Ben üniversitede Öğrenciyken 2003 Yılında Kaçak Elektrik Kullanmak Suçundan 2 ay 6 gün ceza aldım ve bu cezam paraya ardından da TECİL edilmesine karar verildi. 2007 Yılında Tarım Bakanlığına Mühendis olarak yerleştirmem yapıldı fakat kurum atamamı yapmadı. Bölge İdare mahkemesine dava açtım. Fakat bu mahkemeyi kaybettim. Ardından DAnıştaya temize gönderdim. Ardından askere gittim. Askerliğim sabıka kaydımdan dolayı 15 ay er olarak çıktı. Askerdeyken 5 yılı doldurmamdan dolayı adli sicilimden silinmesi ve memnu haklarımı geri alıp MSB'a Yededek subaylık hakkımın geri verilmesi için mahkemeye verdim. askerliğimin 6 ayında mahkemeyi kazandım. Askerlik kararımı kısa dönem ere çevrilip teskeremi aldım. Memnu hakların iadesi sebebiyle bütün ehliyetsizliklerim kaldırıldığından dolayı Askeri Mahkeme lehime karar verdi. Şu anda Tarım Bakanlığı ileolan mahkemem devam etmekte. Şu anda süreci İnceleme sırası bekliyor durumunda. Sizce Tarım Bakanlığına atama kararım çıkar mı? Çünkü Hukuk tek değil mi? Askeri Yüksek Mahkemesi kararı Danıştay kararında Etkili olurmu? Eğer mahkemeyi kaybetmem halinde ne yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.
5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmama
-----------------------------
Bu konu çok geniş bir konu...Yeni TCK "Ömürboyu kamu haklarından (TCK Md.53 te sayılı) mahrumiyet" kavramını reddettiğinden, kişilerin belirli süreleri suç işlemeksizin geçirmeleri durumunda, memnu hakların iadesini düzenlemekteydi.Danıştayın da bu konuda "Süresini uygun şekilde tamamlamış" kişilerin, "Memur olma" haklarının bulunduğunu, alıp almama konusunun ise "İdarenin takdiri"nde olduğuna dair kararı vardır.Ancak; yasama, Danıştayın ve TCKnın "Ömürboyu kamu hakkı mahrumiyeti olamaz"anlayışını engelleyecek, "Kamu haklarını kullanmaya tekrar sahip olan" birine engel çıkarmak için 23.01.2008 tarihinde yukarıda aktardığım 657 s.K.nun 48-A/5. maddesinde değişiklik yaptı.Bu durumda; milletvekili, belediye başkanı, vakıf başkanı...v.s. olabilirsiniz ama; yukarıdaki hüküm sebebiyle memur olamazsınız.
"Ömürboyu kamu görevi hakkında yasaklama olamaz"la ilgili, yeni TCKnın 53.maddesinin gerekçesine bakınız.
Fikrim budur.
İyi günler...
Sakar kardeşim yorumun için teşekkür ederim. Şimdi belediye başkanı, Millet vekilide 657 tabi kadrolar değil mi. Yani devlet memurluğu kısacası. Benim cezam eski ve yeni çıkan bir kanun benim alehime ise benim eski tck'ya göre lehime olan karalar beni bağlayıcı olmaz mı? kanunlar açıktır. Yeni cıkan bir kanun geçmişi etkilemez. Kişinin faydası hangi kanuna göre ise ondan faydalanmaz mı? hukukçu değilim. Fakat çok araştırıyorum. Sonuçta 1 yıl önce MSB açmış olduğum Yedeksubaylık hakkını kazandım. Orda da dediği gibi 48/A-5 maddesi hükümleri geçerliydi. Ve benim lehime sonuçlandı. Yapmadığım bir suçtan ceza aldım. Elektrik arızayı aradım ve başıma bunlar geldi 5 TL lik kaçak kullanımdan dolayı. Kendi kendimizi yaktık. 3 kişi ceza aldık. 2 arkadaşımda memur bu arada. hala işlerindeler. atılmadılar. bu nasıl hak hukuk
Madde 53 - (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;
a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,
c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır.
(2) Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamaz.
(3) Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen hükümlü hakkında birinci fıkranın (e) bendinde söz konusu edilen hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilebilir.
(4) Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz.
(5) Birinci fıkrada sayılan hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla hapis cezasına mahkûmiyet hâlinde, ayrıca, cezanın infazından sonra işlemek üzere, hükmolunan cezanın yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Bu hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla sadece adlî para cezasına mahkûmiyet hâlinde, hükümde belirtilen gün sayısının yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Hükmün kesinleşmesiyle icraya konan yasaklama ile ilgili süre, adlî para cezasının tamamen infazından itibaren işlemeye başlar.
(6) Belli bir meslek veya sanatın ya da trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla işlenen taksirli suçtan mahkûmiyet hâlinde, üç aydan az ve üç yıldan fazla olmamak üzere, bu meslek veya sanatın icrasının yasaklanmasına ya da sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilebilir. Yasaklama ve geri alma hükmün kesinleşmesiyle yürürlüğe girer ve süre, cezanın tümüyle infazından itibaren işlemeye başlar.
Şimdi bu 4 maddede kısa süreli hapis cezazı ertelenmiş olanlar ve 18 yaşından küçük olanlar ibaresi var. ben 2 ay 6 gün ceza aldım ardından paraya ardından da TECİL edilerek ertelendi. 5 yıl geçti ve memnu haklarımı aldım. bu arada bu süreler içinde Seçme hakkımı kullandım. 3 kere oy kullandım. Oya geldile mi kısıtlamıyorlar. (Neden bana oy pusulası gönderiyorlar.)
Ben şimdi Devlet Memuru Olabilirmiyim?
Dostum askerdeyken açtığın ve kazandığın davanın bana karar numarasını verebilirmisin.Benimde askerlikle ilgili böle bi sıkıntım var.Yardım edersen çok sevinirim.Umarın sorularına cevap bulurusn....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku