İlimizde boş Okul Müdürlüğüne atanmak için başvurdum.Başvurum uygun bulunarak kabul edildi.Fakat atamam yapılmadı.Tercih olarak bir kurum yazmıştım.Yürürlükteki yönetmeliğe göre tercih ettiğim kuruma müracaat edenlerden en yüksek puanı olan bendim.Sonradan öğrendiğime göre 2007 yılında danıştayın iptal ettiği yönetmelikle atanan birisi danıştaydan idari mahkemenin yürütmeyi durdurmayı vermemesini temyiz edip yerel mahkemenin kararını bozma vermiş.müracaatlar bittikten sonra danıştayın bozma kararına istinaden bu kişi puanı benden düşük olmasına rağmen bu kuruma atandı.
Öğrenmek istediğim şunlar :
1. Danıştayın bozma kararı yerel idari mahkemede görüşülmeden bu kişinin bozma kararına istinaden atanması hukuka uygun mudur ?
2. Benim başvurumun kabul edilmesi,onaylanması ve atama sırasında müracaat ettiğim münhal yayımlanan kurum ile herhangi bir değişikliğin olmasından dolayı bana bilgi verilmemesi,tercih değişikliği hakkının verilmemesi sonucu mağdur olmam hangi hukuki haklar doğurur ?
3. Tek tercih yaptığım için şimdi idareden boş başka bir kuruma atanma talebinde haricen başvurabilir miyim ?