Konuya göstereceğiniz ilgi için şimdiden teşekkür ederim....
Benim durumum aynen şu şekildedir; 2001 yılında Uzman Erbaş olarak TSK'da göreve başladım, 26.11.2007 tarihinde sağlık nedeniyle sözleşmem feshedildi, almış olduğum sağlık kurulu raporuna göre emekliliği prim ödemem tamamlanmış olsa hakediyorum ancak 1999-2001 yıllarında bir inşaat şirketinde çalışmama rağmen sadece 12 (oniki) günlük sigorta primim ödenip işten çıkış gösterilmiş ancak SSK sorgulamamda hala AKTİF gözükmekteyim, konu bahsi şirket normal olarak primlerimi ödemiş olsaydı şuan emeklilik işlemlerime başlamış olacaktım...
Şimdi sizlere sorum şu olacak; 1999-2001 yıllarında yatırılmayan SSK primlerimi ödemeyen şirkete dava açarak geçmişe dönük olarak yatırılmasını sağlayabilirmiyim? Eğer konu bahsi şirket aleyhine açmış olduğum davayı kazanırsam ödeyeceği miktar ne kadardır? Daha önce ismini hatırlamadığım bir sitede 2 şahit ile beraber Mahkemede o şirkette çalıştığımı ıspatlarsam davanın kazanılacağını okumuştum, bu durumun genel bir açıklaması varmıdır?
Bu konu benim için gerçekten çok önemlidir, açıkcası sağlık nedeniyle TSK'dan ayrıldığım halde hiçbir hakkımı alamıyorum üstelikte emeklide olamıyorum, mağdur bir vaziyette şuan işsizler ordusuna katılmış durumdayım... Bana vereceğiniz yanıtlar gerçekten bilgilenmemi sağlayacaktır...
SaygıLar...