Zina suçlaması ile açılan boşanma davası-mal paylaşımı
merhaba kolay gelsin ben 2003 yılında evlendim.biri 3 yaşında biri 6 yaşında 2 kız evladım var.kocamla komşumun eve erkek aldığım konusunda iftirası nedeniyle boşanıyoruz..ben kocamdan çoçuklarıma nafaka bağlanmasını veçoçuklarımın velayetinin bana verilmesini ve mahkeme ücretlerinin karşı tarafa yükletilmesini ayrıca maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum . kocam şahitleri annesi babası ve ablası olarak göstermektedir.bizim kendimize ait tapuda eşimin üstüne kayıtlı bir adet evimiz ve arabamız var.ben bu mallar üzerinden hak talep edebilirmiyim.arabaya ve eve tedbir koydurdum.ama eşim evi ve arabayı babasının aldığını iddaa ediyor ve mahkemeyede bu türde dilekçe verdi.ben ailemin yanında kalıyorum ve evden zorla çıkarıldığım için bütün ziynet eşyalarım evde kaldı ben bunlar üzerindende hak talep edebilirmiyim ziynet eşyalarına ait resimlerim kanıt olarak bulunmakta ben bunlar üzerindende hak iddaa edebilirmiyim.size şunları sormak istiyorum;
1 -Eşim azami 900 tl alıyor nafaka olarak ne alabilirim
2- maddi manevi tazminat davasında bana yapılan iftira tanıklar olmadan sonuçlanabilirmi eşimin tanıkları anne baba ve ablası bu ne kadar etkili olur
3-komşum mahkemede gördüm diyerek yalan beyanda bulunursa bu ne kadar etkili olur yada mahkemeye gelmesse ne olur
4-davayı ben kaybedersem çoçukların velayeti kimde olur ..
5-evin paylaşımı ziynet eşylarımın durumu nasıl bi sonuca bağlanır..
6-iftirada delil olarak nelere dikkat edilir sözlü beyanat ne kadar etkili olur?
şimdiden kolay gelsin hayırlı çalışmalar diliyorum...
Cevap: Zina suçlaması ile açılan boşanma davası-mal paylaşımı
Allah yardımcınız olsun . Ben forum kullanıcısıyım hukuktan anlamam ama hukukta mantık çerçevesinde olmalıdır değil mi? Nasıl ki kadın darp edildiğini raporla kanıtlamak zorunda ise erkeğinde aynı şekilde aldatma eylemini somut şekilde kanıtlaması gerekir diye düşünüyorum. Kaldı ki kadın için bu dayanılmaz noktada onur kırıcı bir durumdur. Lehinize sonuçlansa bile insanlar sloganmış gibi eşini aldatmış der durur. En azından aldatma eylemi iki kişilik olmalı (: 2. şahısında ifadesi alınacaktır mutlaka..Sözle olacak olsa ben bugün boşanırım ama ıspat isteniyor herşeyde.. Allah yardımız olsun.
EFENDYLE rumuzlu üyeden alıntı
merhaba kolay gelsin ben 2003 yılında evlendim.biri 3 yaşında biri 6 yaşında 2 kız evladım var.kocamla komşumun eve erkek aldığım konusunda iftirası nedeniyle boşanıyoruz..ben kocamdan çoçuklarıma nafaka bağlanmasını veçoçuklarımın velayetinin bana verilmesini ve mahkeme ücretlerinin karşı tarafa yükletilmesini ayrıca maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum . kocam şahitleri annesi babası ve ablası olarak göstermektedir.bizim kendimize ait tapuda eşimin üstüne kayıtlı bir adet evimiz ve arabamız var.ben bu mallar üzerinden hak talep edebilirmiyim.arabaya ve eve tedbir koydurdum.ama eşim evi ve arabayı babasının aldığını iddaa ediyor ve mahkemeyede bu türde dilekçe verdi.ben ailemin yanında kalıyorum ve evden zorla çıkarıldığım için bütün ziynet eşyalarım evde kaldı ben bunlar üzerindende hak talep edebilirmiyim ziynet eşyalarına ait resimlerim kanıt olarak bulunmakta ben bunlar üzerindende hak iddaa edebilirmiyim.size şunları sormak istiyorum;
1 -Eşim azami 900 tl alıyor nafaka olarak ne alabilirim
2- maddi manevi tazminat davasında bana yapılan iftira tanıklar olmadan sonuçlanabilirmi eşimin tanıkları anne baba ve ablası bu ne kadar etkili olur
3-komşum mahkemede gördüm diyerek yalan beyanda bulunursa bu ne kadar etkili olur yada mahkemeye gelmesse ne olur
4-davayı ben kaybedersem çoçukların velayeti kimde olur ..
5-evin paylaşımı ziynet eşylarımın durumu nasıl bi sonuca bağlanır..
6-iftirada delil olarak nelere dikkat edilir sözlü beyanat ne kadar etkili olur?
şimdiden kolay gelsin hayırlı çalışmalar diliyorum...
Boşanma davalarında da diğer davalarda olduğu gibi taraflar iddialarını ispatla mükelleftir.
Zina ağır bir kusur olup ispatı oldukça güçtür. Eşiniz bu gerçeğe rağmen bu iddia ile dava açmış ise size ispatlayabileceğini düşünmektedir.
Tanık beyanları ile deliller mutlaka önemli. Hayatın olağan akışına aykırı her türlü durum sizin aleyhinizedir. Tanık beyanları mutlaka çok önemlidir. Tanıklar mahkemeye gelmek zorundadır. Gelmeyecek olurlarsa polis / jandarma marifeti ile getirtilirler.
Eşiniz bu iddiasını ispatlayacak olursa, sizden tazminat alabileceği gibi, mal paylaşımında kusurunuza oranla daha fazla pay sahibi olabilecek varsa çocukların velayetini alabilecektir. Ayrıca karşı kişiye yani sizin birlikte olduğunuzu iddia ettiği kişiyede tazminat davası açabilecektir. Bu durumda belki sadece "nafaka yükümlüsünün kusuru / kusursuzluğu aranmaz" ilkesinden yola çıkarak bir miktar nafaka alabilirsiniz.
Tabii bunların tümü hakimin takdirindedir.
eşim ailesinin dışında şahit gösteremezse veya gelen şahit ben görmedim derse ne olur şahitlerin sayısı veya akraba olması önemlimidir.eşimin Elinde kanıt yok fakat şahitleri var şahitlerde ailesi ne kadar etkili olur.mahkemeyi o zaman kim kazanır lütfen sizlerden ricam bir an önce cevap verin
siz işi gücü bırakmış nereden ney koparırım durumuna girmişsiniz.bakın 2 tane evladınız var..hiç onlar hakkında bir sey yazmaya dahi tenezzül etmemiş bilakis evden arabadan evdeki şahsi eşyaları kurtarma olayına girmişsiniz...eşiniz iddaları kanıtlarıyla ispat edemez ise zaten kendisi suçlu duruma düşecek...demekki güçlü delilleri var konu hakkında...ama anlayamadığım konu siz cocuklara değilde mallara odaklanmıssınız...olaki ispat etti eşiniz ne cocuğun velayetini alabilirsiniz nede o talep ettiklerinizi alırsınız.....(malları değilde evlatlarınızı düşünün)
amaç burda hukuki şartlarda evlatlarımın geleceği için mal paylaşımıdır.evlatlarımın durumu ve psikolojisi tabi benim için maddiyattan daha önemlidir ama günümüz dünyasında ekonomininde bi öneminin olduğunu bilmekte fayda var .ayrıca burasu hukuki bi platformda bilgi paylaşımı olunca evlatlarımın ve benim psikolojimi konuşmanın bi anlamı olduğunun ne yeri ve mekanı amaç burda hukuki olarak maddi manevi tazminatımı alıp geleceğimi ona göre yön vermektir ..karşımdaki insanın hayatının temeli maddiyata dayandığı içinde bende onu maddiyatla yıkarak aldığım parayı evlatlarım için harcamaktır ...
zina sebebiyle boşanma davasında kadın eşinin mallarından ne kadar alabilir
,
zinada mal paylasimi
,
aldatan kadina mal paylasimi
,
kadin aldatirsa bosanma nasil olur
,
kadın aldatırsa boşanma,
aldatma sonucu boşanma mal paylaşımı,
aldatmada mal paylasimi,
zina durumunda mal paylaşımı,
zina yapan eş boşanma sırasında mal paylaşımında mal talebinde bulunabilir,
zina davalarında tazminat ve mal paylaşımı,
aldatmalı boşanma davalarında tazminat,
zina delilleri nelerdir,
aldatmada üçüncü kişiye dava nadıl açilir,
Aldatilan kadına nasıl tazminat davası acarim,
zinada mal paylaşımı,
aldatan koca boşanma dava sonuçları,
bosanma davalarinda erkek aldatmissa
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku