Benim sorunum özürlü raporlarıyla ilgili olacak öncelikle genel durumdan bahsedeceğim ve en sonunda da soru sormak istiyorum .
Arkadaşlar özürlü raporu verme yönetmeliği 2006 yılında değişti ve çoğumuz bu durumdan mağdur oluyoruz .Yani daha önce %40 özür oranına sahip olup engelli haklarından yararlanan bir engelli şimdi %20 lerde bir oran alıp özürlü haklarından yararlanamıyor.
Ben de raporu yenilemek ve son günlerde sıkça gündeme gelen engelli alımlarında güncel rapor istenir diye Salihli devlet hastanesine başvurdum ve bana %39 verdiler %40ı bulsunlar diye bir üst kurula İzmir’e(Yeşilyurt) sevk ettiler bir üst kurul ise %23 verdi bu nasıl bir çelişkidir anlamıyorum resmen kafayı yiyeceğim.ben daha önce defalarca %40 rapor almış ve durumu asla değişmeyecek engelli olarak :
1- Antalya devlet hastanesinden 24.02.2006 tarihinde aldığım 1813 rapor no’lu raporda belirtilen %40 özür oranım işkur tarafından 29.08.2006 tarihinde onaylanmıştır.bu şekilde özel şirketlerde engelli olarak çalışmalarım oldu.
2- 2022 sayılı kanuna göre evrak takibim incelendiğinde özür oranımın %40-69arasında 16,09,2003 tarihinde 22986 nolu kararla kabul edildiği ve halen aktif olarak bu aylıktan yararlandığımın üstüne basmak istiyorum .bu aylığı kaybetmeye razıyım istihdam edilirsem
3- 07,06,2006 tarihinde aldığım H sınıfı sürücü belgem mevcuttur.
4- 03,11.2006 tarihinde tescil edilen özel tertipatlı 0 aracı ötv muafiyetiyle alabilmeme Antalya defterdarlığı tarafından onay verilmiştir.
SORU1:Tüm bu haklara sahip olabildim ve aşağıda koyduğum yönetmelikte belirtilenlere göre kazanılmış haklarım var ve önceki rapor oranlarım geçerli olmalıdır diye anlıyorum bu konuyu bilen siz hukukçu arkadaşlar sizce nasıl bunun yorumu ?
SORU2:Eğer öyleyse bu oranı kullanarak istihdam ilanlarına başvurup yerleşebilir miyim sonrasında da vergi indirim vs kazanabilir miyim ve şu da var bu raporların orjinallerini hep kurumlar aldı bende fotokopileri var tekrar orjinallerini hastane verir mi
SORU3:Eğer öyle değilse ben bu rapora itiraz edebilir miyim yine böyle düşük verdiklerinde artık dava etsem bu yönetmeliği sizce hak kazanabilir miyim
SORU:4 Bu elimdeki yeni rapor bana eski oranımı kullanmam mümkün olduğunda bana zarar verir mi verirse iptal etme hakkım olur mu
Lütfen kardeşlerim bi el atın resmen çökmüş ve hayal kırıklığına uğramış durumdayım üniversiteyi de bitirdim ve artık bir işim olsun istiyorum devlet 38 bi engelli alıcak dediklerinde çok umutlandım her engelli gibi ama aynı devlet beni engelli saymıyor artık tıbben iyileşmedim ama yasayla iyileştik saolsunlar..
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Atıflar
MADDE 18 – (1) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ve eki cetvellerine yapılan atıflar bu Yönetmelik ve eki cetvellerine yapılmış sayılır.
Kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;
a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,
b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,
c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
(3) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önceki mevzuat hükümlerine göre başlatılmış olan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili işlemler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden evvel yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır
özrün türü ve derecesinde bir değişiklik olmadıysa aynı oranı vermeleri lazım tanılara göre özür durumunu gösteren bir çizelge var ve o doğrultuda karar verilir. "özürlülük raporu ve standartları" sağlık bakanlığının bu başlık altında bir çizelgesi var ona bir bakarak oranları kontrol edebilirsiniz.
dostum özrümde değişiklik yok ama 2006 da o cetveli değitirdiler yönetmelik çıkararak ve şimdi daha önce %40 alan bu sefer %20 lerde alıyor.ve bizi zürlülükten resmen atıyorlar.
ben o yönetmeliğibn en altında yazan ve yukarıdaki belirtiğim 4, bölümde yazanlara göre daha önceki rapor oranlarımı kullanmak hakkım var diye anladım çünkü daha önceki %40 raporlarla kazandığım bir çok hak var ve o raporları onaylayan kurumlar var yukarıdaki mesajda beklirtim bir de sizler hukukçu gökzüyle bakarsanız kelime oyunu vs var mı eğer hala yeni rapor isterlerse eski oranı kabul etmemekte diretirlerse hakkımı nasıl ararım bunları öğrenmek istedim .
dostum özrümde değişiklik yok ama 2006 da o cetveli değitirdiler yönetmelik çıkararak ve şimdi daha önce %40 alan bu sefer %20 lerde alıyor.ve bizi zürlülükten resmen atıyorlar.
ben o yönetmeliğibn en altında yazan ve yukarıdaki belirtiğim 4, bölümde yazanlara göre daha önceki rapor oranlarımı kullanmak hakkım var diye anladım çünkü daha önceki %40 raporlarla kazandığım bir çok hak var ve o raporları onaylayan kurumlar var yukarıdaki mesajda beklirtim bir de sizler hukukçu gökzüyle bakarsanız kelime oyunu vs var mı eğer hala yeni rapor isterlerse eski oranı kabul etmemekte diretirlerse hakkımı nasıl ararım bunları öğrenmek istedim .
Belirttiğiniz 4.bölüm geçici madde1 (2) kısmında yeni bir rapor alınıncaya kadar eski raporların geçerli olduğu, ancak bir sebeple yeni rapor alımında yeni yönetmelik ve oranlara göre değerlendirmenin yapılacağı açıkça belirtilmiş.
İki gün önceydi. Yurtdışına çıkacağımdan İstanbul’daki ağabeyimin yanında bir gece kaldım. Yeğeni gördüm. Ayağında dizleri tamamen yırtık, diğer bazı...
Yazan: Devrim Sinan Karavelioğlu Forum: Tüketici Hakları
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku