Merhaba,

Yaklaşık 2.5 yıldır Ankarada Kiracı olarak bir daire'de oturuyorum.

Kira sözleşmesinde ayın 20-25'inde kirayı yatırmamız yazmakta fakat biz Ay başı ödendiğimiz için genelde ayın son günü 27-28 en geç ayın başında kirayı ödüyoruz.

Ev sahibi geçen gün rest çekti ve 850TL olan kiramızın 20-25'inde yatırılmadığı için zorluk çektiklerini, ödemelerinin aksadığı ve bu yüzden ayın 1. gününden 5. gününe çekmeyi önerdilerdi. Fakat anlaşamadığımız konu ekstra benden 240TL bir kereye mahsus para istemeleridir.

Eknomik durumlarımın zor olmasından dolayı bu ücreti veremeyeceğimi ve 5gün geç yatırıyorum diye nerdeyse 3 yıllık kiracıları olmamdan dolayı bana esnek davranmalarını talep ettim ama anlaşamadık.

Yakın bir arkadaşımdan aldığım bir duyuma göre Yeni "KIRACILAR YASASI" kiranın peşin ödeme kalktığını, 30 gün içerisinde ödeme yapılabileceğini söylüyor.

Bende ev sahibi ile yaptığım anlaşmaya göre bu yasayı maddesi ile birlikte bulabilirsem bu 240TL den kurtulacağım. Onun söylediğine göre böyle birşey yok kontratta ne yazıyorsa odur..

Ekstra bilgi olarak ev sahibim 3yıldır hiç bir makbuz vermedi kirayı hesabına yatırıyorum ve kesinlikle vergi kaçırdığını düşünüyorum. Koz olarak kullansam mı diye düşündüğüm de olmuştur

Yaptığım Türkçe kelime hatalarından dolayı şimdiden özür diliyorum. 6 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve Yabancı uyrukluyum.

Saygılar