Merhaba,

Oncelikle bu konunun tam olarak bu katagoride acilip acilmayacagina emin degilim eger yanlis ise ozur dilerim.

Benim sorum; ozel arkadasimim isvereni onun sosyal guvenlik primini odemiyor. Bu arkadasim ailesinden ozel nedenlerden dolayi yanliz yasadigi icin isverenin bir nevi bu durumu ona karsi kullandigina eminin.

Kendisi ozel hayatinda basina gelen olaylardan dolayi boyle konulara soguk bakiyor (is veren kendisini sanki aile bireyi gibi gosteriyor ve ortaya cikan durumu kendi cikarlari icin kullaniyor.) ornek olarak is verene neden primlerini odemedigini sormak gibi.

Su an bu arkadasim 1 haftadan bu yana hasta ve madi durumu elvermedigi icin sosyal guvencesi olamadigi icin doktora gidemedigini bu gun gittigini ve doktorun Zature baslangici oldugunu bildirdigini ogrendim.

Ayni zamanda arkadasimin belirli miktarda (2 ay) maasini tutdugunu odemedigini ve arkadasima karsi koz olarak kullandigini ve hasta iken calismasi gerektigini soyleyerek ustu kapali tehtit ettiginide ogrenedim.

bu isvereni nasil sikayet edebiliriz. Ettigimiz taktirde eminki is veren bu arkadasimi isten cikarcaktir ve maddi olarak cokecektir. nasil bir yol almamiz lazim.

yardimci oldugunuz icin simdiden tesekkur ederim.

saygilarimla,

Goksel KUCUKAYDIN

Bu arkadasimin ikamehgahi: Istanbul-Gunesli

Is yeri: Merter

note: Yurt disinda yasadigim icin kullandigim bilgisayar klavyesi Turkce karakter icermedigi icin bu sekilde yazilmistir. ozur dilerim.