Bir üniversite öğrencisi olarak, Haziran 2009'dan bu yana bir iş yerinde tam zamanlı çalışmaktayım (Sadece haftanın bir kaç günü okula gidiyorum) ve sigortam yapılmadı bugüne kadar. Şu anda babamdan dolayı emekli sandığına kayıtlıyım. Uzun uğraşlardan sonra iş yerini sigortamı yapmaya ikna ettim. Fakat şimdi de insan kaynakları departmanında ki görevliler, aslında bir öğrencinin yasal olarak çalıştırılmasının suç olduğunu ve sigorta yapılamayacağını belirtiyorlar. Açıkçası kanun bu durum için ne diyor bilmiyorum ama mantığım bunu kabul etmiyor. Kaldı ki 11/2007-05/2008 tarihleri arasında da çalışıyordum ve o işimde sigortam yapılıyordu ve babamdan dolayı sağlık güvencem de bir sorun çıkmamıştı. İnternet'de araştırdım biraz fakat bu konuyla ilgili elle tutulur bir bilgiye ulaşamadım. Size sorum şu; Kanun gerçekten 18 yaşını geçmiş öğrencilerin çalıştırılmasının yasak olduğunu söylüyor mu? Eğer söylemiyorsa iş yerinin inandırabileceğim bir kanun metni var mı? Eğer varsa da benim bunun gerçekten böyle olduğuna inanabileceğim bir metin var mı?