Ben soracak oldugum bu soruyu 3 degerli avukata sordum 2 tanesi çekimser 1 tanesi ise net cevap yazdı (borç dogum tarihine göre ) ama içim 3/1 olunca hiç rahat degil uykularım kaçıyor

Ben 2 sene önce kardeşim sahibi oldugu işyerini yeni bir işe başlayacagı için 240 000 tl satılıga çıkartı tabiki hayatın olagan akışı içinde önce bana teklif etti bende sahibi oldugum şirketimin üzerine kayıtlı dairemin faturasını keserek 80000 tl tanımadıgım bir şahısa sattım ve abimin banka hesabına bu parayı açıklama yazdırarak dükkan bedeli diye yatırdım fakat tapuyu belediye raiş bedeli ile aldım (tabiki bilmiyordum sorun oldugunu degeri düşük gösterdik 40000 )aldıgım bu işyerinin bankayada 37 tane 4468 tl taksitli konut kredi borcu vardı bende bu borçla beraber devraldım ve düzenli olarak bankaya hesabımdan bu bocu açıklama yazarak ödüyorum 13 taksit kaldı tabiki ben aldıktan 1 sene sonra kriz oldu kardeşim işleri bozuldu şu anda tüm borçlarında hehangi bir aksama yok fakat benim en büyük endişem 2 sene olmasına ragmen kardeşim şu anda kredi kartlarını ve kullandıgı ticari kredileri ödeyemezse benim malıma zarar gelirmi burda tasarrufun iptal davasında bahsedilen 280 madde beni kapsarmı kredi kartları ve ticari kredileri tapuyu almamdan 5 yıl öncesine dayanıyor ama her ay bu kredi kartlarının borcunun tamamını ödüyor ve bir süre sonra tekrar kullanıyor ticari işlek kredilerinide ödüyor tekrar kullanıyor bu borçlardan birisi şu anda ödenmezse BORCUN DOGUM TARİHİ kredi kartı veya ticari işlek kredi sözleşme tarihimidir yoksa BORCUN DOGUM TARİHİ en son işlek krediden kullandırılıp ödenmeyen veya en son alışveriş yapılan kredi kartının son ektra dönemindeki ödenmeyen faize kalan dönemmidir. Çünkü eger sözleşme tarihi ise 280 maddeye girerim diye korkuyorum eger kartın kullanılıp ödenmedigi son dönemse 280 beni kapsamaz çünkü 2 yıl oldu Bu konuda yardımcı olup net cevap verecek bir degerli Avukat arkadaş arıyorum ama maddi ama duvamı alarak çünkü UYUYAMIYORUM

saygılarımla
DİRİK OTOMOTİV GIDA AŞ.