Özel sektörde çalışmaktayım. işe girişimde hiçbir sözleşme imzalamadım. Sigortam düzenli yatıyor. Sorum şöyle; normalde haftalık 45 saat çalışılması gerektiğini biliyoruz. Ancak biz bu saati aşmaktayız. Yani sabah 08:00 da işe başlayıp akşam 18:00 e kadar çalışıyoruz. Toplamda 10 saat ediyor. Sadece pazar tatilimiz var. Yani haftalık 60 saat çalışıyoruz. İstirahat süresi olarak 15 dakikalık yemek molamız var.Yemeğini yiyen işinin başına geçiyor. Özel hayat, sosyal yaşantı vs.. hiçbir şeyimiz kalmadı. Acaba nasıl bir işlem yapsak. İşi bıraksak başka iş bulmakta zor artık.
Diğer bir sorum; İşveren fazla çalışma ücretlerinizi verelim dese ben her zaman çalışmak zorunda mıyım? Yani ben haftalık 45 saatten fazla çalışmak istemiyorum deme şansım var mı. İşler yoğun olduğu zamanlar elbette fedakarlık yapılır ama hergün 10 saat çalışmak ağır oluyor. Malum biraz da çoluk çocuğa zaman ayırmak gerek.İş sözleşmesi falan da yok. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Daha önce de aynı konuyu açtığım için özür dilerim. Çünkü tatmin edici cevap alamadım
Benim çalıştığım şirkette de 08:00 - 18:00 arası çalışıyoruz.. Cumartesi - Pazar günlerimiz tatil haftada toplam 50 saat yapıyor.. Mesai yaptığımız zaman da ücretlerimizi vermiyorlar..
Bu konularda izleyeceğimiz hukuki yollar nelerdir..
Bir beyaz eşya mobilya mağazasında yaklaşık 3 sene çalıştımm. 25.09.2006da işe başlamama rağmen ssk girişi 22/11/2006 da yapılmış. ssk primlerimizde asgari ücretten yatırlıyor ama net maaşım 650tl. hergün sabah 09:00 akşam 21:00 olmak üzere günde 12 saat çalıştım mola olarak sadece öğlen yarım saat yemek molamız vardı. Artı 15günde 1 pazar günü tatildi ve çalışma sürem içerisinde hiç yıllık izin kullanmadım. resmi tatil günlerinde de sürekli çalıştım. Bu çalışma şartlarını sebep gösterip 03/08/2009 tarihinde istifa ettim ve dilekçemi noterden gönderdim. Tazminat, resmi tatil, fazla çalıştığım pazar günü ve yıllık izin ücretlerimi talep etme hakkım var mı? Teşekkür ederim...
(istifa dilkeçemde yıllık izin kullandırılmamması, günde 12 saat çalıştırılması, resmi tatillerde çalıştırılması ve ek ücret ödenmemesi'ni istifa sebebi olarak yazdım)
Benimde fazla çalışma konusunda bilgiye ihtiyacım var aday gümrük memuruyum bizim çalışma saatleri belirsiz. Sabah saat 9 gibi işe başlıyoruz öğle yemeğine gidiş saatimizde belli olmuyor 12 de olabiliyor 14 te. Mesai genelde akşam yediden sonra bitiyor. Saat 10 a kadar uzadığı oluyor. İş bittikten sonra herkes gidiyor nöbete kalan saat gece 12 ye kadar çalışıyor. Bende haftada 2 gece kalıyorum. Sonraki sabah yine aynı saatte işe geliyorum. Yani nöbetten sonra dinlenmiyorum.Ayrıca haftasonu da çalışıyorum hafta içi birgün dinlenmek için izin alabiliyorum. Haftada 60 saatten fazla çalışıp bir gün dinlenmek yetmiyor. Fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda yapabileceğim birşey yok mu? Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Özel sektörde 5.5 yıldır çalışmaktayım.haftalık 72 saat çalışıyorum.günlk sekiz saat mesai ve haftalık 2 gün izinli olmamız gerekirken ssk dan gelen evraklara göre zorunlu olarak imza attrıyorlar.haftalık 45 saat normalinde çalışmamız gerekirken yasal olarak suç işliyormu iş veren.ayrıca yaklaşık maaşlarımızıda 1 yıldır 2/3 ay gecikmeli parça parça ödeme yapılıyor.5.5 yıllık çalıştığım iş yerinde ayrılmak istiyorum .tazminat vermemek için uğraş veriyorlar.hakkımı yasal olarak nasıl koruyabilirim.iş şevkimiz kırılıyor,sağlık sorunlarım başlıyor.sabah 7 de evden çıkıyorum gece 11 de ancak kendimi eve atıyorum.durumu hangi ilgili makama bildirmemiz konusunda yardımcı olmanızı arz ediyorum
Özel sektörde 5.5 yıldır çalışmaktayım.Haftalık 72 saat çalışıyorum.Günlük sekiz saat mesai ve haftalık 2 gün izinli olmamız gerekirken ssk dan gelen evraklara göre zorunlu olarak imza attrıyorlar.Haftalık 45 saat normalinde çalışmamız gerekirken yasal olarak suç işliyormu iş veren.Ayrıca yaklaşık maaşlarımızıda 1 yıldır 2/3 ay gecikmeli parça parça ödeme yapılıyor.5.5 yıllık çalıştığım iş yerinde ayrılmak istiyorum .Tazminat vermemek için uğraş veriyorlar.Hakkımı yasal olarak nasıl koruyabilirim.İş şevkimiz kırılıyor,sağlık sorunlarım başlıyor.Sabah 7 de evden çıkıyorum gece 11 de ancak kendimi eve atıyorum.Durumu hangi ilgili makama bildirmemiz konusunda yardımcı olmanızı arz ediyorum
Haftalık çalışma süresi 45 saattir. Bu süre toplu iş sözleşmeleri ile azaltılabilir. Bu saatlik çalışmaların üzerindeki çalışmalarda fazla çalışma ücreti ödenmelidir. İş kanunu'nda ara dinlenmesi ile ilgili madde vardır. Buna göre 7,5 saati aşan günlük çalışmalarda 1 saat ara dinlenmesi verilir. işin gereği bu farklı zamanlara bölüştürülebilir ancak aynı gün içinde toplam 1 saattir. Esası blok halde kullandırılmasıdır. Bu konularda Bölge Çalışma MüdürlüğÜ'ne yazılı müracaat edebilir e işyerindeki uygulamanın tesbitini yaptırabilirsiniz. Ayrıca iş akdinizde işveren tarafından tek taraflşı yapılan bu esaslı değişiklikler ve kanunlara uymamak tek taraflı olarak haklı nedenlşe iş akdi feshi hakkını doğurur.
,
özel sektör mesai saatleri,
ozel sektor calisma saatleri,
ozel sektorde toplam mesai ayda ne kadar,
özel sektörde haftalık çalışma saati,
haftada 60 saat çalışmak,
ozel sektorde calisma saatleri,
özel sektörde mesai saatleri,
ozel sektor haftalik calisma saati,
özel sektör haftalık çalışma saatleri,
özel sektör çalışma saatleri 2014,
özel sektör çalışma saatleri ve izinler,
özel sektör çalışma saatleri şikayet,
özel şirketlerde çalışma saatleri,
özel şirketlerde haftalık çalışma saati,
özel sektör aylık çalışma saati,
Özel sektörde haftalık calısma saati kaç olmalı,
ozel sektorde zorunlu mesayi kac saat,
http:www.hukuki.netshowthread.php67431-Haftalik-45-saati-asmak,
aylık zorunlu mesai saati,
özel şirketlerde mesai saatleri,
08:00 18:00 calisiyorum cumartesi mesai degil ama ise geliyorum sikayet hatti,
özel şirketlerde fazla mesai,
özel şirket çalışma saatleri
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku