığını ifade ettiniz, öyle sanıyorum ki uyap dosyaları ancak tarayıcı aracılığıyla sistem üzerinden avukatların ulaşabildiği dava takip dosyaları.
Böyle düşününce şu soru ortaya çıkıyor, Avukatlarımızın Uyap ile uyumsuz çalışan programdan kasıtları nedir?
Uyap dosyaları programların içine aktarılamayan (import edilemeyen), fiziksel olmayan dosyalar olduğuna göre, benim düşündüğüm "uyap ile uyumlu çalışmayan programlar" öyle sanıyorum ki benim düşündüğümden farklı bir uyumsuzluk sergiliyor.
Yaptığım minik araştırma sonucu, Uyap'a takip talebi yapılabilmesi için bir XML dosyası oluşturup bunun sisteme tanıtıldığını gördüm, ki Adalet bakanlığı bu amaç için bir program yayınlamış.
Baştan sormak gerekirse, Avukatlarımızın böyle bir sistemden Uyap konusunda beklentisi nedir?
Sözkonusu Uyap ile uyumsuz programların oluşturduğu sorunu, ve bu sorunu çözmek için programlardan nasıl bir beklentiniz olduğunu paylaşabilir misiniz?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku