Merhaba,
2 senedir Türkiyenin önde gelen bankalarında birinin personeli olarak çalışmaktaydım. 2008 yılında bankaya çağrı merkezi personeli olarak başladım ancak sesimi yoğun kullanmam sebebi ile sesimde problem oluştu nodül sorunu ile karşılaştım ve sesimi kullanamayacak duruma geldim. İşe başlamadan önce bankanın istediği sağlık testlerini anlasmalı kurulu tarafından yaptırmıştım ve sesimde yasadıgım problem içinde o kurumla görüşerek tedavi yoluna gittim fakat en son kurum bana heyet raporu düzenleyerek artık çağrı alamaycağımı belirtti raporu bankaya sunduğumda özel hastane olduğu için kabul etmediler ve benden devlet hastanesinden alınan bir rapor istediler. Bakırköy devlet hastanesinden benzer rapor alarak bankaya sundum ve ogunden sonra bana çağrı aldırmadılar. Bir kaç ay banka içerisinde beklediğim bir süreç geçti takım liderlerine destek vererek daha sonra beni banka içerisinde farklı bir birime destek olarak gönderdiler yani bir yerleşim degil boş elemanı degerlendirme oldu bu süre içerisinde hala cağrı merkezi elemanı gözüküyordum. Son bir aydır bana zorla banka içerisinde bulunan tüm acık konumlara basvuru yaptırdılar. Basvurularımdan bana uymayan durumlar soz konusu oldugu için red gel ve dün beni yanlarına cagırarak heyet raporumdan sonra bana banka içerisinde uygun yer aradıklarını ve benim banka içerisinde işe alınabilecegim uygun birim olmadığını belirtip İAF olmamı sağladılar. Tazminatım-ihbar süresi ücreti 13 günlük maasım hersey hesabıma gecti fakat benim burda sormak istediğim ben sesimi bu kurumda çalışırken kaybettim ses tellerim ciddi zarar gördü ve bana bunun için ayrı bir tazminat ödemeleri gerektiğini düşünüyorum. Hukuksal bir süreç başlatmam doğru olur mu yani bu süreç sizce nasıl değerlendirilir?