Problem:
Sözleşme Yapmadan Bina Yönetimi Yaptı Diye İcra Takibi Başlatılması

Problem Oluşum Süreci:
Problem eski yöneticinin Piyas aAraştırmas yapmadan tanıdığı bir firma ( Bundan Sonra xxx firma Diye belirtilecek.) ile Apartman için Kömür anlaşması yapması ise başlamıştır...
Apartman sakinlerinin onayını almadan xxx firması ile 60 Tonluk Kömür anlaşması yapmıştır. apartman sakinlerinin 35 Kişisi fiyat araştırması yapmadan xxx firması ile sözleşme yapmış ancak 5 Üye ( bende Dahil) anlaşma yapmadık Sebep olarakda Kömür Fiyatının Piyasaya göre yüksek olmasıdır. diğer firmadan Alınmasına yönetim izin vememiştir. dolayısı ile bu zamankadar konu uzamış ve Yönetici Bina içindeki para açığı vermesi ( Zimmetine Para geçirmesi) Ortaya Çıktığında Binayı terk etmiştir. yeni yönetim seçilmiştir.
şimdiki yönetimi Apt. ve site Yönt. Hizmetleri adı altında hizmet veren bir firma ile anlaşarak bina yönetimini devretmiştir.
Bu bahsi geçen firma ben ve diğer 5 bina sakinini Kömür firması ile anlaşması olmadığından kömür ücreti tutarınca İcra takibi başlatmıştır.
Bu Apt. ve Site Yönt. Hizmetleri Firması Bizler bir Sözleşme Göndermiştir. bu Sözleşme yi apart masn sakinlerinin bazıları ( bende Dahil ) kabul etmedik ve imzalamadık.

İlgili sorular:
1. Bina sakini olarak yöneticinin anlaşma yaptığı kömür firmasından alım yapmamız mecburimidir. Başka Firmadan aynı ürünü veya Daha kaliteli bir ürünü aynı miktarda alma gibi bir seçeneğimiz yokmudur.
2. Sözleşme imzalamadığım ve hiç bir evrak imzalamama rağmen Apt. ve Site Yönt. Hizmetleir verne firma beni nasıl beni xxx Firması adına beni icraya verebilir mi? ve bu işleme karşı nasil bir dava açabilirim.
3. Eski Yönetici ( Kaçan ) ve yeni Yönetim hakkında bu konu ile ilgili nasıl bir dava açabilirim..
4. bina 2004 Yılında Teslim edilmiş ve 2008 e kadar olan zaman zarfında karar defterine vs. hiç bir girdi yapılmamış ve Bu defterler ve makbuzlar kayıp bunun için hanki kurum veya mnahkemeye başvura bilirim...

Şimdiden Cevaplarınız için teşekkür Ederim
İyi Çalışmalar.