Eski nişanlımın açtığı maddi manevi tazminat davası
Merhabalar..
Konuyu kısaca özetleyeceğim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Eski nişanlımla 2007 başında tanıştık , 2007 kasımda nişanlandık,nişanlımla aramdaki anlaşmazlıklar nedeni ile 2008 ağustosta kendisiyle konuşarak ayrıldık ve nişan atıldı.Ayrılmamızdan 11 ay sonra temmuz 2009 da bana maddi manevi tazminat davası açtı ve nişanda takılan takıların ,nişanlılık esnasında alınan ev eşyalarının maddi karşılığını ve kendi psikolojinin bozulduğunu iddia ederek manevi tazminat istiyor.Dava açıldığında ben şu anki eşimle nişanlıydım.
ben mahkemeye avukatım olmadığı için yazılı dilekçe verdim.mahkeme 3 ay sorasına gün verdi.ancak o zaman ne olacağını bilmiyorum.
ben bankacı bir bayanım.Takılar nişan esnasında kuyumcudan emanet alınarak takıldığı için ertesi gün ailesine iade edilmişti ancak nişan dvd si mahkemeye sunulmuş ve bunun aksini kanıtlayamıyorum.
Eşyalarda ayrılık sonrasında anlaşmalı paylaşıldı ancak hiçbir eşya almadıklarını iddia etmişler.
Barışma isteğine tepkisiz kaldığım için 11 ay sonra bana dava açıldı..
sizce nasıl bir davranış içersinde olmalıyım ?
haksız çıkma ihtimalim nedir ?
teşekkürler..
Cevap: Eski Nişanlımın açtığı maddi manevi tazminat davası...
seviye rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
Konuyu kısaca özetleyeceğim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Eski nişanlımla 2007 başında tanıştık , 2007 kasımda nişanlandık,nişanlımla aramdaki anlaşmazlıklar nedeni ile 2008 ağustosta kendisiyle konuşarak ayrıldık ve nişan atıldı.Ayrılmamızdan 11 ay sonra temmuz 2009 da bana maddi manevi tazminat davası açtı ve nişanda takılan takıların ,nişanlılık esnasında alınan ev eşyalarının maddi karşılığını ve kendi psikolojinin bozulduğunu iddia ederek manevi tazminat istiyor.Dava açıldığında ben şu anki eşimle nişanlıydım.
ben mahkemeye avukatım olmadığı için yazılı dilekçe verdim.mahkeme 3 ay sorasına gün verdi.ancak o zaman ne olacağını bilmiyorum.
ben bankacı bir bayanım.Takılar nişan esnasında kuyumcudan emanet alınarak takıldığı için ertesi gün ailesine iade edilmişti ancak nişan dvd si mahkemeye sunulmuş ve bunun aksini kanıtlayamıyorum.
Eşyalarda ayrılık sonrasında anlaşmalı paylaşıldı ancak hiçbir eşya almadıklarını iddia etmişler.
Barışma isteğine tepkisiz kaldığım için 11 ay sonra bana dava açıldı..
sizce nasıl bir davranış içersinde olmalıyım ?
haksız çıkma ihtimalim nedir ?
teşekkürler..
Emanet olarak alınan o kuyumcuya gidip emanet alınan takıların onlara verilip verilmediğini sorun. Hatta kuyumcuların güvenlik kameraları olur. Belki bu da işe yarayabilir.
Ayrıca takıları geri verdiğinize dair şahitler varsa mahkemede dinletebilirsiniz.
Cevap: Eski Nişanlımın açtığı maddi manevi tazminat davası...
Malesef kuyumcuyu bilemiyorum işte ama bir avukat tuttum , avukatımda şahit göstermemiz gerektiğini söyledi.martta dava var bakalım bitecekmi yoksa boşu boşuna sürüklenecekmiyiz..
İlginize teşekkürler..
Avukat tutumanız iyi olmuş. Avukatınızı dinleyin ve şahit bulmaya çalışın. Kuyumcuyu da bulmaya çalışın lütfen. Büyük mü yoksa küçük bir ilde misiniz bilmiyorum ama küçük bir ilde iseniz kuyumcuyu bulmanız mümkün diye düşünüyorum.
Mağdur olmamanız için şahit bulmanız iyi olur. Verdiğinizi gören yoksa, verdiğinizi bilen damat tarafından şahit bulabilirsiniz belki. Çok iyi düşünün bu konuda.
Cevap: Eski nişanlımın açtığı maddi manevi tazminat davası
Sayın seviye, dün gece sizin konunuzu düşündüm. Neler yapılabilir diye. Ama öncelikle şunu sormak istiyorum. Eski nişanlınız ne iddia ediyor dava dilekçesinde? Takıların emanet alındığını mı? Yoksa emanet olmayıp, peşin alınıp nişanda size takılıp bir daha da geri vermediğiniz mi iddia ediliyor?
Bu konuda bilgi verebilirseniz size dün gece aklıma gelen önemli ayrıntıları vermek istiyorum.
Ayrıca şu an ki eşinizle nişanlanınca eski nişanlınızın intikam almak için bunu yapmış olması da hiç hoş değil. Allah mesut etsin.
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın seviye, dün gece sizin konunuzu düşündüm. Neler yapılabilir diye. Ama öncelikle şunu sormak istiyorum. Eski nişanlınız ne iddia ediyor dava dilekçesinde? Takıların emanet alındığını mı? Yoksa emanet olmayıp, peşin alınıp nişanda size takılıp bir daha da geri vermediğiniz mi iddia ediliyor?
Bu konuda bilgi verebilirseniz size dün gece aklıma gelen önemli ayrıntıları vermek istiyorum.
Ayrıca şu an ki eşinizle nişanlanınca eski nişanlınızın intikam almak için bunu yapmış olması da hiç hoş değil. Allah mesut etsin.
Merhabalar..
Eski nişanlım davasında şunu iddia ediyor.biz nişanlanmışık,9 ay süren nişanlılığımız aslında 2 sene kadar sürmüş ve sebepsiz bir şekilde ben onu evlilik vaadiyle kandırmışım ve terketmişim.11 ay boyunca nişanda takılanların iadesini beklemişler ben onlara iade edeceğimi söylemişim.
evet takıların tanıdık bir kuyumcudan geçici olarak alınmadığını hepsini kendileri parayla alıp taktıklarını ve benimde kandırıp iade etmediğimi iddia etmişler.
bu arada ev döşemek için ortak aldığımız birkaç eşya vardı çatal kaşıklar yemek odası takımı hepsi bu alınan eşyada.Ancak onlar tv de aldık yok koltuk takımıda aldık.hepsine avukatları yardımıyla kafalarına göre fiyat biçmişler.ben bu eşyalarıda verdim onlara ki bir kısmını kendim ödediğim halde.Çünkü ailesi istedi hepsini ,bende zaten onunla aldığım eşyayı başkasıyla kullanmak istemezdim.
yok 4 adet bilezik 10 tane çeyrek işte ailesi ne taktıysa.
İşin kötüsü kuyumcu tanıdıklarıymış tabiki ama ben tanımıyorum daha nişan bitiminde şu takıların konduğu keseyi doğruca verdik.bilezikler hatta kutularına geri koydum elimle çizilmesin diye.
takıların iadesi 11 ay beklenirmi ? mantıklımı bu ?
ayrıca böle davaları genelde bayanlar açar bi erkeğin açmasınada çok şaşırdım.
çünkü psikolojisi bozulmuş evliliğe inancı kalmamış ve içine kapanmış,dava dilekçesinde aynen böyle yazıyor.
Ailesi bu davalar açılmazdan önce annesi olsun babası olsun sürekli iş yerime geliyorlardı işte kızım barış yok oğlumuz şöyle böyle,son zamanlarda davadan önce artık konuşma tarzları çirkinleşmeye başlamıştı ve bende tersleyerek birdaha iş yerime gelmemelerini söylemiştim.O arada davacıda zaten beni şu anki eşimle görmüş olacakki bunu yanıma bırakmayacaklarını benim evimi tlfla arayarak bizzat annesi söyledi.
Avukatım mahkemeye dilekçe yazmış işte olayları ben anlattım ne nasıl olduğunu oda avukat diliyle sunmuş.Şimdi onların tavrına göre bizde şahit sunucaz zaten takıların geri verildiğini yakın çevremde herkes biliyordu.
eşyalar içinde avukatım bu tarz iddiaların normal olduğunu ancak zaten yalancı şahitten başka kanıt bulamayacaklarını söyledi.Sonucundada birşey çıkmaz büyük ihtimalle düşer diyor.
Psikolojisi bozulmuş diye iddia ettikleri konu için avukatım şöyle bir yazı vermiş,kendisi Güvenlik görevlisi ve hala özel güvenlik olarak çalışmakta,özel ve belgeli güvenlikler çalışabilmek için emniyetin hem bedensel hem ruhsal testlerinden geçiyorlar ve aksi takdirde çalışamıyorlar zaten.Bu insan hala bu işi yaptığına göre psikolojisinde bir çöküntü ve sorun yoktur demiş.Sanırım iyi bir yaklaşım.
İşte böyle.. Ben bu arada İstanbulda yaşıorum şu an için.
Ne düşünüyorsunuz ?
Konu seviye tarafından (21-02-2010 Saat 17:30:59 ) de değiştirilmiştir.
Merhabalar..
Eski nişanlım davasında şunu iddia ediyor.biz nişanlanmışık,9 ay süren nişanlılığımız aslında 2 sene kadar sürmüş ve sebepsiz bir şekilde ben onu evlilik vaadiyle kandırmışım ve terketmişim.11 ay boyunca nişanda takılanların iadesini beklemişler ben onlara iade edeceğimi söylemişim. evet takıların tanıdık bir kuyumcudan geçici olarak alınmadığını hepsini kendileri parayla alıp taktıklarını ve benimde kandırıp iade etmediğimi iddia etmişler.bu arada ev döşemek için ortak aldığımız birkaç eşya vardı çatal kaşıklar yemek odası takımı hepsi bu alınan eşyada.Ancak onlar tv de aldık yok koltuk takımıda aldık.hepsine avukatları yardımıyla kafalarına göre fiyat biçmişler.ben bu eşyalarıda verdim onlara ki bir kısmını kendim ödediğim halde.Çünkü ailesi istedi hepsini ,bende zaten onunla aldığım eşyayı başkasıyla kullanmak istemezdim.
yok 4 adet bilezik 10 tane çeyrek işte ailesi ne taktıysa.
İşin kötüsü kuyumcu tanıdıklarıymış tabiki ama ben tanımıyorum daha nişan bitiminde şu takıların konduğu keseyi doğruca verdik.bilezikler hatta kutularına geri koydum elimle çizilmesin diye.
takıların iadesi 11 ay beklenirmi ? mantıklımı bu ?
ayrıca böle davaları genelde bayanlar açar bi erkeğin açmasınada çok şaşırdım.
çünkü psikolojisi bozulmuş evliliğe inancı kalmamış ve içine kapanmış,dava dilekçesinde aynen böyle yazıyor.
Ailesi bu davalar açılmazdan önce annesi olsun babası olsun sürekli iş yerime geliyorlardı işte kızım barış yok oğlumuz şöyle böyle,son zamanlarda davadan önce artık konuşma tarzları çirkinleşmeye başlamıştı ve bende tersleyerek birdaha iş yerime gelmemelerini söylemiştim.O arada davacıda zaten beni şu anki eşimle görmüş olacakki bunu yanıma bırakmayacaklarını benim evimi tlfla arayarak bizzat annesi söyledi.Avukatım mahkemeye dilekçe yazmış işte olayları ben anlattım ne nasıl olduğunu oda avukat diliyle sunmuş.Şimdi onların tavrına göre bizde şahit sunucaz zaten takıların geri verildiğini yakın çevremde herkes biliyordu.
eşyalar içinde avukatım bu tarz iddiaların normal olduğunu ancak zaten yalancı şahitten başka kanıt bulamayacaklarını söyledi.Sonucundada birşey çıkmaz büyük ihtimalle düşer diyor.
Psikolojisi bozulmuş diye iddia ettikleri konu için avukatım şöyle bir yazı vermiş,kendisi Güvenlik görevlisi ve hala özel güvenlik olarak çalışmakta,özel ve belgeli güvenlikler çalışabilmek için emniyetin hem bedensel hem ruhsal testlerinden geçiyorlar ve aksi takdirde çalışamıyorlar zaten.Bu insan hala bu işi yaptığına göre psikolojisinde bir çöküntü ve sorun yoktur demiş.Sanırım iyi bir yaklaşım.
İşte böyle.. Ben bu arada İstanbulda yaşıorum şu an için.
Ne düşünüyorsunuz ?
Altını kırmızı ile işaretledim bilerek. Bunu dün gece bende düşündüm ve aklıma gelen şu idi: Madem ki nakit olarak almışlar kuyumcudan faturasını mahkemeye ibraz etmelerini isteyin. Kasım 2007'de nişanlanmışsınız madem, bu fatura siz nişanlandığınız tarihten önce olmak zorunda haliyle. Yani bugünlerde kesilmiş bir faturayı mahkemeye sunamazlar. Diyelim ki fatura kayboldu dediler, o kuyumcu geçmiş fatura nüshalarını saklamak mecburiyetinde. Eğer nakit alınmış olsa fatura nüshasında belli olur. O kuyumcu bunu ispat edemez yani. Nakit alınmadığı bu şekilde ispat edilmiş olur.
Ayrıca o kuyumcu nakit alınmış bu altınlar için fatura kesmemiş ise vergi dairesine şikayet de edebilirsiniz. Vergi cezası kesilir o kuyumcuya, eski nişanlınızın bu iddiaları sebebi ile. O tanıdık kuyumcunun bunlardan haberi bile yoktur. Mahkemeye şahitlik için bile çağıramazlar.
Ayrıca kuyumcuların güvenlik kameraları olur. Eğer o güne ait güvenlik kamera kaydı varsa ki ben sanmıyorum o günden bugüne kalsın, o kamera kayıtları da işe yarayabilir. Madem ki emanet alınmamış, nakit almışlar, güvenlik kamerası kaydında para verip vermedikleri ortaya çıkar.
Ayrıca bankada çalıştığınızı söylemiştiniz. Sürekli bankaya geldiklerini söylüyorsunuz. Bankada çalışan arkadaşlarınız onları ve onların ne maksatla geldiklerini muhakkak biliyorlardır. Takıları istemek maksatlı değil, eski nişanlınızla barıştırmak maksatlı geldiklerini ve daha sonra çirkinleştiklerini iş yerindeki arkadaşlarınızı şahit gösterebilirsiniz derim.
Tabi bunları avukatınızla paylaşın.
Ve eğer şu anki eşinizle bu konuyu paylaşmamışsanız,paylaşmanızı tavsiye ederim. Evlilikte gizli-saklı olmamalı ki iyi günde-kötü günde eşler birbirine destek olabilsin. Ondan bunu gizlemeniz, sizin suçluymuşsunuz gibi sakladığınız gelebilir.
Eski nişanlınız ya da eski nişanlınızın ailesi sizi telefonla ya da iş yerinize gererek rahatsız edecek olurlarsa savcılığa şikayette bulunun. Avukatınızla bu rahatsız edilme, varsa tehditi filan herşeyi avukatınıza aktarın. Bu rahatsız edilmenizden dolayı davacı olabilirsiniz.
Eşyaları da siz kendiniz almışsanız, kredi kartı sliplerinizi ibraz edebilirsiniz. Elinizde yoksa bile bankadan o aya ait ekstreyi isteyebilirsiniz.
Aklıma şimdilik gelenler bunlar.
Konu denizblk tarafından (21-02-2010 Saat 21:42:02 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek bilgi
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku