+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Kız Kaçırma

Kız Kaçırma Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Zonguldak
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kız Kaçırma

Kız arkadaşım bana kaçmak istiyor 23ekim1992 doğumlu
    acaba kaçması durumunda hapse girermiyim; ailesi beni hiç ama hiç istemiyor. Ben batılıyım onlar doğulu olmaktan dolayı ailesi beni istemiyor; kızı kaçırsam babası kesin davacı olur bir şekilde kızı kaçırır kaçırmaz nikah yapma imkanı varmı. Bu konuda yardımcı olurmusunuz benzer konular varda hepsini okudum okumasınada anlayamadım....

Hukuki NET Güncel Haber

Kız Kaçırma konulu yargıtay kararı ara
    Kız Kaçırma konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Kız Kaçırma

Alıntı aytac67 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    acaba kaçması durumunda hapse girermiyim; ailesi beni hiç ama hiç istemiyor. Ben batılıyım onlar doğulu olmaktan dolayı ailesi beni istemiyor; kızı kaçırsam babası kesin davacı olur bir şekilde kızı kaçırır kaçırmaz nikah yapma imkanı varmı. Bu konuda yardımcı olurmusunuz benzer konular varda hepsini okudum okumasınada anlayamadım....
    İKİNCİ AYIRIM
    EVLENME EHLİYETİ VE ENGELLERİ

A. Ehliyetin koşulları

I. Yaş

Madde 124.- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
    Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.

II. Ayırt etme gücü

Madde 125.- Ayırt etme gücüne sahip olmayanlar evlenemez.

III. Yasal temsilcinin izni

1. Küçükler hakkında
    Madde 126.- Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.

2. Kısıtlılar hakkında
    Madde 127.- Kısıtlı, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.

3. Mahkemeye başvurma
    Madde 128.- Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir.

B. Evlenme engelleri

I. Hısımlık

Madde 129.- Aşağıdaki kimseler arasında evlenme yasaktır:

1. Üstsoy ile altsoy arasında; kardeşler arasında; amca, dayı, hala ve teyze ile yeğenleri arasında,
    2. Kayın hısımlığı meydana getirmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile, eşlerden biri ile diğerinin üstsoyu veya altsoyu arasında,
    3. Evlât edinen ile evlâtlığın veya bunlardan biri ile diğerinin altsoyu ve eşi arasında.

II. Önceki evlilik

1. Sona erdiğinin ispatı
    a. Genel olarak
    Madde 130.- Yeniden evlenmek isteyen kimse, önceki evliliğinin sona ermiş olduğunu ispat etmek zorundadır.

b. Gaiplik durumunda
    Madde 131.- Gaipliğine karar verilen kişinin eşi, mahkemece evliliğin feshine karar verilmedikçe yeniden evlenemez.
    Kaybolanın eşi evliliğin feshini, gaiplik başvurusuyla birlikte veya ayrıca açacağı bir dava ile isteyebilir.
    Ayrı bir dava ile evliliğin feshi, davacının yerleşim yeri mahkemesinden istenir.

2. Kadın için bekleme süresi
    Madde 132.- Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün geçmedikçe evlenemez.
    Doğurmakla süre biter.
    Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbiriyle evlenmek istemeleri hâllerinde mahkeme bu süreyi kaldırır.

III. Akıl hastalığı

Madde 133.- Akıl hastaları, evlenmelerinde tıbbî sakınca bulunmadığı resmî sağlık kurulu raporuyla anlaşılmadıkça evlenemezler.

ÜÇÜNCÜ AYIRIM
    EVLENME BAŞVURUSU VE TÖRENİ

A. Başvuru

I. Başvuru makamı

Madde 134.- Birbiriyle evlenecek erkek ve kadın, içlerinden birinin oturduğu yer evlendirme memurluğuna birlikte başvururlar.
    Evlendirme memuru, belediye bulunan yerlerde belediye başkanı veya bu işle görevlendireceği memur, köylerde muhtardır.

II. Şekli

Madde 135.- Başvuru, evlenecekler tarafından yazılı veya sözlü olarak yapılır.

III. Belgeler

Madde 136.- Erkek ve kadından her biri, nüfus cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini, önceki evliliği sona ermiş ise buna ilişkin belgeyi, küçük veya kısıtlı ise ayrıca yasal temsilcisinin imzası onaylanmış yazılı izin belgesini ve evlenmeye engel hastalığının bulunmadığını gösteren sağlık raporunu evlendirme memurluğuna vermek zorundadır.

IV. Başvurunun incelenmesi ve reddi

Madde 137.- Evlendirme memuru, evlenme başvurusunu ve buna eklenmesi gereken belgeleri inceler. Başvuruda bir noksanlık görürse bunu tamamlar veya tamamlattırır.
    Başvurunun usulüne uygun olarak yapılmadığı veya evleneceklerden birinin evlenmeye ehil olmadığı ya da evlenmeye yasal bir engel bulunduğu anlaşılırsa, evlenme başvurusu reddolunur ve durum evleneceklere yazıyla hemen bildirilir.

V. Redde itiraz ve yargılama usulü

Madde 138.- Evleneceklerden her biri evlendirme memurunun ret kararına karşı mahkemeye başvurabilir. İtiraz, evrak üzerinde incelenip kesin karara bağlanır.
    Ancak, mutlak butlan sebeplerinden birinin bulunduğuna ilişkin ret kararlarına karşı açılan davalar, basit yargılama usulüyle ve Cumhuriyet savcısının hazır bulunmasıyla görülür.

B. Evlenme töreni ve tescil

I. Koşulları

1. Evlenme izni
    Madde 139.- Evlendirme memuru, evlenme koşullarının varlığını tespit ederse veya ret kararı mahkemece kaldırılırsa, evleneceklere evlenme gün ve saatini bildirir veya isterlerse evlenme izni belgesini verir.
    Evlenme izni belgesi, verildiği tarihten başlayarak altı ay içinde evleneceklere herhangi bir evlendirme memuru önünde evlenebilme hakkı sağlar.

2. Evlenmenin yapılamaması
    Madde 140.- Evlenme koşullarının bulunmadığının anlaşılması veya belgelerin verilmesinden başlayarak altı ayın geçmesi hâlinde, evlendirme memuru evlenme törenini yapamaz.

II. Yapılışı

1. Tören yeri
    Madde 141.- Evlenme töreni, evlendirme dairesinde evlendirme memurunun ve ayırt etme gücüne sahip ergin iki tanığın önünde açık olarak yapılır. Ancak, tören evleneceklerin istemi üzerine evlendirme memurunun uygun bulacağı diğer yerlerde de yapılabilir.

2. Törenin şekli
    Madde 142.- Evlendirme memuru, evleneceklerden her birine birbiriyle evlenmek isteyip istemediklerini sorar. Evlenme, tarafların olumlu sözlü cevaplarını verdikleri anda oluşur. Memur, evlenmenin tarafların karşılıklı rızası ile kanuna uygun olarak yapılmış olduğunu açıklar.

3. Aile cüzdanı ve dinî tören
    Madde 143.- Evlenme töreni biter bitmez evlendirme memuru eşlere bir aile cüzdanı verir.
    Aile cüzdanı gösterilmeden evlenmenin dinî töreni yapılamaz.
    Evlenmenin geçerli olması dinî törenin yapılmasına bağlı değildir.

C. Yönetmelik

Madde 144.- Evlenme işlemi, evlenme kütüğü, evlenmeye ilişkin yazışma ve evlenme ile ilgili diğer konular yönetmelikle düzenlenir.

Nerede
    Zonguldak
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Güzel cevap yazmışsınız ancak ben anlamadım desem kızmazsınız umarım 23-10-1992 doğumlu kaçırsam babası şikayetçi olsa hapse girermiyim. Kızlarını alırlarmı benden

1992 li Olduğuna göre 17yi doldurmuş 18den gün almış babası annesinin rızası olmadan evlenebilirmi kısaca cevap verseniz daha sağlıklı anlarım (evet hayır gibi)

Nerede
    Ankara
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşım, kesinlikle ama kesinlikle böyle bişey yapmanızı tavsiye etmem. Hukuki hiçbir cezası olmasa dahi, öncelikle böyle bişeyi yapmanız durumunda kızın ailesi ya size küsecektir,yada daha kötüsü intikam bile almak isteyebilirler. Kaldıki evlilğin amacı, birlikte mutlu olan iki çiftin, mutluluklarını devam ettirerek bi çatı altında aile alabilmeleridir. Kız kaçırma durumunda hiçbir çiftin mutluluğunu devam ettirebildiğini görmedim, duymadım. Neden mi;
    *Öncelikle kızın ailesinin dışlaması, bir süre sonra anne babasına uzak kalan kızın moral ve piskolojisinin bozulmasına sebep olacaktır. Aynı şekilde senin ve kuracağınız ailenin de...
    *Evlilik ve düğünde eş dost akrabadan gelen takı vs. yardımlar yeni çiftlere başlangıç yapmak için ciddi bir maddi gelirdir. Sizde bunlar olmayacak, yeni kuracağınız evin her ayrıntısı para ister. Para olmayınca kurulu bi ev de olmaz. Kurulu ev, düzen olmayınca da mutluluk olmaz.
    *Kız daha 18ini bile doldurmamış, sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama, inan bana 5-10 yıl sonra ikinizde başka birer insan olup çıkıverebilirsiniz. Yani yasanın sınır getirdiği 18 bile, aslında çok düşük bir yaş.
    *Ben üç yıldır evliyim. Severek ve ailelerimizin de rızasıyla evlendik. Evlendiğim günden buyana karımı sevmeye devam da ediyorum. Fakat bazaen çok küçük ayrıntılar bile tadımızı kaçırabiliyor. En basitinden eşim vejeteryan ve etin kokusunu dahi sevmez, bu yüzden et-balık yiyeceğim zaman dışarıda yemek zorunda kalıyorum. Sorun değil gibi görünüyor belki ama, bi süre sonra böyle küçük bişey bile insanın canını sıkmaya başlıyabiliyo mesela... Buna benzer problemler küçük yaşta, yeterince birlikte zaman geçiremeden evlenen, hemde ailelerin isteği dışında evlenen çiftlerde çok daha fazla olacaktır. Üstelik sizlere yol gösterip, evliliğinizin ilk yıllarında yardımcı olacak büyükler de olmayacak yanınızda...
    *Eminim çok aşıktırsın, zaten kaçırmayı bile göze aldığına göre... Ama arkadaşım, aşk dediğin şey nedir ki tam olarak? Görmeyince sürekli özlemek, gördüğünde dizlerinin bağının çözülmesi, midene gondola binmişde aşağıya düşüyormuşcasına bi his girmesi... vs. vs. Emin ol ki hiçbiri de değil, aşk paylaşmak demektir, ve nekadar paylaşabiliyorsanız, aşkınız da okadar sağlıklı bi şekilde devam eder. Zira diğer bütün belirtiler zamanla kaybolmaya mahkumdur. İyi tanıdığın, orta yaşı geçmiş mutlu bi çifti düşün mesela. Sence onlar birbirlerini gördüğünde dizlerinin bağı çözülüyormudur? Yada öyle olmuyor diye bu mutlu çiftin birbirlerini sevmediklerini söyleyebilirmisin? Birde unutmaki sizi şuan birbirinize bağlayan en büyük etkenlerden biri de aradaki engeller(aile baskısı vs.). İnsanların iyi arkadaş/aşık olmalarını sağlamanın en kolay yolu, onlara ortak bi sorun vermektir. Böylece kendi aralarındaki farklılıkları gözardı edip, normalde olabileceğinden çok daha iyi anlaşabilirler. Örneğin yatılı okul veya askerlik arkadaşları buyüzden hiç unutulmaz...

Lütfen yazdıklarımı yanlış anlama, amacım sana nasihat vs. vermek değil, sana büyüklük taslamak hiiiç değil. Fakat benim de buna yakın bir tecrübem olduğu için mesajını görünce yazmadan edemedim. Benim rahmetli babamla annem de kaçarak evlenmişler. Üstelik hiçbir maddi sorunları yokmuş, biri öğretmen, diğeri hemşireymiş. Fakat alevi - suni meselesi yüzünden iki tarafın ailesi de müsade etmemiş. Sonuç olarak annem babam yıllar önce evlenmiş ama, bugüne kadar anne tarafım babamı, baba tarafım da annemi tam anlamıyla içine sindiremedi.. Biz dört kardeş de bu çatışmaların arasında büyüdük. Tamam, belki aç kalmadık, açıkta kalmadık ama, bayramlarda büyüklerimizle birlikte zaman geçirebilsek daha güzel olmazmıydı mesela? Hatta ben mesela teyze ve dayılarımla 20 yaşımdan sonra tanışma fırsatı bulabildim. Hepside çok iyi insanlarmış, ama yazık olmadımı birbirimizi tanımadan geçirdiğimiz 20 koca yıla?

Arkadaşım, şimdi sen bu kızı gerçekten seviyorsan(ki sevdiğini biliyorum), lütfen bencil olma, sadece kendini ve isteklerini düşünme. Kızı da düşün biraz. Yaşayacaklarını, gireceği bunalımları... Hatta çocuklarınızı bile düşün, siz herkesi hiçe sayıp evlendiniz diye, onlar bile az da olsa mutsuzluk çekecek...
    OYSA KAÇIRMAK YERİNE AİLESİ TAMAM DİYENE KADAR BEKLEMEYİ DENEYEBİLİRSİN. SABIR DA AŞKIN BİR ERDEMİDİR. HEM BELKİ AİLESİ SANDIĞIN KADAR KÖTÜ DEĞİLDİR. MESELA ŞİDDETLE KARŞI ÇIKMALARININ SEBEBİ DOĞU-BATI OLAYI DEĞİLDE, KIZIN YAŞININ KÜÇÜK OLMASIDIR BELKİDE. YADA BELKİ SANA HENÜZ GÜVENEMEMİŞLERDİR ve BİŞEKİLDE GÜVENLERİNİ KAZANMAN GEREKİYORDUR vs. vs. sONUÇ OLARAK SADECE BİRKAÇ YIL DAHA BEKLEMELİSİN BENCE...

Bukadar uzun yazıp canını sıktıysam özür dilerim. Büyük harflerle yazdığım için de ayrıca özür dilerim. İçinde bulunduğun durumu, detayları ve yaşadıklarını tam bilmeden ahkam kestiysem onun için de özür dilerim. Fakat dediğim gibi, bende de biraz kuyruk acısı olduğundan mesajına cevap vermeden edemedim.
    Umarım ikiniz içinde herşey yolunda gider, ve bi şekilde ailelerinizin de rızasını alarak ömür boyu mutlu olursunuz...

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Güzel cevap yazmışsınız ancak ben anlamadım desem kızmazsınız umarım 23-10-1992 doğumlu kaçırsam babası şikayetçi olsa hapse girermiyim. Kızlarını alırlarmı benden

1992 li Olduğuna göre 17yi doldurmuş 18den gün almış babası annesinin rızası olmadan evlenebilirmi kısaca cevap verseniz daha sağlıklı anlarım (evet hayır gibi)
    Zonguldak da bulunduğunuz İlçe Belediyesine gidin. Yasal olarak evlenmek için başvurmak istediğiniz belirtin. Görevli memura doğum tarihi bilgilerinizi verin. Evlenmek için ailenin onayına ihtiyacınız olup olmadığını sorun. En doğru ve net yanıtı oradan alırsınız.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

erkek 17 bayan 18yaşında ise nikah yapılır mı

resmi nikahli kizi kacirmak

kayseri den kız kacırsam ne olur

ailesinden istendikten sonra verilmeyen kız kacmalı mi

18 den gün alan evlenebilirmi

bir erkek bir kizi neden kacrmak.ister

kacirilan kadina nikah kiyilirmi

2014 ana yasa ya göre kiz kacirmak site:www.hukuki.net

kiz kacirmada nikah nasil kiyilir

uzaklastirmam var esimden kacirsam ne olur