Merhaba,

10 ay önce Toshiba marka bir DVD Player aldım.Henüz 1,5-2 aylıkken arıza yaptı.Servise götürdüm.29.iş günü sonunda benim servise gitmemle (beni arayacakları yoktu) cihazın tamirinin mümkün olmadığı yeni cihaz verileceği bilgisine ulaştım.Yaklaşık 25-26 gün geçtikten sonra yeni cihaz geldi.Ancak eve geldiğimde anladım ki bana gönderilen cihaz teşhir ürünüydü.Üstü çizik dolu,CD-trayı zor açılıyor vs.

Komedi bundan sonra başlıyor.

Müşteri hizmetlerini aradım , değişim talep ettim.Beni arayacaklarını söylediler.Evet aradılar , 2 ay sonra. Görevli cihazı servis aracılığıyla göndermemi istedi , öylede yaptım.1 ay geçti yok 2 ay geçti yok.2 ayrı mektup gönderdim.Arıyorlar durumu anlatıyorum tamam ilgilenicez diyorlar gerisi gelmiyor.

Beklemeye başladım.Gelen giden yok.Tüketici mahkemesiyle konuştum , elimdeki evrakları verdim.Servisten "cihaz merkeze gönderiledi" belgesi alırsam talebi işleme alacaklarını söylediler.Gittim servise ,belge istedim.Kadın ayak yapmaya başladı.Güya faturayı vermemişim ondan gecikme yaşanmış.Yalan.Faturayı verdiğimi adım gibi biliyorum.(Daha sonraları 1.hüsnanın serviste kaybolduğunu idrak ettim) 2. hüsnayıda verdim.Onların demesine göre değişim zaten kabul edilmiş , 1 hafta sonra değişim yapılacakmış.2 ay geçtikten sonra dün aradılar.

Kendi kestileri faturayı okuyamıyorlarmış.(orjinal fatura bu) Tekrardan faksla göndermemi istiyorlar.Böyle bir saçmalık görmedim.1. ve 2. hüsnası zaten servisle gönderdim.Başka fatura yok.Hal böyle olunca okkalı bir mektupla beraber elimde bulunan kopyayı faksladım.

Kıssadan hisse 10 aydır kasıtlı şekilde oyalanmaktayım.Yaptığım masraf hayli fazla.Böyle ucuz numarala başvuran başka bir şirket görmedim ben.

Elimdeki imkanlarla maximum zararı vermek istiyorum.Seçenekler arasında maddi ve manevi zararın tanzimi için dava açmak (hiçde üşenmem valla) , Toshiba Corporation'a şikayet etmek , bizzat genel merkeze gidip müdür beyle konuşmak , servise noter kanalıyla ihtar çekmek (belgeyi vermesi için) vs. var.

O faksı göndersemde bişey değişmeyeceğini tahmin ediyorum , tıkandım yani.

Ne yapmak lazımdır ?

İşin biraz hukiki boyutunu merak ediyorum ; Dava açsam ne olur ? Kazanma ihtimali var mıdır ? Yoksa uğraştığımla mı kalırım ?

Cihazın meblası önemli değil , zaten yeni bir player aldım , adamı keriz yerine koymaları ağrıma gidiyor açıkcası.

Teşekkür ederim.