Bundan 2 sene önce Bir arkadaşım ile ltd şirketi kurduk.
Bu şirketin ltd olabilmesi için benim %1 arkadaşın %99 hissesi ile kuruldu.
Ancak ben arkadaşa güvendiğim için hiç işlerini takip etmedim ve iş yerlerine dahi uğramadım..
Ancak geçen gün muhasebecilerinin araması sonucu bunların yüklü miktarda sağa sola borç yaptıkları ve piyasadan kayboldukarına dair haber aldım.
Şirkete münferiden bütün işlemler için arkadaş yetkili kılınmıştı.
Ben hiç ticaretten anlamıyorum.
Ticaret hukukununda nasıl işlediğini bilmiyorum.
Şimdi benim merak ettiğim;
Bunların yapmış olduğu borçlar bana yansır mı?
Yansırsa sadece bu borçların %1 i mi yansır.
Ayrıca bunların şirket çeki ile almış oldukları mallardan dolayı borçlarındanda sorumlu olurmuyum ? yoksa bu çek ile aldıkları mallarla ilgili sadece şirkey müdürü mü yetkili?
Yoksa ben şu aşamada sadece kurumlara olan borcun %1 inden mi sorumlu olurum.
Bana acil olarak yardımcı olabilecek bir avukat arkadaş varsa bilgi verebilirlermi.
Benim bu aşamada ne yapmam lazım.
En son aldığım haber sadece sgk ya 20 bin tl borçlarının olduğu ve bu borç ile iş yerlerine bir tebligatın gönderildiği. ancak bunları yerlerinde bulamadıkları için araştırıp beni buldukları haberini aldım.
Bu SGK yazıyı bana yazacak ancak ben bu gelen yazı üzerinden ödenmesi gerekenin %1 i olan 200 tl sinden mi sorumlu olurum.
Lütfen rica ediyorum bi arkadaş bana yardımcı olursa sevinirim.
Çünkü bu adamlar kayıp ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Müdür siz değilseniz ve hiç bir borcun altında imzanız yoksa ticari borçlardan sermaye tutarınız kadar kamuya olan vergi ve ssk borçlarından %1 borçlusunuz..
Peki ben bu maliye ve sigorta borcu dışında mal alıp verme işlemlerindeki borçlarla ilgili hiç birşey ödemem değilmi..
1 trilyon borçları varmış bu adamların piyasaya. (bu adamlar dediğim benle ortak olan kişiler.)
Benim payım %1 ve şirkete hiç bi yetkiye sahip değilim.
Yani bu adamların ne çekinde ne senetinde nede bankada çevirdikleri işlerde hiç imzam yok.
zaten ne iş çevirdiklerinide bilmiyorum.
şuan öğrendiğim sigortaya 20.000 tl borçları varmış. dediğinize göre 200 tl si bana yansıyor.
700 bin tl lik borç ihracat yaptıkları için devletten vergi alacakları varmış. Vergi borcunu ödemeseler bile devlet kendi alacağını keser kdv iadesini ondan sonra mı alır ?
bu 700 milyar ilgili çekle alınan mallarla ilgili ben hiç bir ödeme yapmam değilmi.
ticaretten hiç anlamadığım için işin nasıl olduğunu anlayamıyorum. kusura bakmayın.
birde bu adamların maliyeye filan ne kadar borcu olduğunu nasıl öğrenebilirim ?
Gerçekten yardımlarınız için çok teşekkür ederim....
3 gündür stresten sinirden sıkıntıdan huzurum kaçtı...
Ne yapacağımı bilemez halde ne kadar bilgi alırsam o kadar öğrenir, işlemlerden emin olduktan sonra yapılması gerekenler neyse bir bir yapayım diyorum.
ayrıca bu üzermdeki %1 hisseyi nasıl bu adamlara geri devredebilirim ?
Adamlar kayıp...
Şirketin sermayesi ne kadar? Birde ticaret sicil gazeteleri ile vergi numarasını görebilseydim kesin bir bilgi verebilirdim. Şu an için tahmin yapıyorum. Piyasaya 1 trilyon olan borçtan korkmayın. Vergi ve sskya olan borçlar kötü. Onlar peşinizi bırakmaz. Devlet bu.. Bir lira alacağı için huzurunuzu kaçırırı. Ticari borçlarda ise borcu alan veren birbirini taşır. Siz ben sözde ortaktım ne yapıyorlar bilmiyorum dedikten sonra kimse üzerinize gelmez.
Cok gecmis olsun arkadasim kimseye guvenip te bu devirde ortak hicbirsey yapmicaksin ama olmus bikere
simdi bende sizin basiniza gelen olaydan sonra kendi adima korkmaya basladim cunku bende noterden hisse devri yaptigim halde hala ticaret odasinda kayitli esnaf gorunuyorum onceki yillarda ortagi oldugum sirketin akibetinden hic bilgim yok acaba ayni seyler benimde basima gelirmi? diye bu soru aklima geliverdi 3 Yildir Turkiyede yasamadigimdan dolayi herseyden birhaberim
Cok gecmis olsun arkadasim kimseye guvenip te bu devirde ortak hicbirsey yapmicaksin ama olmus bikere
simdi bende sizin basiniza gelen olaydan sonra kendi adima korkmaya basladim cunku bende noterden hisse devri yaptigim halde hala ticaret odasinda kayitli esnaf gorunuyorum onceki yillarda ortagi oldugum sirketin akibetinden hic bilgim yok acaba ayni seyler benimde basima gelirmi? diye bu soru aklima geliverdi 3 Yildir Turkiyede yasamadigimdan dolayi herseyden birhaberim
Noterde yapılan devir ticaret sicil gazetesinde yayınlanmadıkça ortaklığınız bitmiş sayılmaz. Üçüncü kişilere karşı devrin hüküm ilan edebilmesi için ticaret sicil gazetesinde yayınlanması şarttır.
Bir Ltd.Şti'ye ortak olmak istiyorum.Şirket otolara LPG sistemleri montajı yapan 3 dükkana ve de otogaz satışı yapan bir istasyona sahip.Aslında ben...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku