arkadaşlar işyerimle sorun yaşıyorum...
Bu yüzden sizden bilgi almak istedim.
evli (eş çalışmayan) 2 çocuğu olan birisiyim.
2008 yılının 7 mayıs tarihine kadar a şirketinde çalıştım. aylık
74.90 TL asgari geçim indirimi hesaplaması yapıldı ve aldım.
2008 yılı 21 mayıs'ta b işyerinde çalışmaya başladım. 550 TL maaş ile başladım.
Yani asgari ücretin üstünde..
işyerim asgari geçim indirimi ücretini ödeyeceğini hiçbir problem olmayacağını toptan ödeyeceğini beyan etti. Ödemenin bir ayını yaparak bunuda 74.90 TL'den yaptı. Sonra başka bir muhasebeye geçtik. Şimdi sorunlar yaşıyoruz.
Vereceğiniz cevabı işyerime ve muhasebeye vereceğimden biraz detaylı soracağım..

a)Ben 21 Mayıs 2008 tarihinden 31 aralık 2009 tarihine kadar 550 TL maaş göz önüne alarak aylık kaç para asgari geçim indirimi almam lazımdır?

b)Bu indirim ile birlikte maaşım kaç para olmalıdır?

c)Ben 2008 yılı başında a şirketine ve daha sonra b şirketinde eş ve çocuk durumu bildirimi yaptım. İlk muhasebecinin beni bekar olarak gösterdiği söyleniyor. Bu yanlışlık kimi bağlar?

d)2010 yılında yine 550 TL maaş ile çalışıyorum. Şuan kaç para asgari geçim indirimi almam gerekiyor. Asgari geçim indirimi ve maaş toplamım ne kadar olmalıdır..

e)evli ve 2 çocuklu kişiyim. Bunda muhasebenin farklı hesaplar yaparak asgari geçim indirimini aşağı veya yukarı çekme durumu olabilirmi

b) asgari geçim indirimi asgari ücret miktarını tamamlamak için kullanılabilirmi?

Çok detaylı sordumki cevapların aynısını işyerine ve muhasebeye sunacağım. Bilgi verirseniz çok teşekür ederim..