Ben bir konuyu merak ediyorum. Erzurum başsavcısı görevden alındığı zaman AKP neden bu kadar tepki gösteriyor? Eğer bir hukuksuzluk var ise neden ergenekon davasındaki hukuksuzlukları ve haksızlıkları görmezden geliyorlar da Erzurum savcısı Osman Bey'e kol kanat geriyorlar? Merak ettim sayın yöneticim silmezse sevinirim. Saygılarımla
Cevap: Erzurum başsavcısının AKP ile ilgisi mi var?
TSK'nın, AYM'nin, Yargıtay, Danıştay, HSYK vs. nin CHP ile ilgisi varmı?
Malum davada hukuka aykırı işlere işlemlere de, uygun işlere de bazı kesimlerden itirazlar dinmiyor. Bu dava bir kesimin davası olarak sürerse devlete millete hayır getirmeyecektir. Keşke her kesim sahip çıksa hukuka uygun bir şekilde suçlular suçsuzlar ayırt edilip gelecek nesillere daha temiz ve huzurlu, güvenli bir ülke bırakabilsek.
Siyasi partiler yapısı ve görevi gereği, yargıdan,yürütmeye, yasamadan özel hukuka kadar, her alanda görüşlerini bildirmek ve programları doğrultusunda eylem koymak zorundadır.
Ne işkenceye karşı çıktı diye bir siyasi partiyi; Ne de polisin daha fazla yetli almasını savunan diğer siyasi partiyi suçlayamayız. Görüşlerine katılmadığımız siyasi hareketlere karşı mücadele ederiz.
Ancak, iktidar partisi farklıdır. Artık o, yürütmenin başı olarak farklı sorumluluk ve görev almıştır. başbakan'ın ya da başka bir bakanın yargı hakkında konuşması, görüş bildirmesi, talimat vermesi vs. hukuka ( ya da en azından mevcut hukuka) aykırıdır.
Başka forumlarda da yazdım tekrar yazayım. Esas olan ilkelerdir. Kimin ne yaptığı önemli değildir. Demokrasi, herkes için vardır. Parlemento herkes için vardır. Yargı herkes için vardır.
YSHK nın demokratik olmadığını kurulduğundan beri söyledik. Zira, demokrasinin genel ilkelerine aykırı olarak oluşturldu. Yargı bağımsız olmalı, Adalet bakanının denetiminden çıkmalı dedik. Ama hükümette olanlar, bunu kulak arkası yaptı.
Şimdi ne oldu, kendilerine aykırı bir harekette, antidemokratik bir kurum oldu. YSHK ne derse desin antidemokratiktir. YÖK antidemokratiktir.
Ama tarihsel ivme, bir doğrudur. İleri doğru gider. YSHK ve benzeri kurumlar, geride kaldığı için antimokratiktir. Doğru parçasının başına taşımak isteyenler de bu kuruma karşıysa, aynı şeyi savunuyor değiliz.
YSHK nın alternatifi, bağımsız yargıdır. Kadı sistemi ya da, bakanlığın emrinde savcı ve hakim teşkilatı değildir.
Bunu anlamak lazım
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Siyasi partiler yapısı ve görevi gereği, yargıdan,yürütmeye, yasamadan özel hukuka kadar, her alanda görüşlerini bildirmek ve programları doğrultusunda eylem koymak zorundadır.
Ne işkenceye karşı çıktı diye bir siyasi partiyi; Ne de polisin daha fazla yetli almasını savunan diğer siyasi partiyi suçlayamayız. Görüşlerine katılmadığımız siyasi hareketlere karşı mücadele ederiz.
Ancak, iktidar partisi farklıdır. Artık o, yürütmenin başı olarak farklı sorumluluk ve görev almıştır. başbakan'ın ya da başka bir bakanın yargı hakkında konuşması, görüş bildirmesi, talimat vermesi vs. hukuka ( ya da en azından mevcut hukuka) aykırıdır.
Başka forumlarda da yazdım tekrar yazayım. Esas olan ilkelerdir. Kimin ne yaptığı önemli değildir. Demokrasi, herkes için vardır. Parlemento herkes için vardır. Yargı herkes için vardır.
YSHK nın demokratik olmadığını kurulduğundan beri söyledik. Zira, demokrasinin genel ilkelerine aykırı olarak oluşturldu. Yargı bağımsız olmalı, Adalet bakanının denetiminden çıkmalı dedik. Ama hükümette olanlar, bunu kulak arkası yaptı.
Şimdi ne oldu, kendilerine aykırı bir harekette, antidemokratik bir kurum oldu. YSHK ne derse desin antidemokratiktir. YÖK antidemokratiktir.
Ama tarihsel ivme, bir doğrudur. İleri doğru gider. YSHK ve benzeri kurumlar, geride kaldığı için antimokratiktir. Doğru parçasının başına taşımak isteyenler de bu kuruma karşıysa, aynı şeyi savunuyor değiliz.
YSHK nın alternatifi, bağımsız yargıdır. Kadı sistemi ya da, bakanlığın emrinde savcı ve hakim teşkilatı değildir.
Bunu anlamak lazım
Ben sorumun cevabını alamadımne yazık ki. Mevcut soruşturmada HSYK bir hukuksuzluğa müdahale ediyor, bir mahkemenin yetkisini aşarak görevini kötüye kullandığını tespit ediyor. HSYK görevini yaparak müdahale ediyor. Bu müdahale AKP'nin tepkisiyle karşılaşıyor. Bu durum Savcı İlhan Cihaner'in sanki AKP aleyhine bir soruşturma yapıyorken AKP'liler tarafından tarafsız olmayan bir hakim tarafından haksız yere tutuklandığı izlenimi veriyor. Bu durum açıkça AKP'li fanatik savcı ve hakimlerin tüm kanunları dolandırarak arkasından dolanarak muhalefeti ve AKP karşıtlarını tutuklama ile cezalandırma yöntemi uyguladıklarını farkettim. Dikkat edin lütfen kesinleşmiş hiç bir mahkeme kararı yok. Herkes tedbiren tutuklanıyor ve yıllardır davaları devam ediyor. Sizlerden ricam politik değil bilimsel açıklama yapmanızdır.
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
YSHK nın demokratik olmadığını kurulduğundan beri söyledik.
Bence demokratik olmayan HSYK'nın bizatihi kendisi değil, kurulun başında Adalet Bakanı'nın ve icinde Bakanlık müsteşarının olmasıdır üstadım. Sanırım siz de aynı şeyi kasdettiniz?
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bence demokratik olmayan HSYK'nın bizatihi kendisi değil, kurulun başında Adalet Bakanı'nın ve icinde Bakanlık müsteşarının olmasıdır üstadım. Sanırım siz de aynı şeyi kasdettiniz?
Demokratik olma zorunluluğunu anlayamıyorum. Hukuk ile demokratlığın ne ilgisi var ki? Mahkemeler kararlarını alırken referandum mu yapıyorlar sanki. Kanun neyse onu uygulamaları lazım. Suç suçtur, ceza cezadır. Bunun demokrasiyle zerre kadar ilgisi var mı?
Ben bir TC.vatandaşı olarak hukukun üstünlüğünü savunmak istiyorum.Hukuk devleti ile yargı ve polis devleti olmanın ayrıcalıklarını algılayabiliyorum.
Kuvvetler ayrılığı prensibi işlemediği sürece bu kaos yaşanacaktır.
Yetkili-yetkisizlik,görevli-görevsizlik kararları, o mahkemeye gönder, o mahkeme geri iade. Ortaya ne çıkıyor yasalarda bir boşluk yaratılmış o kullanılıyor.Hukukta doğru birdir.O zaman yargı yorumlara bırakılamaz.Şimdi ne oluyor siyasi amaçlı yasalar kullanılıyor.
TCK ve CMK ne zaman çıkarılmış, o zaman muhalefettin mecliste hukuk komisyonu üyeleri ne tepki göstermiş tam da TCK 220 ve CMK 250 için ne demiş meclis tutanaklarını okuyun. Bu yasalar ve bu maddeler bu günler bu davalar için amaçlı bu şekilde anlaşılamaz,tartışılır ve yanlış yorumlanır çıkarılmıştır.
Dün akşam bir TV kanalında Vural Savaş'ı dinledim.Benzer cümlelerle yasaların bu maddelerini eleştirdi ve HSYK ya kendine çok güvendiğinden ya da atlamış dedi.
TBMM komisyon üyesi bir hukukçunun" bu madde bizi vatandaşa rezil eder, vatandaşı potansiyel suçlu addeder" ifadeleri var. İktidar yasamadaki gücünü kullanarak bu yasaları çıkardı.
Rehavetteki muhalefet partileri, yetkili kurumlar da ne Anayasa Mahkemesine gitti, ne itiraz edildi.Sebep-sonuç durumu ortaya çıktı haykırıyoruz.
Bu çerçevede Erzurum başsavcısının AKP ile ilgisi var mı bilemem de Suay Karaman'ın 22.Şubat.2010 ULUS gazetesinde yayınlanmış yazısını okumanız objektif kararlarınıza yardımcı olacaktır.
SKANDAL
Suay Karaman Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Genel Sekreteri
Hukuk ayaklar altına alınınca, skandallar birbirini izliyor. Hukukun bir gün kendilerine de gerekeceğini unutanlar ve hukuku kendilerine bağımlı duruma getirmeye çalışanlar, ülkemizi dönüşü zor bir karanlık yola doğru sürüklemektedirler.
Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa cemaatinin adı, 3 Eylül 2006 tarihinde Fatih Camisi’nde yaşanan linç olayıyla birçok kişi tarafından duyuldu. Emniyet İstihbarat Dairesi’nin hazırladığı rapora göre bu cemaatin, İBDA-C terör örgütü ile de ilişki içinde olduğu belirlendi. Bu arada bazı siyasilerle ve işadamlarıyla da yakın ilişki içinde oldukları belirlenmiştir.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Kasım 2007 tarihinde İsmailağa cemaatinin okul öncesi çocuklara eğitim verdiği ihbarı üzerine harekete geçmiş, başta İstanbul olmak üzere 16 ilde operasyon için hazırlığa başlamıştır. Aralarında İstanbul Anakent Belediye Başkanı, Yeni Şafak Gazetesi sahibi ve cemaatin başkanının da bulunduğu 235 şüpheliye yönelik olarak gerçekleştirilmesi planlanan operasyon, cemaate bilgi sızdırıldığı için gerçekleştirilemedi. Sadece Erzincan’da operasyon yapıldı ve cemaat üyesi dokuz kişi gözaltına alındı.
Ancak Erzincan’daki bu cemaat operasyonuna katılanlar, siyasi iktidar tarafından paylarına düşen cezaları aldılar. Önce Erzincan Jandarma İstihbarat Şube Başkanı Binbaşı Nedim Sever ve yardımcıları Üsteğmen Ersin Ergut ile Astsubay Orhan Esirger, ardından Erzincan Milli İstihbarat Teşkilatı – MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir ve yardımcıları Kıvılcım Üstel ve Sadri Barkın İnce gözaltına alınıp tutuklandı. Daha sonra o dönemde Erzincan’da görev yapan Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu da, Ergenekon terör örgütü üyesi olmakla suçlanarak tutuklandı. Şimdi sıra o bölgenin en üst rütbeli subayına geldi: 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, şüpheli sıfatıyla on gün içerisinde ifade vermeye çağırıldı.
Bu olaylar yaşanırken, İsmailağa cemaati ile Fethullah Gülen grubuna yönelik soruşturmaları yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e de baskı uygulandı ve daha sonra da tutuklandı. Cemaat soruşturmasının ilk operasyonunda dokuz kişinin gözaltına aldığı gün, zamanın adalet bakanı, şimdi Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başsavcı İlhan Cihaner’i telefonla aramış ve gözaltındaki kişileri bırakmasını istemiştir. Başsavcı Cihaner, bu konuda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) verdiği savunmasında, Cemil Çiçek’in bu isteğine cezaevlerinin doluluğunu ve 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi hükümetin siyaseten zor duruma düşeceğini gerekçe olarak gösterdiğini söylemiştir. Adalet Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine; operasyonu gerçekleştiren Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında, Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış ve Başsavcı Cihaner, Ergenekon terör örgütünün üyesi olmakla suçlanmıştır.
İlhan Cihaner’in yaptığı bu cemaat soruşturması, imzasız bir ihbar mektubuna dayandırılarak, Cihaner’den alınmış ve Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal’a verilmiştir. Olayın son aşamasında Osman Şanal tarafından, İlhan Cihaner’in makamı ve oturduğu ev aranmış, sorgulanmış ve tutuklanmıştır. Yaşanan bu olay Türkiye’de bir ilktir ve kesinlikle kural dışıdır. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı’na yapılan bu işlem, Anayasa, Hakimler ve Savcılar Yasası ve Ceza Yargılama Yasası'nda öngörülen yargıç güvencesine aykırıdır. Ceza Yargılama Yasasının 250/3 maddesinde özel yetkili mahkemelerin görev alanı düzenlenirken, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın yargılayacağı yargıçlar hariç bırakılmıştır. Bu hüküm ve Anayasa hükümleri görmezden gelinmiş, yasalar çerçevesinde laik ve demokratik hukuk devletini korumaya kalkışan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı’na yapılanlarla yargı üzerinde ciddi baskılar yaratılmıştır. Yargıtay tarafından yargılanacak bir Cumhuriyet Başsavcısının soruşturma yetkisi olmayan kişilerce aranarak, gözaltına alınması ağır bir hukuk ihlalidir.
Yapılan bu ağır hukuk ihlali HSYK tarafından durdurulmuş, “görev ve yetki aşımı” gerekçesiyle Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki savcıların yetkileri kaldırmıştır. Yargıtay ve Danıştay, HSYK’nin kararına tam destek verirken, yandaş yargı yaratma çabasındaki siyasi iktidar, bu karardan hoşlanmamıştır. Siyasi iktidarın, HSYK gibi bir anayasal kurumu suç işler gibi göstermesi, yargı bağımsızlığına vurulan büyük bir darbedir ve mevcut hukuk sistemini ortadan kaldırmaya yönelik ciddi bir saldırıdır. Bu durum karşısında Anayasanın 68. ve 69. maddelerinin iyi özümsenmesi gerekmektedir.
Eski milletvekili Hatip Dicle, hakkında açılan bir dava nedeniyle 12 Şubat 2010 Perşembe günü hakim karşısına çıkmış ve mahkemede şunları söylemiştir: “DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı ziyaret etti. İçişleri Bakanı, PKK üyelerinin dönüşüyle ilgili 'konuyla ilgileniyorum, müsteşarımı Diyarbakır'a gönderdim, hakim ve savcılar ayarlandı, geldikleri gibi geçecekler' dedi.”
Siyasi iktidarın kendilerine bağımlı hukuk yaratma çabası içinde olduğu günümüzde, hukuk adına skandallar birbirini izlemektedir. Bu olaylar içinde adı geçen bakanların hemen istifa etmeleri gerekmektedir. Muhalefet partilerinin bu bakanlar için gecikmeden gensoru vermeleri gerekmektedir.
Yasadışı bölücü örgüt üyelerinin birkaç saat içinde serbest bırakılması için yargıç ve Cumhuriyet Savcısı ayarlayanlar, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı için, Adalet Bakanlığı'nın emriyle açıkça hukuka aykırı bu uygulama başlatmışlardır. İşlerine gelmeyen durumlarda hukuk dışına çıkan siyasi iktidar, demokrasi dışı tutum ve davranışlarıyla büyük skandallara imza atmaktadır. Adı üzerinde Cumhuriyet Savcıları, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nden yana taraftırlar, irticaya karşı savaşımda taraftırlar, Atatürk ilke ve devrimlerinden yana taraftırlar, cumhuriyetten yana taraftırlar. Bunu siyasi iktidarın çok iyi bilmesi gerekir. Toplumun bilinçli ve karalı bir şekilde örgütlenmesiyle, demokrasi içinde bu hukuksuzluklara son verilecek ve aydınlık günlere doğru gidişin müjdesi sunulacaktır..
Rıza Zelyut
AKP'nin iktidarda kalma planı
--------------------------------------------------------------------------------
25 Ocak'ta, AKP'nin iktidarda kalabilmek için çevirdiği dolapları açıklamıştım. Dediklerim aynısıyla çıkıyor. Ama bu arada bu plana yeni maddeler eklendi.
* AKP'yi devirmek istediler denilen yeni yeni darbe planları piyasaya sürülecek, yeni tutuklamkalar yapılacak ve bu iş giderek tırmandırılacak. Askerle çatışma psikolojisi artırılacak; askeri dize getirdiklerini yayıp puan toplamak isteyecekler.
* Bazı AKP'lilere yönelik suikast planından söz edilecek.
* AKP için kapatma davası açtırılmaya çalışılacak. Böylece AKP mazlum ve mağdur gibi gösterilecek.
* Geçmişte bize neler yaptılar, edebiyatı başlatılacak. İrticacı hareketler, mazlumluk gibi pazarlanacak. Bülent Arınç sık sık konuşturulacak, onun ağzından kavga çıkartılacak.
* Avrupa Birliği'ne kafa tutulacak. Böylece, 2004 yılında Ankara'da gündüz gözü havai fişek atarak kutladıkları süreci, kendileri kötü göstermeye başlayacaklar.
* İsrail'e ve Ermenistan'a posta atılacak. İçeride Ermeni ve Yahudi düşmanı tabakalara mesaj verilecek.
* Anketlerde AKP en az yüzde 40 gösterilecek. Böylece; 'AKP yine iktidara gelecek.' biçiminde bir hava yaratılacak.
* Basın korkutulacak, muhalefet televizyonlardan topa tutulacak.
* Gerilim tırmandırılacak. TBMM'de Bülent Arınç'ın CHP'li TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu'yu dövmeye kalkışması, MHP'li Osman Durmuş'a AKP'lilerin toplu hücumu gibi.
* Yola gelmeyenler tehdit edilecek. İşadamları ve sendikalar iyice korkutulacak.
* Görevi, hükümetin icraatını denetlemek olan Yüksek Yargı ile kavga edilecek, böylece yapılan yanlışlar yargıdan kaçırılmak istenilecek.
* Bütün bu baskılar da demokrasiyi genişletmek için yapılıyormuş gibi bir hava yaratılacak.
Yukarıdaki yazıyı kesip bir kenara yapıştırın. Bundan sonraki gelişmeleri anlamakta zorlanırsanız; şöyle bir göz atmanız yeterli olacaktır.
BİRAZ GAZETECİLİK
NAMUSUNUZ KALDIYSA
Yalakalığı yalama olan o tiplere diyorum: Sizde eğer birazcık gazetecilik namusu kaldı ise bunları da yazın...
Yargı kararını uygulamadığı için görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istenen Melih Gökçek, Anayasa Profesörü, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu ile konuşuyor. Kısaltarak veriyorum; bakın hele neler konuşmuşlar:
Melih Gökçek (M.G.): 240'tan yargılıyorlar beni şimdi. Abi şunu yapamaz mısınız, yani bu 240'ı, 3 ay 6 aya indiremez misiniz abi ya?
Burhan Kuzu (B.K): Cezasını mı?
M.G: Evet?
B.K: O zaman faydası ne öyle olunca?
M.G: Abi 3 aydan 6 aya olunca, belediye başkanları bu cezayı alıyor, paraya çevriliyor, belediye başkanlığı süresi de gitmiyor. Mahkum olup içeri atsa, 2 ay gidip yatıp geliyorsun ondan sonra işine devam ediyorsun.
B.K: Hıııı. 5-6 ay diyorsun, olabilir... Şu an ne kadar ki, onun şeyi.
M.G: 1 seneden 3 seneye...
B.K: Çok...
M.G: Tabii çok abi, o kadar saçma ki, adam bankayı soyuyor 3 sene, ben 240'tan, keyfi muameleden, şundan bundan 3 sene. Olur mu böyle bir adalet?
B.K: Şu anda bana gelen 140 dosya var, bizim milletvekillerinin. Aşağı yukarı 50 küsuru, 60'a yakını bu 240...
M.G: Bu 240'ı, milletvekilleri hangisi, kaç tane varsa bir bana çıkartsana. Ben onları bir fitilleyeyim.
B.K: Var, var ben sana listesini vereyim onun.
M.G: Abi bir zahmet abi ya. Bir fitilleyeyim de 3 yıldan 6 aya indirelim bunu.
AKP'lileri kurtarmak için yasalarla oynama çabasını yazamıyor musunuz? O zaman Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in telefon dinlemelerinde elde edilen tesadüfi delilleri yazın. Dönemin Enerji Bakanı AKP Ordu Milletvekili Hilmi Güler'e talimat verir bir tonda 'Bizim yerimize girenleri onaylama' diyen tarikatçi işadamı Mehmet Çelik'in konuşmalarını yazın. Bu kişinin Adalet Bakanlığı'na sattığı 192 daireyi yazın. Mehmet Çelik'in dönemin Çevre Bakanı olan AKP Kocaeli Milletvekili Osman Pepe ve bürokratlarla yaptığı iş-ihale görüşmelerini de yazın.
Bunu da mı yazamıyorsunuz? O zaman AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın birkaç kez tekrar ettiği 'Artık fişlemeyi biz yapıyoruz!' demesini yazın.
Ama siz üç kuruşun peşinde miknatısa doğru koşan demir tozları gibi koşturan tiplersiniz.
Yazamazsınız... Çünkü, bırakın gazeteci olmayı insan bile değilsiniz...
Sayın Erhan, sornuzun cevabını bilemeyiz. Ama hukuk ile demokrasinin çok ilgisi var.
Sayın hakkarili, elbette Adalet Bakanı ve müsteşarın kurulda yer alması,kurulun seçilme ve işleyiş biçimli gibi nedenlerle antidemokratiktir.
Biz Erzurum Kazımkarabekir Belediyesinde 25,01,2006 tarihi itibariyle mütahit adına altı aylık sözleşmelerle halen çalışmaktayız (toplam 46 kişi) bu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku