Merhabalar,

Temmuz 2006 yıllında bir gazete ilanı görüp NETRON bilgi teknolji enstitütü'nun "Uzaktan Eğitim Yüksek Lisansı" programına kayıt oldum ve 20 adet taksit halinde toplam 5000TL para ödedim. Hala 16 taksit duruyor ama odemelere durdurdum cunku:

- her ay 1 kez düzenli olarak sınıf eğitim yapacaklarina soz verdiler ama yapmadılar, sadece 3 adet sınıf eğitim düzenlendi.
- Ödev, Tez vs. vereceklerine soz verdiler ama yapmadilar.
- Eğitimi bitirmediler, program yok oldu. Su anda ne eğitim yapiliyor nede bize herhangibir haber veriyorlar.
- Birde program YöK tarafindan kabul edilmiyor.
- Verdigim 5000TL ye karsin 4 adet kitap ve 3 sinif ders aldik.

2008 yıllından itibaren parami geri almaya calisiyorum ama muhatapı bulamiyorum. zar zor bulduğum kisiler de beni oyalayip duruyor. Hicbir yetkili telefonlarima cikmiyor. Zaten "sikayetvar" gibi web sitelere bakarsiniz bu enstitutu hakkında tonlarca sikayet var.

Ne yapmaliyim? lutfen bana yol gosteriniz.

• tuketici mahkemesinde Dava mi acmaliyim yoksa Hakem heyeti ile bu is cozulurmu?
  • Bu kurumdan "yasal faiz" talep edebilirmiyim?
  • Tazminat dava acma hakkim varmi? 2006 den itibaren vaktimi bos harcadiklari icin ne kadar tazminat alabilirim?
  • EN ONEMLISI: para filan o kadar da onemli degil ama kurumun ceza almasina istiyorum cunku ben ve benim gibi cok insani perisan ediyorlar, biz zar zor kazandigimiz paraya cocuklarimizdan kesip, iyibir gelecek icin bunlara veriyoruz ama rezil duruma dusuyoruz. Acaba devletin hangi kurum ne gibi ceza verebilir ve o cazanin verilmesi icin nereye basvurmaliym?

Konu cok uzun oldu, ama sizelere durumumu detayli anlatmak istedim.

Cevap ve yorumlarinza bekliyorum

Saygilarimla