slm hukukçu arkadaslar
Ben 6 yıldır özel bir şirkette üretimde oparatör olarak görev yapmaktayım. yaklasık 1 hafta öncesi işletme içerisinde bir olay yasandı ve bu olay böyle gelisdİ.
Ben işim geregi üretimle sorumluyun
2 tanede elemanim var olay elamanimla oldu yaptıgımız iş melaminli kagıt işi oldugun dan bunun sürekli kontrolü gerekiyor, vardiya boyunca kalite ye ve denemelere kendim gittigim için makinanın arka kismiyla fazla ilgilenemedim vardiye bitimine yakin da karsılık olan arkadasım geldi üretimmi kesecegimizi sordu bende kesilmeyecegini devam adilecegini söyledim. oda bana arkada top yok, bagli olan topda bitmek üzere dedi.ben hemen arka tarafa giderek elamanim olan tutkalcıma sordum.Abi topu niye baglamadın diye, bu soruma karşılık da bana bagırarak oparatör sen degilmisin sen kontrol edeceksin dedi
bende kendimin her yeri kontrol edemeyecegimi kendisinin bana söylemesi gerektigini söyledim
buna karsilik da adam ben seni uyardim diyerek üzerime yürüdü ve itelemeye basladi 2 sefer alttan alarak gitmesini söyledim.devam etti bende buna karsilik olarak sinirlerime hakim olamadim ve darp ettim.adamın kafasına çekiçle vurdum keske olmasaydıbu olaydan dolayıda tutanak tutulup disiplin kuruluna sevk edildik.kurul sonucuda bugün itibarıyla (11/01/2010) benim iş akdim ihbar ve kıdem tazminatsız sona erdirildi, azmettirici olmasina ragmen de karsı tarafa da 2 yevmiye ceza verilerek sonuçlandırıldı.ben burada haksızlıga ugradıgımı düsünüyorum ve siz hukukçu arkadaslarımdan da önerilerini bekliyorum. Ne yapmaliyim ve hangi yargi yoluna gitmeliyim.yardımcı olacak olan tüm arkadaslara şimdiden tesekkürler... Birde herhangi bir yere imza atmadim
bana söylenen noter yoluyla tebligat çekeceklerini söylediler fabrika personel şefliginden