Öncelikle herkese iyi çalışmalar. Durumum karışık gibi gözükse de aslında çok komplike bir durum yok. Ben elimden geldiği kadar özet bir şekilde yazmaya çalışacağım.

Bir eğitim kurumunda Yazılım eğitmenliği yapıyordum. Freelance olarak anlaştık. Sigortam yoktu; Ocak ayında derslerim başladı (2009) , Şubat, Mart, Nisan derslerime devam ettim. Haftaiçi 1 sınıf, haftasonu 1 sınıfım vardı. Bu arada aramızda bir sözleşme de yok. Fakat ben aylarca bu derslere girdim. Her girdiğim ders için sınıfta atılmış imzalar var.

Sonuca geliyim; ödemelerimi sürekli aksattılar. Çok problem yaşadım. Elden geldiği kadar dayandım fakat sonunda ayrılmaya karar verdim. Ayrılırken yerime eğitmen bulup öyle çıktım.

Öğrencilerin hepsi benim ders verdiğime şahitler. 7-8 ay derse girdim o kurumda. Bunlar dışında sınıfta atılmış imzalar var. Bunun gibi 1-2 belge daha bulunabilinir.

Alacağım ücret 3200 TL civarı... Ağustos ayından beri "dalga geçer gibi" oyalıyorlar. Üstü kapalı şekilde tehdit ediyorlar. Kimisi sözleşme yoksa hiç şansın yok diyor ama ben inanmıyorum. Mutlaka bir yolu olmalı ve ben inanın alacağım paradan çok olay manevi bir duruma dönüştüğü için bu işin peşini bırakmak istemiyorum.

Bu konuda ne gibi bir öneriniz olabilir? Hatta Kadiköy civarı bana yardımcı olabilecek birileri olursa görüşmek isterim.

Son olarak : Yaşadıklarımı bir web sitesine yazsam bu suç teşkil eder mi? Yazdıklarımın her satırı için şahitlerimin olması birşey değiştirir mi? Yani ben aynı zamanda kendilerini protesto etmek ve benim yaşadıklarımı benzer şekilde insanların yaşamamasını istiyorum. Bu bir sistem ve herkese böyle yapıyorlar. Belki yol yanlış ama hukuk kurallarının dışına çıkmayacak şekilde ne gibi protesto çeşitleri varsa hepsini yapmak istiyorum. Gerçekten beni ve diğer eğitmen arkadaşlarımı çok küçük düşürdüler.

Vakit ayırıp okudugunuz için şimdiden çok teşekkür ederim.