Arkadaşlar merhabalar,
Bu sitede yaklaşık olarak 3 yıldır beraberiz. Şahsımla ilgili olarak sürdürülen bir dava ile ilgili çeşitli yazı ve fikirlerinizle neredeyse az miktarda hukuk bilgisine sahip oldum ve kendi davamı kendim takip etmekteyim. Sizden aldığım fikirlerle ve yol göstericiliğinizle davamın sonuçlanma evrelerini uzatarak kendime dava sonucu ödemek zorunda kalacağım maddi karşılığı biriktirmek için zaman kazandırdım. Hepinize teşekkür ederim.
Şimdi aynı davamın devamı olan sonuç davalarına gelmiş bulunmaktayım ancak hem şahsi hemde maddi kazancım olacağını ve dava süresini uzatabilecek bir dava şekli hakkında bütün hukuk sitelerinde yaptığım araştırma sonucu bazı bilgilere sahip oldum . Hem bu konuda görüşlerinizi hemde beni yönlendirebilecek görüşlerinize tekrar gereksinim duymaktayım.
Şimdi size ilk dava aşaması, sonucu ve devamı ile ilgili kısa bir bilgilendirme sunacağım;
*Babamızdan miras yolu ile iştirak halinde kardeşim ve bana kalan arsa üzerinde benim yaptığım 2 katlı müstakil bir ev kalmıştı. (kardeşime evi benim yaptığımı bildiği halde arsadan payı olduğu evden olmadığını anlatamadım)
*Anlaşamamamız sonucunda kardeşim bu evin satılması için izaleyi şuyu davası açtı dava sürerken annem sağ iken , evin bütün masrafları tarafımdan ödenerek gerek annem gerekse kardeşimin yetim maaşından başka bir gelirleri olmadığından dolayı evin tarafımdan yapıldığı savunularak muhdesatın tesbiti davası açıldı. Dava sonucunda (benim evin değerinden daha fazla gelirim olduğunu belgeli olarak ve şahitlerle de inşaatın yapımını ispat etmem karşısında bile) hakim benim evi tek başına yapacağıma kanaat getirmediği !!! için ( bu aşamada ilk hakim tayin oldu kararı yeni gelen hakim ilk ve son celsesinde verdi) davanın reddine karar verdi .Temyiz ve karar düzeltme başvurularım da bile yerel mahkeme kararına uyuldu. Ve karar kesinleşti..
* Bu dava temyiz aşamasında iken kardeşimin K. Kartı borçları yüzünden bu eve hissesi nisbetinde bir banka haciz koydu.
* Banka temyiz sonuçlarını bekledi. (tarafımdan (2008)daha karar düzeltme tebliğ alınmadı yerel mahkemede bana tebliğ etmedi)
*Haciz süre bitimine 1 ay kala banka SHM de dava açarak ( Dava ilk duruşması bir ay sonra) sanırım haciz işlemini başlatacak.
*Bende bu dava sonucunda bu evin satılmasını istiyorum çünkü artık sıkıntı verdi gerekli birikimide sağlama aşamasındayım açık arttırmaya girip evi almak istemekteyim .(kendi yaptığım evi birdaha satın alacağım herhalde)
*Ancak bana zor gelen kardeşimin hakkı olmadığı halde fazladan para alacağı (eğer hacizden kalırsa çünkü borç 40-50 bin alacağı max 30. Bin civarı çünkü ev max 70 bin tl)
*Sitelerde yaptığım araştırmalar sonucunda sanki mahkeme aşamasında ” EDA DAVASI” veya paylaşma esnasında” SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME DAVASI” açma hakkım olduğu zannetmekteyim.
*Dediğim gibi amacım haksız para ödememek( vede satış bana olursa daha az para ödemek )yoksa bende davanın bitmesini istiyorum
Şimdi arkadaşlar sizden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum çünkü para için bankadan kredi çekmek zorunda ve yaklaşık 60 ay taksit ödemek zorunda kalacağım. Dediğim gibi kendi evime bir daha para ödemek istemiyorum. Ne ve nasıl yapmalıyım. Hepinize şimdiden teşekür ederim