değerli hukukçu abilerim. affınıza sığınarak .
sizden yardım talep ediyorum.
bu konuyu açmıştım lütfern kızmayın.
işyeri açtım.bir yıl çalıştım.beceremedim .iflas ettim.
işyerimi kapattım.
elimdeki çoğu malları hak sahiplerine geri verdim.
dört adet çekim dışarda bunları karşılayacak kuruşum kalmadı.
çok çaresizim ceza evime girmekten korkuyorum.
.
tek seçeneğim intihar etmektir.
param yok bir avukata danışayım.
allah rızası için bir akıl verin
Hukuki NET Güncel Haber
Konu yolcu2691 tarafından (05-02-2010 Saat 20:41:20 ) de değiştirilmiştir.
değerli hukukçum
lütfen beni mazur görün
kısacası şu
dışarıda sattığım 4 yaprak çekim var yukarıda belirttiğim gibi
bu çeklerin vadesi geldiğinde ödeyecek tek kuruşum kalmadı
ceza evine girmekten korkuyorum
param olmadığı için hiç bir avukata danışamıyorum
intiharın eşiğindeyim
ne yapmalıyım lütfen bir akıl verin
bu çeklerin her bir yaprağı 2500 tl dir
Bankadan borç miktarı kadar uzun vadeli kredi çekersiniz, borçlarınızı kapatırsınız, sonra kendinize bir iş bulup çalışarak hem kredinizi ödersiniz hem de hayatınıza çeki düzen verirsiniz...
Cevap: İşyerimi kapattım, çeklerimi ödeyemedim ne yapabilirim?
efendim çekim yazıldı banka kredi değil günahını vermez
çok çaresizim çokkkk
intihardan başka seçeneğim yok
hapis yatmaktan korkuyorum
hayatımda polis karakoluna misafir bile gitmedim
çok çaresizim ALLAHIM ALLAHIM
ne yapcam
Anladığım kadarıyla çeklerin vadesi henüz gelmemiş, ancak vadeden önce de yazılmış ve savcılığa şikayet edilmiş olabilir. Böyle bir şikayet ve soruşturma söz konusu mu?
Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla çeklerin vadesi henüz gelmemiş, ancak vadeden önce de yazılmış ve savcılığa şikayet edilmiş olabilir. Böyle bir şikayet ve soruşturma söz konusu mu?
Sayın başak şahin bende olayı şu şekilde anladım.
Çeklerin vadesi gelmemiş ancak borçlu iflas etmiş işi yok parasıda ve şu anda borçlu psikolojisinde çeklerin vadesi geldiğinde ödeyemeyeceğini biliyor ve bu yüzden bunalım içinde. çekim yazıldı derkende heralde daha önceden yazılan çeki yüzünden bankanın kredi vermeyeceğini söylemek istiyor sanırım. Gerçekten değerli üyemiz bir bunalımdaki bu yüzden söylemek istediğini yazıya dökemiyor bizde şifre çözücü decoder gibi şunu diyor bunu diyor diye çözmeye çalışıyoruz Allah yardımcısı olsun.
Sayın yolcu2691 önce bi silkelen kendine gel ne bu çaresizlik ne bu intihar ölüm tek çare bumudur bu kadarmıdır hani mücadele hani azim hırs evet durumun zor ama senin gibi milyonlar var hepsi intihar etsin o zaman. Arkadaşım bu kafa ile borç ödeyemezsin kendini topla ne yapacana izleyeceğin yola sakin kafa ve aile büyüklerinle gerekirse desteklerini alarak karar verin. Anlamadığım şey hapse girmeye korkuyorum diyorsun eğer bana sorarsan hapse girmek mezara girmekten çok daha iyidir. Allah yinede hapse düşürmesin.
Konunun hukuki boyutunu bilmiyorum ancak şu tavsiyem olacak çeklerin alacaklısına şimdiden git durumu izah et dava açılırsa birşeyinin olmadığını seni sıkıştırırsa bu parayı tek seferde ödeyemenin imkansız olduğunu belirt seni hapisle tehdit eder muhtemelen o zaman sende hapisdeyken bu parayı nasıl tahsil edeceğini sor ama dışarda olursan çalışıp ufak ufak ödeyeceğine ikna et eminolki alacaklı içinde en akılcı yol budur hiç alamamaktansa 3 yılda almak iyidir buna ikna etmelisin unutma sertlikle ukalalıkla hiçbir yere varamazsın önce sakin ol ve alacaklılarla sakin konuş sonuçta onlar alacaklı ve haklı taraf. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
Sen birde benim durumumu bilsen sağlığımı kaybettim çalışamıyorum bu yüzden iflas ettim işimi kaybettim 7 tane icra dosyam var buda yetmedi sözleşmeye aykırı davranarak iflas ettin diye türkiyenin büyük bir şirketi mahkemeye verdi tazminat kazanmış (davada param olmadığı için kendimi savunamadım bile) bugün yarın oda icraya verir koç gibi bi dosyam daha oldu eşyamı haczetceklermiş etsinler tv nin makinanın artık kilosu kaç para gider bidaha alırım. Onlarda benim eski eşyalarımı satmaya uğraşsınlar satamazlarsada 1 sene kirasını verirler bekçiliğini yaptırırlar 1 sene sonra geri bana verirler.
Sende rahat ol bak bana dürüst sözünün eri bi esnafken şimdi haciz arsızı oldum. Ben böyle yazdım diye şu cevabı verecek üyeler olacak borç namusdur diyecekler desinler.
Ben borcumu ödemeyecem demiyorum evet borcum var ödenecek ama benim ödeyebileceğim şekilde. benim şartlarımda ödenecek faizsiz masrafsız sadece ana para ve uzun vadede. bunu şimdilik kabul etmiyorlar kendileri bilir çok para alacaz diye hiç alamıyorlar
Konu uçucu tarafından (05-02-2010 Saat 01:32:46 ) de değiştirilmiştir.
değerli arkadaşlar
yorumlarınız için çok teşekkür ederim
bugün yakın bir arkadaşımın avukatıyla konuştuk
avukatın dediği bu
çek verdiğin kişiler ikna olmazda seni mahkemeye verseler
hakimden yeni çek yasasından yararlanmak istiyeceğini diycen diyor
şu andaki yasaya göre hakim bu parayı birinci yılda paranın yüzde otuzbeşini ödeyecen
yüzde altmışbeşinide ikinci yılını geçirmemek şartıyla sana taahhütname imzalatıp salar diyor
değerli hukukçu arkadaşlar yeni çek yasasında karşı tarafın rızasını almadan
mahkeme bu uygulamayı yapıyormu
yeni çek yasasından benim konumumdaki kişiler nasıl faydalanır lütfen konuya açıklık getirirmisiniz
lütfen vatandaşın anlıyacağı terimde izah etse hukukçu arkadaşlar
teşekkür ederim
Sn. Vatandaş;
Karşılıksız çıkan çeklerinizden mağdur olan alacaklılarınız sizi savcılığa verdikten sonra soruşturma sonunda hakkınızda kamu davası açılacak, siz hakime yeni yasadan yararlanmak istediğinizi ifade ederek borcunuzu iki yıl sonunda bitecek şekilde yukarıda yazdığınız oranlarda ödeyeceğinizi taahhüt edeceksiniz. Alacaklının rızasına bağlı bir durum değildir. Siz intihardan vazgeçip, para biriktirmeye başlayın, az az da olsa borcunuzu ödemeye çalışın.
av engin bey
cevabunıza çok tşk ederim
bana verdiğiniz bu cevapla bena yeniden yaşama arzusu verdiniz
ben sanıyodumki kişi şikayetçi olunca hemen kelepçeyi takıp içeri atarlar korkusu vardı
mahkeme yeterki 2 yıl süre versin yemez içmez aç açık kalır bu borcu öderim
7 gündür hiç uyumadım bu gece rahat uyuyacam
ben ve çocuklarım size çok ama çok dua edeceğiz
allah razı olsun
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku