Değerli hukukcular insanın işi bir ters gitmeye başladımı bida düzelmez derlerya işte ben o durumdayım ciddi destiğinize ihtiyacım var.
Daha önceki mesajlarımı okuyan üyeler az çok durumumu biliyor.
2005 yılında bir LPG dağıtım şirketinin bayisi olarak çalışırken ciddi anlamda sağlık sorunum ortaya çıktı ve ben eski performans ile çalışamıyordum. işe devam ettikce zarar edecek borç büyüyecekti. bayisi bulunduğum şirkete olan borcumu kapattım ve sözlü ihtarda bulunarak sağlık nedeni ile bayiliği sonlandırmak istediğimi belirttim. önce anlayış gösterip mahallemde başka bir bayilik verebilecekleri kişi aradılar bende ücretsiz olarak iş telefonumu verecektim.
ellerinde bulunan 10.000 tl lik teminat mektubumu iade edip (10.000 bankada bloke param karşılığı).bende bu mektubu bankaya teslim ederek kart borcumu kapatacak sen sağ ben selamet diyecektim. Ama olmadı başka bayi açamadılar bana eğer yerine işletecek başka birini bulursan ona devredelim aksi takdirde senin sözleşmeni fesedemeyiz dediler.
Bu mücadele aylarca sürdü ve artık iyice çalışamaz hale geldim ve nihayet 2006 yılı nisanda noterden sağlık sorunu nedeni ile çalışamayacağımı ihtar cekip 15 gün sonra vergi dairesi kapanışı yaptım. artık bir ilişkim kalmadı şirkette hemen akabinde teminat mektubunu bozdurup 10.000 tl yi irat kaydetti ama gözüm parada yoktu aramadım bile bu olaydan 15 ay sonra sözleşmeyi ihlal ettim gerekcesi ile istanbulda ticaret mahkemesinde dava açılmış tebligatı alınca bir avukat arkadaşla görüştüm anlaştık ve vekalet verdim davaya bakacaktı söyledikleri içimi rahatlatmıştı aslında.
5 6 ay geçti avukattan hiç haber yoktu ben aradım dosya bilirkişide dedi gelsin ben seni haberdar ederim sen endişe etme dedi. bense sadece masrafına yetecek kadar parayı anca vermiştim bu yüzden sıklıkla arayamadım oda beni aramadı ne para istedi nede dava şu aşamada dedi geçen yıl avukatın yanına gittim bir miktar para götürdüm bana ben senin davana girmiyorum İstanbula gidiş masraflı oluyor sende para getirmedin dedi ve bişey olmaz o davadan bi tebligat gelirse haber et dedi götürdüğüm parayıda almadı bende o anda biraz sinir biraz üzüntü ile ofisinden çıktım ne olursa olsun dedim. En azından davadan çekildiğini bana bildirmesi gerek diye düşündüm ama haklıydı oda bu işi para için yapıyordu.
Ve bugün mahalle muhtarıma 4 5 gün önce mahkeme kararı gelmiş bana bugün verdi. karara göre avukatım duruşmaya hiç katılmamış savunma yapamadım yani. şu anda 6500tl 2006 dan beri işleyen faizi vekalet ücreti masraflar vs ödenmesine ve sözleşmeyi benim tek taraflı fesh etmemle söz konusu şirketin 120.000 tl kaybı olduğu fazlaya ilişkin haklarının saklı olduğu yazıyor açıkcası hukuki terimleride çok iyi anlamadım ama benim açımdan hiç iyi şeyler yazmıyor temyiz yolu açık diyor karar verilmiş.
Ben şu anda ekmeğe muhtaç yasıyorum 460 tl bağkurdan malüllük maası ile 4 kişilik aile geçinmeye çalışırken bu çıktı bide Avukatı aradım sekreteri şu saatte gelecek diyor ama 3 defa aradım ulasamadım.
Başka avukata danışma param bile yok dilekce yazdırıp temyize göndersem kim bilir ne kadar isterler ben ne yapmalıyım sizce.
Bu 2006 daki bozdurup irat kaydettikleri teminat mektubunun bu güne kadar olan faizini işletip bu tazminattan kurtulabilirmiyim
Bu fazlaya ilişkin hakkımız saklı kalmak üzere derken ilerde bigün o 120.000 tl yidemi isterler. bu şirket yıllarca benden para kazandı şimdi daha ne ister benden hemde herkesin adını çok iyi bildiği bir tüp markası. ipr....
bana bi yol gösterin artık icraya mahkemeye hacize dayanacak gücüm kalmadı
benim %99.9 görme engelli raporum var bu konuda bi işe yararmı
Sonuçta bu bayilikten bende para kazanıyordum işimi keyfimden bırakmadım sağlığım çalışmama el vermedi eğer avukat mahkemeye gidip raporu ibraz etse idi belki sonuç böyle olmazdı savunma hakkımı dahi kullanamadım.
Hukukta ''Mücbir Sebep'' kavramı temel kavramlardandır. Bir sözleşmenin yükümlülüklerini bazı hallerde elde olmayan nedenlerle ifa edememek mücbir sebep sayılabilir ki,kişiyi sözleşme çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmekten alıkoyan kronik hastalıkta mücbir sebeptir. Sözleşmeye uymadığınız gerekçesi ile aleyhinize başlatılan süreç her ne kadar karar aşamasına gelmiş olsa bile mücbir sebep gerekçesinden yola çıkarak karşı dava açabilirsiniz. Meseleyi bu açıdan ele almanızın lehinize olacağı düşüncesindeyim.
Konu ismail kılaz tarafından (28-01-2010 Saat 12:14:53 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: İmla hatası
Merhaba 3 gündür bu konu ile uğraşıyorum.
Avukatla telefonda görüştüm gelen kararı faxlamamı istedi daha sonra görüşelim dedi ben faxladım ancak daha sonra bir türlü görüşemiyorum. arıyorum çok yoğunum 1 saat sonra ara akşam ara yarın ara derken bugüne geldik
Bugün aradım 10 dakka sonra ara dedi aradım telefonumu artık açmıyor irtibat kesildi farklı numaradan aradım açınca alelacele ben seni arayacam dedi ve kapattı bu saat oldu iletişim kuramadım.
Bir vasıta ile başka bir avukatla görüşme yaptım 1 şubat pazartesiye randevu verdi itiraz edecek. Ancak elimdeki tek belge en son gelen karar diğer evraklarımın hepsi eski avukatımda.
vekaletim
noterden şirkete çekmiş olduğum ihbarname
sağlık kurulu özürlü raporum
teminat mektubunun bozdurulduğuna dair bankadan alınan yazı
mahkemeden gelen tebligat ve karşı tarafın iddiası
Bu belgeleri avukattan nasıl alabilirim.
Öğrendiğime göre vekalet alıpda duruşmaya katılmadı diye baroya şikayet edebilirmişim ama ben şikayet düşünmüyorum sadece tek istediğim bu olaydan kurtulmak. Acaba avukat şikayet etmesin diye evrakları vermeye yanaşmıyor ve sürekli oyalayarak temyiz hakkımıdamı kaybettirecek bu işten evrakları avukattan aldığım takdirde haklı sebebim olduğu için dava lehime dönecek gibi ama elimdeki tüm belgeler yok
Merhaba 3 gündür bu konu ile uğraşıyorum.
Avukatla telefonda görüştüm gelen kararı faxlamamı istedi daha sonra görüşelim dedi ben faxladım ancak daha sonra bir türlü görüşemiyorum. arıyorum çok yoğunum 1 saat sonra ara akşam ara yarın ara derken bugüne geldik
Bugün aradım 10 dakka sonra ara dedi aradım telefonumu artık açmıyor irtibat kesildi farklı numaradan aradım açınca alelacele ben seni arayacam dedi ve kapattı bu saat oldu iletişim kuramadım.
Bir vasıta ile başka bir avukatla görüşme yaptım 1 şubat pazartesiye randevu verdi itiraz edecek. Ancak elimdeki tek belge en son gelen karar diğer evraklarımın hepsi eski avukatımda.
vekaletim
noterden şirkete çekmiş olduğum ihbarname
sağlık kurulu özürlü raporum
teminat mektubunun bozdurulduğuna dair bankadan alınan yazı
mahkemeden gelen tebligat ve karşı tarafın iddiası
Bu belgeleri avukattan nasıl alabilirim.
Öğrendiğime göre vekalet alıpda duruşmaya katılmadı diye baroya şikayet edebilirmişim ama ben şikayet düşünmüyorum sadece tek istediğim bu olaydan kurtulmak. Acaba avukat şikayet etmesin diye evrakları vermeye yanaşmıyor ve sürekli oyalayarak temyiz hakkımıdamı kaybettirecek bu işten evrakları avukattan aldığım takdirde haklı sebebim olduğu için dava lehime dönecek gibi ama elimdeki tüm belgeler yok
Avukatınızla yaşadığınızı iddia ettiğiniz sorunlara buradan çözüm önermemiz mümkün değil. Anlatımınızdan yola çıkarak izlenmesi gereken yolun ne olabileceğine dair fikrimizi söylemekten öte bir şey yapmak da keza mümkün değildir. Avukatınızla bir şekilde görüşerek çözüm aramanız lehinize olabilir.
Avukatınızla yaşadığınızı iddia ettiğiniz sorunlara buradan çözüm önermemiz mümkün değil. Anlatımınızdan yola çıkarak izlenmesi gereken yolun ne olabileceğine dair fikrimizi söylemekten öte bir şey yapmak da keza mümkün değildir. Avukatınızla bir şekilde görüşerek çözüm aramanız lehinize olabilir.
İsmail bey cevabınız için teşekkür ederim.
Evet avukatımla bir sorunn yaşıyorum ama bu sorunun ne olduğunu bende bilmiyorum. Ve asla şikayet olarak yazmadım sadece avukatım bana çok yoğun olduğunu söyledi daha sonradan hiç iletişim kuramıyoruz telefonumu açmıyor.
Bana davaya girmem veya takip ederim demedi bi inceleyelim dedi bende önümde kısıtlı bir zamanım kaldığı için başka bir arkadaşla devam etmek istiyorum. Ama evraklarım eski avukatımda nasıl alabilirim bilmiyorum.
Avukatım telefona cevap vermeyince nasıl iletişim kuracağım bilmiyorum
Malesef bu konuda olumlu bir gelişme yaşayamadım. kararı temyiz etmek istedim 500 tl harç tutarmış bendede para yok elim kolum bağlı beklemedeydim.
Bugün örnek no 4-5
icra takibi elime geldi 7 gün içinde ödeme yapmamı istiyor ödeme yapılmazsa mal beyanı istiyor aksi halde hapis cezası diyor. ben mal beyanında hapis cezası kalktı diye bilirken bu takipte yazması kafamı karıştırdı. Mal beyanında bulunmayı düşünmüyordum bu tazminat davası olduğu için zorunlumuyum örnek no 4-5 e göre bulunmazsam hapis cezası varmıdır.
Aslında bu şirket durumumu gayet iyi biliyor benim onlara hiç bir borcum yokken bu dava kanıma dokunuyor resmen beni linç etmek istiyor
Türkiyenin önde gelen şirketlerinden olan bu şirket benim gibi özürlü birinin üstüne neden bu kadar gelir anlamıyorum ve parasızlık yüzünden elim kolumun bağlı olmasından çok rahatsızım sizin tavsiyenize muhtacım.
Değerli hukukcular bu konuyla alakalı bir işlem yapamadım
harç yüzünden yargıtaya temyize bile gidemedim yani bir nevide uzatmak istemedim ne olacaksa olsun artık biran önce.
İcra tebligatını ve gardımı aldım bekliyorum pek muhterem haciz memurlarını
mal beyanımı verdim
Haczedilebilecek hiçbir taşınır taşınmaz yok bu parayı ödeyecek durum yok
taşdevri insanları gibi eşyasız yaşama geçtim.
Sorumsa şudur
normal borçlarda hapis cezası yok ancak tazminat davası mahkemenin verdiği bir karar olduğu için ödenmezse hapis cezası varmıdır.
Nafaka borcunu ödemeyene hapis var diye biliyorum nafakayı mahkeme bağladığı içinmi yoksa özel bir durum olduğu içinmi hapis cezası veriliyor
Sayın uçucu
Keşke sorularınızın yanıtını verebilecek kadar hukuk bilgim olsaydı.
Ancak kendi sorunlarım için araştırma yapacak zaman bulabiliyorum, hoş onuda ne kadar becerdiğim tartışılır ama
İnşallah kısa zamanda hayırlı bir sonuca ulaşırsınız.
Umut yaşamın nefesiyse, nefesinizin bitmemesi temennisiyle.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku