Aile Mahkemesi Kanununa göre uzman bulundurulması gerekliliği
İki yıllık sorunsuz giden evliliğimde,aramızda hiçbir sorun yokken sadece 1,5 ay içerisinde,eşim ailesinin etkisinde kalarak saçmasapan ve elle tutulur hiçbir yanı olmayan birkaç şeyi bahane ederek olayı boşanma noktasına getirdi.Dava dilekçesini gören avukatlar bile,yazdığı gerekçelerin boşanma sebebi olamayacağını,altında yatan dile gelmeyen farklı sorunlarımız olup olmadığını sordular,fakat gerçekte hiçbir sorunumuz yoktu.Herşey eşimin bir inadıyla ve ailesinin de teşvikiyle gelişti.Şimdi beni zor durumda bırakmak için her yola başvuruyorlar,fakat her yaptıkları şeyi geri teptirecek delillerim var.Davayı kaybetmekten endişe duymuyorum ben evliliğimi kurtarabilmenin yollarını arıyorum.İlk duruşmada aile danışmanına gitmek istedim,eşim istemediği için talebim reddedildi.Oysa ben bir uzmanın desteğiyle,çok yol alabileceğimize inanıyordum.Aşağıdaki kanuna dayanarak duruşmaların bu uzmanların varlığında devam etmesi gibi bir talepte bulunmamız mümkün olur mu ve bu talep kabul görebilir mi?Açıkca kanun var fakat yetersizlikten dolayı uygulanamıyor,oysa bu uzmanların mahkeme bünyesinde bulunmaları çok evliliği kurtarabilir,tarafları ne yaptıklarının farkına vardırabilir.Davalar kanunda öngörülen şekilde olması gereken uzmanların yokluğunda devam ediyorsa bunda bir eksiklik,usulsüzlük sözkonusu olmuyormu?
AİLE MAHKEMELERİNİN KURULUŞ, GÖREV VE YARGILAMA USULLERİNE DAİR KANUNKanun No: 4787
Kabul Tarihi : 09/01/2003
Resmi Gazete Tarihi: 18/01/2003
Resmi Gazete Sayısı: 24997
Aile mahkemeleri bünyesinde bulunan uzmanlar
MADDE 5. - Her aile mahkemesine,1. Davanın esasına girilmeden önce veya davanın görülmesi sırasında, mahkemece istenen konular hakkında taraflar arasındaki uyuşmazlık nedenlerine ilişkin araştırma ve inceleme yapmak ve sonucunu bildirmek,
2. Mahkemenin gerekli gördüğü hallerde duruşmada hazır bulunmak, istenilen konularla ilgili çalışmalar yapmak ve görüş bildirmek,
3. Mahkemece verilecek diğer görevleri yapmak,
Üzere Adalet Bakanlığınca, tercihan; evli ve çocuk sahibi, otuz yaşını doldurmuş ve aile sorunları alanında lisansüstü eğitim yapmış olanlar arasından, birer psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı atanır.
Bu görevlilerin bulunmaması, iş durumlarının müsait olmaması veya görevin bunlar tarafından yapılmasında hukukî veya fiilî herhangi bir engel bulunması ya da başka bir uzmanlık dalına ihtiyaç duyulması hallerinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar veya serbest meslek icra edenlerden yararlanılır.
Cevap: Aile Mahkemesi Kanununa göre uzman bulundurulması gerekliliği
belliki o kişinin size olan ilgisi alakası azalmıs,bitmiş.saçma sapan bahaneler sunmus dilekçesine diyorsunuz..demekki gercekten bitirmek istiyor evliliğini..neyi ve kimi ne uğruna fikrinden caydırmaya calısıyorsunuz anlayamadım...
fuatpak rumuzlu üyeden alıntı
belliki o kişinin size olan ilgisi alakası azalmıs,bitmiş.saçma sapan bahaneler sunmus dilekçesine diyorsunuz..demekki gercekten bitirmek istiyor evliliğini..neyi ve kimi ne uğruna fikrinden caydırmaya calısıyorsunuz anlayamadım...
Ben eşimin ailesinin etkisiyle bunları yaptığını biliyorum,dava açıldıktan sonra da zaten defalarca görüştük,konuştuk,kendisi de bitirmek istemiyordu ama...ailesinin menfaatleri devreye giriyordu. Konu hukuktan uzaklaştığı için üyelerden özür dileyerek şunu söylemek istiyorum,evlilik ciddi bir müessesedir,her aklına esen,inadı tutan,anne babasının lafına bakıp onların menfaatlerini ön planda tutan,kalkıp eşine dava açamamalı,bunu yapacaksa baştan evlenmemeli,evlenip bu duruma getirdiyse olayları,bunun da bir yaptırımı olmalı.Psikolog ve sosyologların işte bu noktada devreye girip çiftlerin neden bu duruma geldiklerini ve gerçekten ayrılmayı hür iradeleriyle isteyip istemediklerini raporlamaları gerekir diye düşünüyorum,zaten aile mahkemeleri kanununda da bahsedilen bu,fakat yetersizlikten dolayı uygulanamıyor ne yazıkki.
yağmur1977 rumuzlu üyeden alıntı
Ben eşimin ailesinin etkisiyle bunları yaptığını biliyorum,dava açıldıktan sonra da zaten defalarca görüştük,konuştuk,kendisi de bitirmek istemiyordu ama...ailesinin menfaatleri devreye giriyordu. Konu hukuktan uzaklaştığı için üyelerden özür dileyerek şunu söylemek istiyorum,evlilik ciddi bir müessesedir,her aklına esen,inadı tutan,anne babasının lafına bakıp onların menfaatlerini ön planda tutan,kalkıp eşine dava açamamalı,bunu yapacaksa baştan evlenmemeli,evlenip bu duruma getirdiyse olayları,bunun da bir yaptırımı olmalı.Psikolog ve sosyologların işte bu noktada devreye girip çiftlerin neden bu duruma geldiklerini ve gerçekten ayrılmayı hür iradeleriyle isteyip istemediklerini raporlamaları gerekir diye düşünüyorum,zaten aile mahkemeleri kanununda da bahsedilen bu,fakat yetersizlikten dolayı uygulanamıyor ne yazıkki.
Tartışmalı bir konu; Kimse meselenize sizin kadar vakıf olamaz.. İnsan faktör'ünün ve değerlendirmesinin söz konusu olduğu meselelerde objektif olmama gibi bir şikayetiniz varsa gerekli hukuki yollara başvuracaksınız..
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Bu kanıya nasıl vardınız?
Uygulanmadığı kanısına?
Daha önceden benzer konulardan bahsedilirken Aile mahkemelerinin, sorunları tespit etmekle ve sulh yoluyla çözümünü teşvik etmekle yükümlü olduğu, bunun için uzmanlardan rapor istenebileceği,ancak uygulamada,iş yoğunluğu ve kadro eksikliği nedeniyle,bunun gerektiği gibi yapılamadığına dair tesbitler okumuştum,o yüzden bu kanıya vardım,yanlışım varsa düzeltin lütfen.İlk celsede uzman talebimi mahkeme reddetmişti,tekrar talebimi dile getirmemin bir yararı olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Çünkü bazı avukatlar mahkemenin yönlendirmesi için her iki eşin de talebi olması gerektiğini söylerken,bazıları da sadece bir eşin istemesinin yeterli olup hakimin diğer eşi de gitmeye teşvik edeceğini söylüyorlar..Farklı görüşlerden dolayı ikilemde kaldım.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku