+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.

Konu: Tek taraflı boşanma

Tek taraflı boşanma Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    çanakkale
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Tek taraflı boşanma

2 yıllık evliyim.8 aylık çocuğum var.Evlendiğimiz günden beri maddi sıkıntı yaşıyoruz.Ben bordrolu çalışan biriyim,eşim ise esnaf.çekilen krediler benim üzerime oluyor.Bunları şimdiye kadar hiç problem etmedim,düzelir umuduyla.boşanmayı bile düşünmedim.
    Ama eşimin bir kız ile telefon konuşmalarını telekom ayrıntılarında buldum..kendisi esnaf olduğunu için borcu olan birini aradığını söyledi.bir ay sonra cep ayrıntılarına da ulaştım.ve aynı kişi defalarca aranmış.yılmadan usanmadan araştırdım.kızın eski sevgilisi(aynı zamanda imam nikahlı eşi)ile konuşup bazı bilgiler aldım.kızın eşimden hoşlandığını öğrendim.kız da itiraf etti zaten.aldatma olayı var mı bilmiyorum,delilim de yok.
    eşim sürekli bana yalan söyledi.aranan kişi de bu yalanları itiraf etti.

olay kısaca şu;
    evli bir erkek kendisinden hoşlanan(kendisi de biliyor hoşlanma olayını) bir genç kızla sayısı 20yi bulan telefon konuşması yapmış..
    kıskançlık olayını geçtim de..eşimin bana karşı yalancı olmasını affedemiyorum.ona kesinlikle güvenemiyorum.boşanma davası açmayı düşünüyorum ama hiç bilgim yok.ne yapabilirim

yazım uzun olmuş kısaltmaya çalıştım ama bukadar yapabildim..özür dilerim

Hukuki NET Güncel Haber

Tek taraflı boşanma konulu yargıtay kararı ara
    Tek taraflı boşanma konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    69
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Tek taraflı boşanma

Alıntı tükendim rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    2 yıllık evliyim.8 aylık çocuğum var.Evlendiğimiz günden beri maddi sıkıntı yaşıyoruz.Ben bordrolu çalışan biriyim,eşim ise esnaf.çekilen krediler benim üzerime oluyor.Bunları şimdiye kadar hiç problem etmedim,düzelir umuduyla.boşanmayı bile düşünmedim.
    Ama eşimin bir kız ile telefon konuşmalarını telekom ayrıntılarında buldum..kendisi esnaf olduğunu için borcu olan birini aradığını söyledi.bir ay sonra cep ayrıntılarına da ulaştım.ve aynı kişi defalarca aranmış.yılmadan usanmadan araştırdım.kızın eski sevgilisi(aynı zamanda imam nikahlı eşi)ile konuşup bazı bilgiler aldım.kızın eşimden hoşlandığını öğrendim.kız da itiraf etti zaten.aldatma olayı var mı bilmiyorum,delilim de yok.
    eşim sürekli bana yalan söyledi.aranan kişi de bu yalanları itiraf etti.

olay kısaca şu;
    evli bir erkek kendisinden hoşlanan(kendisi de biliyor hoşlanma olayını) bir genç kızla sayısı 20yi bulan telefon konuşması yapmış..
    kıskançlık olayını geçtim de..eşimin bana karşı yalancı olmasını affedemiyorum.ona kesinlikle güvenemiyorum.boşanma davası açmayı düşünüyorum ama hiç bilgim yok.ne yapabilirim

yazım uzun olmuş kısaltmaya çalıştım ama bukadar yapabildim..özür dilerim
    Neden hemen boşanmayı düşünüyorsun. Önce emin ol bakalım nedir ne değildir diye. Sonuçta bir tane çocuğunuz var. Belki eşin o kız tarafından rahatsız ediliyordur ya da o kız eşine musallat olmuştur. Benzer bir durumu bende hamileyken yaşadım ama eşim kadını değil kadın eşimi rahatsız ediyordu. Ben önceden inanmazdım kadınların kızların evli erkeklere tacizde bulunacağına ama artık o kadar çok ki böyle kadınlar.
    Madem boşanacağım diyorsun önce şu senin adına çekilen kredilerin ödenmesini bekle çaktırmadan, bu arada da boşanmadan bahsetmeyerek şüphelerinden bahset eşine.
    Hangi vicdana sahip bir erkek doğum yapalı 8 ay olmuş hala lohusa sayılacak eşine bunu yapabilir ki?
    Boşanmaya karar vermeden önce iyice emin ol ki sonradan çocuğun --anne babamla neden ayrıldınız --dediğinde içinde acabalar pişmanlıklar oluşmasın.

Emin oldun ve eşin seni aldatmış diyelim ve boşanmaya karar verdin elinde delillerin olsun, boşanma davanla birlikte tazminat davası da aç ki alacağın tazminat senin adına çekilen kredileri karşılasın.

Umarım eşin seni aldatmıyordur.

Nerede
    çanakkale
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim..
    eşim yaptığı hatayı kabul ediyor(aldatma değil sadece telefon görüşmelerini)
    kabul ediyor çünkü elimde telefon ayrıntıları var.ama ben bunları ispatlayana kadar sürekli yalan söyledi.kıza da "herşeyi anlat yoksa babanla konuşurum" dedim.o da anlattı.ama aldatma olayı yok diyor ikiside.
    eşim benden bir şans istiyor.bana en başından dürüst olup bu olayları anlatsaydı,yine affetmezdim ama en azından dürüstlüğüne istinaden bir şans verebilirdim.benim arkamdan iş çevirip bana sürekli yalan söylemesini affedemiyorum.artık söylediği herşeyi yalan mı doğru mu diye düşünür oldum.ve ona karşı çok soğudum.ne sevgim var ne nefretim..
    bir şans vererek ne onu ne de kendimi kandırmak istemiyorum.
    çocuğumun da mutsuz bir anne ve babayla büyümesini istemiyorum.
    olay çok basit gibi görünüyor..pire için yorgan yakma diyor herkes ama ben kaldıramıyorum.kocama zerre güvenim kalmadı bukadar yalandan sonra.her yalanı başka yalanla kapadı.ve ben de bunları çözdüm.adım dedektife çıktı zaten

Nerede
    ankara
    İletiler
    69
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı tükendim rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim..
    eşim yaptığı hatayı kabul ediyor(aldatma değil sadece telefon görüşmelerini)
    kabul ediyor çünkü elimde telefon ayrıntıları var.ama ben bunları ispatlayana kadar sürekli yalan söyledi.kıza da "herşeyi anlat yoksa babanla konuşurum" dedim.o da anlattı.ama aldatma olayı yok diyor ikiside.
    eşim benden bir şans istiyor.bana en başından dürüst olup bu olayları anlatsaydı,yine affetmezdim ama en azından dürüstlüğüne istinaden bir şans verebilirdim.benim arkamdan iş çevirip bana sürekli yalan söylemesini affedemiyorum.artık söylediği herşeyi yalan mı doğru mu diye düşünür oldum.ve ona karşı çok soğudum.ne sevgim var ne nefretim..
    bir şans vererek ne onu ne de kendimi kandırmak istemiyorum.
    çocuğumun da mutsuz bir anne ve babayla büyümesini istemiyorum.
    olay çok basit gibi görünüyor..pire için yorgan yakma diyor herkes ama ben kaldıramıyorum.kocama zerre güvenim kalmadı bukadar yalandan sonra.her yalanı başka yalanla kapadı.ve ben de bunları çözdüm.adım dedektife çıktı zaten
    Pire için yorgan yakmak. Nedense bu pireleri de hep küçümseler. Pire yorganın içinde değil insanın beynine girmişse zıplar durur. ortamda müsaitse vay halinize. Peki eşiniz bu olaydan sonra o ahlak yoksunu kadınla görüşmeye devam etti mi yani siz öğrendikten sonra. Hani çocuğunuz olmasa küçücük olmasa hemcinsiniz olarak hiç çekmeyin derim ama orta da bir çocuk var. Eşinizle birlikte bir aile terapistine gidin. Bir müddet eşinize aynı evde yaşamayı kabul ettiğinizi ama size yaklaşmamasını üstünüze gelmemesini hal ve hareketlerine dikkat etmesini aksi halde bebeğinize rağmen ayrılacağınızı kesin bir dille anlatın. Şuan bebeğinizin annesinin ve babasının kokusuna öyleçok ihtiyacı var ki, sizi bir arada görmeye ihtiyacı var onun. Bunu eşiniz aklına getirmemiş olabilir ama annelik iç güdülerine sahip olarak siz düşünün. O evde bir süre karı koca olarak değilde arkadaş olarak yaşamayı teklif edin eşinize ve bu konudan hiç bahsetmeyin bir daha.

Olur da yine aldatma olayı olursa kesin boşanmayı o zaman düşünün. Çocuğunuz için değmez mi? Babası iyi de olsa kötü de olsa bebeğinizin babasına da size de ihtiyacı var ayrı yaşayan bir anne babanın çocuğu olarak bunu çok iyi biliyorum. Dayak ve kesin bir aldatma yoksa bir süre daha aynı evde yaşayabilirisniz herhalde bebeğiniz için. Sonuçta biz anne baba olarak çocukluğumuzu yaşadık değil mi? şimdi biz anne baba olduk şu dünya da çocuklarımızdan daha önemli kim ve ne önemli olabilir ki, en azından çocuklarımız için evlilik iyice çekilmez hale gelene kadar çocuğumuza aile ortamını yaşatmak için büyük bir fedakarlık içine girebiliriz. Belki eşiniz sizin bu fedakarlığınız kaşılığında şöyle bir silkinip kendisine gelecek daha bir özen gösterecek evliliğine.
    En azından çocuğunuz için bir fedakarlık. Çocuğunuz için değmez mi?
    Konu gülenyüz tarafından (04-02-2010 Saat 13:09:44 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    çanakkale
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Zaten çok sulugözüm,yazınınızı okuyunca çok duygulandım..
    Eşim sürekli bir şans ver diye yalvarıyor bana.Ben sadece aynı evi paylaşabiliriz dedim ona.Çocuğundan ayrı olmasın diye.Ama bu o durumdan memnun değil,aynı evde iki yabancı gibi olmamız hoşuna gitmiyor.
    Evde hiç muhatap olmuyorum onunla.sesini duymaya görmeye tahammul edemiyorum.
    Aslında çok iyi biri kendisi.beni sevdiğini de biliyorum.Bir daha yalan söylemiycem sana diyor ama güvenemiyorum.Kıskanç biriyim bunu da kabul ediyorum.Ama benim asıl hazmedemediğim yalan,dolan,kandırılmak..Gurur da yapıyorum..
    2 yıldır evliyiz ve bu 2 yılda hep üzdü beni.maddi manevi..
    Ben artık kocam bugün hangi kadınla konuştu gibi şeyler düşünmek istemiyorum,çünkü ruhsal olarak çok iyi olmam lazım iyi bir evlat yetiştirebilmek için
    Boşanma konusunda çok ciddiyim ama o istemiyor.Tek taraflı dava çok zor oluyor diye duydum.Şimdilik aynı evde 2 yabancıyız.Biraz bekleyeceğim ne olacak ben de bilmiyorum..

Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu sorunları, psikolojik dayanışma sitesinde paylaşmanız daha doğru olur.
    Hukuki yardım için sorularınız elimizden geldiğince yanıtlarız.
    Eğer boşanmak niyetindeyseniz, sadakatsizlik nedeniyle boşanma davası açabilirsiniz. Beraber yaşamayı seçtiyseniz buna katlanmalısınız.

Nerede
    çanakkale
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Afedersiniz konu başka boyutlara ulaştı benim yüzümden.
    Kısaca şunu sorabilir miyim?
    Boşanma davası açmak için dilekçe mi yazmam gerekiyor ya da avukat bulup derdimi ona mı anlatacağım.Delilim sadece telefon ayrıntıları.Gözümle birşey görmedim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: