Öncelikle herkese merhaba.bu forumu yenı kesfdettım ve kesfettıgımden berı arkadaslarımızın basına gelen cogu konuyu okudum.bende basımda olan bır davayı paylasacagım sızlerle.
2007 yılında birisi istanbulda bir sirketin hesabından 7000 tl parayı yine istanbulda oturan bir kızın hesabına aktarıyor.şirket sahıbı olayı farkedıp bankaya basvuruyor.bankada işlemi geri alıp adamın parasını ıade edıyor.tum bun işlemler benım ıp adresım kullanılarak yapılmıs gorunuyor.savılıkta benım ve hesabına para aktarılan kızın hakkında bırlıkte nıtelıklı işbirlıgı ıle dolandırıcılık sucundan dava acıyor. yaklasık 7 ay once iddaneme elıme gectı ve donup kaldım.mahkemenın ıcıne bıle gırmıslıgım yok hayatımda.ogrencıyım ve aynı zamanda çalısıyorum.bilgisayarda oyun oynamaktan baska yaptıgım hıcbısı yok.
İlk mahkeme 2 ay once goruldu ve ben katılmadım. 15 subata yıne durusma tarıhı verıldı.kuzenım avukat ve durusmaya katılmam gerektıgını soyluyor.bu konuda siz degerlı avukatlarımıza ve deneyımlı uyelerımıze bı kac sorum olucak
1)Bu davanın gidişatı sizce ne olur ?durusmaya katıldıgımda nasıl bır tavır sergılemem gerekır.Suçsuz oldugumu nasıl ispatlayabılırım ??
2)bılgısayarım ıncelenmedı hıc bır sekılde ama zaten 2007 de benım baska bır bılgısayarım vardı.bu benım aleyhımemıdır yoksa lehımemı ?
3)3 yıldır aynı adreste aılemle bırlıkte yasıyorum ve asgarı ucretle calısıyorum.olayda bahsı gecen hıckımseyı tanımıyorum.bu olayın bana sagladıgı hıcbır maddı ve manevi fayda yok.banka hesaplarım ,sicilim herseyım ortada.istadıgınız gıbı arastırabılırsınız modunda olmam bana bı yarar saglarmı?
4)olayda bahsı gecen kızın da benım gıbı magdur olma ıhtımalı varmı ?yada bu işi yapan kısı ıle bırlıkte mı calısıyorlardı sizce?
5)bu tarz bı olay basına gelen ve ceza alan arkadaslarımız warmı ?
gorus ve yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkurler.
s.a kardeşim Öncelikle gecmiş olsun ayni olay benimde başımda.Bende ögrenciyim beni tutukladılar başka bi olaydan hayatım karardı , haytımda daha karakol bile görmezken cezaevine attilar.6 ay yatirip cıkarttilar.
Yeni bi olay cıktı başıma , bir kişinin kartindan alişveriş yapılıyor ve benim ip ortada.
İfade verdim daha soruşturma aşamasında ne olacak bilmiyorum beKliyorum
ıp adresleri bilindiği gibi tektir.Sadece siz o an internette iseniz bilgisayar bir ıp alır.başka birinin bu ıp alması siz internetten çıktıktan sonra mümkündür. Tabi eğer ıp niz sabit ıp değilse. sizin ıp ile siz çıktıktan sonra onlarca kişi işlem yapmış olabilir.Burada szini o ıp adresinden işlemlerinizi yaptığınız saat dilimi kurtarabilir.Yani normal olarak bir ıp nin iki kişi tarafından kullanımı imkansız.ancak sizin bilgisayarınızdan çeşitli proglar ile erişilmiş ve üzerinizden işlem yapılmış olma ihimalinide göz ardı etmemmk lazım.
İp adresleri gerek size hizmet veren sağlayıcıda gerek bankanın sistemlerinde tutulan loglardan tespit edilir.Hatalı bir tespit de olabilir bunlar bilişim uzmanları tarafından sizin vereceğiniz ifadeye göre incelenir.
Duruşmalarınıza giriniz burada yazdığınız gibi durumu anlatınız.
Sizin bilgisayarınızda inceleme yapılmaması eksiklik.
Ayrıca menfaat husumet ve sair ilişkiler de davanızı etkiler.
Eğer olay anlattığınız gibi ise ceza almamanız gerekir.
Herkese merhaba.Sayın hukukcu arkadaşlar ben ticaretle uğraşmaktayım.Bir firmadan alüminyum alış verişi yapmakta iken firma sahibi tarafından 7 adet mal teslim fişine benim adıma imza atıyo.Bu mal teslim fişlerini icraya koyarak icra takibi yapıyo.süresi içinde itirazda bulundum ve cumhuriyet baş savcılığına suç duyurusunda bulunarak fişler imza kontrolüne gitti ve imzalar bana ait çıkmadı.1 inci ağır ceza mahkemesinde firma sahibi yargılanıyor. Burada sormak istediğim firma sahibi ceza alırmı alırsa para cezasımı alır yoksa hapis cezasımı.Birde tazminat dvası açabiliyormuyum.
Herkese merhaba.Ben ticaretle uğraşmaktayım.Bir firmadan alış verişimiz devam ederken firma sahibi tarafından 7 adet mal teslim fişini benim adıma imzalıyarak almadığım bir malı almış gibi gösterip fişleri icra takibine koymuştur.icra takibine süresi içersinde itiraz edip fişlerin altındaki imza benim olmadığı için savcılığa suç duyurusunda bulundum.savcılık benden imza alarak fişler imza kontrölüne gönderildi ve imza bana ait çıkmadığından dolayı dava açıldı 1inci ağır ceza mahkemesinde davamız devam etmekte ve son aşamasında.Şimdi sorum şu firma sahibinin ceza alacağı kesin. Burada para cezasımı alır hapis cezasımı. Ayrıca benim tazminat davası açma hakkım varmı?
Sayın nihat bey öncelikle cevabınız için tesekkur ederim. Mahkeme celbini ilk gordugumde şok olmuştum zaten.akabınde hemen savılıga gidip ıfade vermıstım.ifademde de ogrencı oldugumu,aynı zamanda asgarı ucretle calıstıgımı,ailemle yasadıgımı ve 3 yıldır aynı adreste oturdugumuzu,Sicilimin temiz oldugunu,bu olaylarla en ufak bır ılgım dahı olmadıgını bahse konu olan kısılerı tanımadıgımı ve basıma bu sekılde bı olay gelmesınden oturu şok oldugumu soyledım. bı kac sorum daha olucak bılgı ve deneyımınıze dayanarak.
1)Telekomun bahsettıgınız bılgılerı 2 yıldan sonra sıldıgı soylenıyor.gercekten oylemı ?dogrulugu nedır?
2)o donemde kullandıgım bılgısayar farklıydı sımdı ıse baska bı bılgısayarım war.bu benım aleyhımemı olur ?yoksa lehımemı ?
3)İfademde butun hayatımı ayrıntılı olarak ıonceleyebıleceklerını soylemıstım.banka hesaplarımı herseyımı.Çunku sucsuz oldugumu bılıyorum. bunlar gozonunde bulunndurulurmu ?
4)bana verebılecegınız baska bır tavsıye warmı ?cunku bole bısı daha once hıc basıam gelmedı.mahkemenın onunden bıle gecmedım bu zamana kadar.o yuzden bılgısızım bu konularda.en ufak bı bılgı bıle cok ısıme yarayabılır.
yardımlarınız ıcın sımdıden ve tekrardan cok tesekkur ederim.
Sn Hilmi bey bahsettıgınız olayın Bilişim sucuyle bır alakası yoktur ve yerı burası degıldır.ıletı yazmadan once forumdan sızın olayınızla baglantısı olan bır konuya yazarsanız cvevap almanız daha hızlı olucaktır ve forum kırlılıgının de onune gecılecektır.
saygılarımla...
Sayın nihat bey öncelikle cevabınız için tesekkur ederim. Mahkeme celbini ilk gordugumde şok olmuştum zaten.akabınde hemen savılıga gidip ıfade vermıstım.ifademde de ogrencı oldugumu,aynı zamanda asgarı ucretle calıstıgımı,ailemle yasadıgımı ve 3 yıldır aynı adreste oturdugumuzu,Sicilimin temiz oldugunu,bu olaylarla en ufak bır ılgım dahı olmadıgını bahse konu olan kısılerı tanımadıgımı ve basıma bu sekılde bı olay gelmesınden oturu şok oldugumu soyledım. bı kac sorum daha olucak bılgı ve deneyımınıze dayanarak.
1)Telekomun bahsettıgınız bılgılerı 2 yıldan sonra sıldıgı soylenıyor.gercekten oylemı ?dogrulugu nedır?
2)o donemde kullandıgım bılgısayar farklıydı sımdı ıse baska bı bılgısayarım war.bu benım aleyhımemı olur ?yoksa lehımemı ?
3)İfademde butun hayatımı ayrıntılı olarak ıonceleyebıleceklerını soylemıstım.banka hesaplarımı herseyımı.Çunku sucsuz oldugumu bılıyorum. bunlar gozonunde bulunndurulurmu ?
4)bana verebılecegınız baska bır tavsıye warmı ?cunku bole bısı daha once hıc basıam gelmedı.mahkemenın onunden bıle gecmedım bu zamana kadar.o yuzden bılgısızım bu konularda.en ufak bı bılgı bıle cok ısıme yarayabılır.
yardımlarınız ıcın sımdıden ve tekrardan cok tesekkur ederim.
Sn Hilmi bey bahsettıgınız olayın Bilişim sucuyle bır alakası yoktur ve yerı burası degıldır.ıletı yazmadan once forumdan sızın olayınızla baglantısı olan bır konuya yazarsanız cvevap almanız daha hızlı olucaktır ve forum kırlılıgının de onune gecılecektır.
saygılarımla...
Peki efenim bir daha olmaz dikkat ederim.Yeni üyeyim o yüzden yanlışlık oldu sanırım ayrıca özür dilerim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku