Merhabalar,
Ben Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Ancak uluslararası hukukla başım fena halde dertte. Aşağıda bu seneki final sorularım var ve bütünlemeye gireceğim için bu soruların cevaplarına ihtiyacım var. İnanılmaz çalışmama rağmen hala cevap bulabilmiş değilim. Eğer içlerinden bildiğiniz sorular varsa, beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
1991'de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin (SSCB) dağılması ile Azerbeycan ve Ermenistan da bağımsız devletlere dönüştüler. SSCB zamanında Azerbaycan içinde bir Özerk Bölge olarak oluşturulmuş olan ve nüfusunun çoğunluğu etnik olarak Ermenilerden oluşan Dağlık Karabağ Bölgesi ise 1991 sonlarında tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti. Karabağ'da daha 1980lerde başlamış olan şiddetli Azeri-Ermeni çatışmaları 1994'de ateşkesle durdurulduğunda, Azerbaycanın'ın Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasında bir koridor oluşturan kısmı da Ermeni kontrolüne geçmişti. Ermenistan'ı 1991'de tanımakla birlikte diplomatik ilişki kurmamış olan Türkiye, Ermenistanla sınırını Azerbaycan topraklarının işgali üzerine kapatmıştı.
Türkiye - Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi süreci bağlamında iki ülke arasında 31 Ağustos 2009'da paraf edilen "Diplomatik İlişkilerin Kurulmasına Dair Protokol" ve "İlişkilerin Geliştirilmesine Dair Protokol" , 10 Ekim 2009'da İsviçrenin Zürih şehrinde 2 ülkenin dışişleri bakanlarınca imzalanmıştır. Her iki protokol de 20 Ekim 2009 tarihinde onaylanmaları için TBMMye sevkedilmiştir.
1) Protokollerin Türk Hukukunda bağlayıcılık kazanmaları için gereken işlemleri açıklayınız.
2) Ermenistan, Türkiye ve Ermenistan arasında Diplomatik ilişkilerin Kurulmasına Dair Protokolde "uluslarası hukukun ilgili antlaşmalarında tarif edildiği şekliyle karşılıklı olarak tanındığı teyit" edilen Türk-Ermeni sınırını belirleyen ve 13 Ekim 1921 tarihinde Karsta imzalanmış olan Türkiye Ermenistan , Azerbaycan ve Gürcistan Arasında Dostluk Andlaşmasının, Ermenistanın o dönemde bir parçası olduğu Sovyetler Birliğinden 1991'de artık ayrıldığı gerekçesiyle geçersiz olduğunu ileri sürebilir miydi ?
3) Protokollerin imzalanacağı gün iki ülkenin dış işleri bakanlarının imzadan sonra yapmak istedikleri hitaplar yüzünden sorun çıktığı basında yer almıştır. Türk Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bölgesel sorunların bu vesileyle çözülmesi temennisine Karabağ sorunu ile bağlantı kurulduğu gerekçesiyle Ermeni tarafı, Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan'ın ise "protokolleri imzalamakla soykırım iddiasından vazgeçmedikleri" yönünde bir açıklamasına da Türk tarafı itiraz etmiştir.
a) Andlaşmaların yorumlanmasına ilişkin genel kuralı açıklayınız.
b) Andlaşmanın 2 tarafının, imza sırasında yapacakları beyanların, Protokollerin yorumu açısından ne tür bir etkisi olabileceğini inceleyiniz.
4) Protokollerin yürürlüğe girmesinden önce tarafların, Protokollerin içerdiği hükümlere dair herhangi bir yükümlülüğü var mıdır? Andlaşmalar Hukuku ışığında açıklayınız.
5) Azerbaycan'dan bağımsızlığını ilan etmekle birlikte, gerek bu durumun tesis edilmesini Ermenistan'ın askeri yardım ve müdahalesine borçlu olan, gerekse her türlü ekonomik hayatı Ermenistanla arasındaki (Ermenistanın işgal ettiği Azeri topraklarında) koridora bağlı olan Dağlık Karabağ'ın diğer devletlerce tanınması uluslararası hukuka uygun olur mu ?
6) Andlaşmaların Türk Hukukundaki hiyerarşi yerini açıklayınız ve 1997 tarihli "İslam Ülkeleri Arası Yatırım ve İhracat Kredi Siortası Kurumu Kuruluş Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun bulunduğuna Dair Kanun" hakkındaki Anayasa makemesi kararının, Anayasa madde 90/5 hükmünün 2004te eklenen son cümlesi karşsında geçerliliğini halen koruyup korumadığını tartışınız.
,
uluslararası kamu hukuku sınav soruları,
milletlerarasi hukuk sinav sorulari,
milletlerarası hukuk vize soruları,
uluslararası özel hukuk test soruları,
uluslararasi hukuk final sorulari,
milletlerarası hukuk final soruları,
milletlerarası özel hukuk test soruları,
milletlerarası hukuk test soruları,
uluslararası hukuk 1 vize soruları,
uluslararasi hukuk vize sorulari,
uluslararası hukuk sınavları,
uluslararasi hukuk vize test sorulari,
uluslararası kamu hukuku vize soruları,
uluslarasi hukuk vize sorulari,
kamu hukuku vize soruları
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku