sn. hukukcu arkadaşlar açıklamasını yapacagım konu hakkında bilginize ve tecrübenize ihtiyacım oldugunu bilmenizi rica ediyorum.şuan sadece emekli maaşı ile geçinmeye çalışan bir vatandaşım .1999 tarihinde çalıştıgım fabrikanın işçi tüketim koop.yönetim kuruluna 2.bşk.olarak seçildim.2000 yılının haziran ayında ekonomik kriz nedeniyle fabrika tüm işçileri ücretsiz izne çıkardı bir kısmınıda işten attı.atılanların arasında bşk.ve 2.bşk.olan ben vardım.ve tazminatlarımızıda mahkeme yolu ile aldık.taki 2009 yılının ekim ayında ssk müd.icra takibi gelene kadar.2000 yılından 2009 ekim ayına kadarda borçla ilgili her hangi bir tebligde almadık. gelen icra takibi kantinde çalışan 2 kişinin 2000 yılının haziran ve aralık ayı arasındaki dönem prim borçlarının ve isp(işsizlik primi)ödenmemesinden dolayı yönetim kurulunda olan 3 kişinin evine icra memuru gelince ögrendik.970 milyon borç eski para ile 12 milyar olmuş.fabrika yönetimine ulaşıp durumu aktardık fakat hiç bir yanıt alamadık..ben önce ssk iskenderun müd.mal beyanında bulundum beyanımda emekli maaşımı ve oturdugum evimi beyan ettim.diger arkadaşlarda maaşlarını bildirdiler.iskenderun iş mahkemesine yasal süre içirisinde dava açtım ve 19 ocak 2010 da dava başladı ve 2.duruşma mart ayına atıldı..ben zaman aşımı konusunda itirazımı yaptım ve nasıl bir sonuç çıkar bilmiyorum.zaman aşımı konusunda teblig edilmeyen borçlarda zaman aşımı 5yılmı 10 yılmı ögrenemedim.bir avukat arkadaşa bilgi almak için baş vurdum fakat bu konuda henüz oda bir bilgiye sahip degil.bu konuda ne yapabilecegimi veya ne yapabilirim yardımlarınızı rica eder saygılar sunarım.