Değerli arkadaşlar tipik bir TÜRKİYE örneğini paylaşmak istedim ve bu konuda emsal olarak yardımcı da olabilirim belki.

21.02.2010 saat 03:20 aracımla Adana' dan ist geldim trafik uygulaması vardı durdum alkol varmı dediler evet 1 tane bira içtim dedim. cihaza üflettiler 85 promil alkol çıktı. bende bunun imkansız olduğunu tekrar üflemek istediğimi söyledim kabul etmelier. Kan testi istediyince memur arkadaşlar bi tuhaf oldu ehliyetimi aldılar ceza kestiler 687.TL ve dedilerki kan testi istemezsen aracını al git ama istersen aracı bağlarız ben de yanımda 2 tane ehliyetli arkadaşımın olduğunu aracı onlara teslim etmelerini söyledim.Hayır dediler ve çekici ile aracımı çektirdiler ve beni çok ısrarlarım sonucu adli tıpa kan örneğimi verdiler ama darpda edildim hatta mobese kayıtlarına da girmiş bu, kan testinden sonra polislerden şikayetçı olmazsam arabamı geri verceklerini sölediler. bende olmadım giitik 128 tl çekme parası ödedim aracımı aldım.

şimdi asıl konuya gelelim alkol testinin sonucu kanımda alkol bulunmadığı yönünde çıktı ve bu gun telle aradım ist. emnyet müd. alkol bulunmadı gelin evraklarınızı teslim edelim dediler. şimdi 128 lira cebimden çıktı darp edildim 10 gün araç kullanamadım işim araçla ilgili ve işimden oldum. ne yapabilirim şimdi kaybettiklerimemi üzüleyim türkiyenin halinemi güleyim. ne olursa olsu artık alkolmetre cihazına üflememek gerektiğini siz arkadaşlarıma söylemek istedim. bunların hepsi evraklı delilli şu anda. yorumlarınızı bekliyorum.