Uzun zamandır eş durumundan atama konusunu inceliyorum. Fakat hala aklımda soru işaretleri var. Kısaca durumu açıklamaya çalışayım.
08-2010’da evlenmeyi planladığımız kız arkadaşım şu an kadrolu olarak İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaktadır. 09-2010 dönemi için eş durumundan, özür grubuna bağlı olarak İstanbul’a atama istemeyi planlıyoruz. Fakat benim o zamana kadar yönetmelikte yazan(daha önceden 180 gün diye hatırladığımız) 360 günlük süreyi tamamlamış olmuyorum (Yaklaşık 120 gün eksiğim oluyor).
11-2007 tarihine kadar 465 günlük bir hizmet sürem var, daha sonra yedek subay olarak askerliğe gittim ve 11-2008’de terhis oldum. Şu an çalıştığım işe 12-2009’da girdim. Arada geçen sürede (11-2008 – 12-2009 ) tarihleri arası her hangi bir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı değilim.

Şimdi atamaların olacağı 09-2010 tarihinde geriye dönük 2 yıl içinde aranan 365 günü tamamlayamıyorum. Sorularım…

*Geri dönük 2 yıla bakıldığında askerlik dönemine denk geldiği için o dönemi aradan çıkarıp hemen askerlik öncesine bakılır mı?

*Askerliğimi yedek subay olarak yaptığımdan dolayı emekli sandığına yatan bir primim var. Sosyal güvenlik kurumları birleştirildiğinden dolayı bu süreyi kullanabilir miyim?

* Eksik kalan günleri borçlanarak kapatabilir miyim? (Mesela 12-2009 dan geriye dönük olarak 6 aylık SSK’mı borçlanarak ödesem. Bu esas alınan süreye etki eder mi?)

*Bunlardan başka konu hakkında çözüm önerileriniz nedir?