Bir davanın temyiz işlemi için bankaya belli bir miktar para yatırıyoruz, ve davayı kaybediyoruz. Fakat banka parayı kendi kasasından yatırıyor ve bizim teminatımızı banka kasasına bir unutma sonucu 6 gün geç yatırıyor. Şimdi bizden ise bu 6 günlük faiz isteniyor. Miktar biraz fazla ve bizim hiçbir suçumuz yokken ve de paramız zaten bankadayken. Üstüne üstlük banka yüzsüzlük yapıp, mağduriyetimizi giderip bizden özür dilemek yerine faizin en asgariye indirilmesini teklif ediyor. Şimdi bu süreçte ben ne yapabilirim. Bddk'ya başvuru dilekçe örneği var mı Ve bu işin en kısa zamanda çözülmesi ve bu ihmali yapan memur ile görevlilerin yaptıkları hatanın bedelini demelerini nasıl sağlayabilirim? Ayrıntılı bir cevap verirseniz sevinirim. Hukukun üstün olduğu bir ülke özlemiyle...
BDDK ya başvuru için bir örnek yoktur. Nornal dilekçe formatında sorununuzu şikayetinizi dilekçede açıkça izah edeceksiniz. Banka şifahen isitiyorsa elbette hayır çekeceksiniz, yazılı bir belge ile (ihtar veya icra ödeme emri) istiyorsa itiraz edip savcılığa şikayet edeceksiniz. Şifahi talepleri geri çevireceksiniz ancak savcılığa bildirmeyebilirsiniz.
Merhaba ben yeni üye oldum ama teminat mektubu ile ilgili bir sorunum var.Yani bilgi eksikliğimden kaynaklanan ve kafamı çok karıştıran bir konu bu.Bizim bir mağazamız var ve yeni bir mağaza açmak istiyoruz;fakat yeni mağazanın dükkan sahibi daha önce çıkan kiracılar kirayı zamanında ödemediği için ağzı yanmış ve bizden de teminat mektubu almamızı istiyor bankadan.Yani kendini, güvence altına almak için eğer kirayı geciktirirsek diye.Fakat bankalar da kefil istiyorlar teminat mektubu için ve bir kefilimiz yok.Acaba başka çıkar bir yolu yokmudur bunun yani kefil olmadan da.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şu devirde esnaflık kadar zor birşey yok.
Merhaba ben yeni üye oldum ama teminat mektubu ile ilgili bir sorunum var.Yani bilgi eksikliğimden kaynaklanan ve kafamı çok karıştıran bir konu bu.Bizim bir mağazamız var ve yeni bir mağaza açmak istiyoruz;fakat yeni mağazanın dükkan sahibi daha önce çıkan kiracılar kirayı zamanında ödemediği için ağzı yanmış ve bizden de teminat mektubu almamızı istiyor bankadan.Yani kendini, güvence altına almak için eğer kirayı geciktirirsek diye.Fakat bankalar da kefil istiyorlar teminat mektubu için ve bir kefilimiz yok.Acaba başka çıkar bir yolu yokmudur bunun yani kefil olmadan da.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şu devirde esnaflık kadar zor birşey yok.
Bankalar teminat mektuplarını sağlam teminatlar karşılığında verirler. Zira teminat mektubunda belirtilen koşulların yerine getirilmemesi halinde teminat mektubu bozulur ve banka sizin adınıza karşı tarafa ödeme yapar. Bu açıdan bankanın kefil istemesi normal bir uygulamadır. Banka şahsi kefaletinizi yeterli görmemiş olmalı ki başka bir kefil istiyor. Kefilsiz seçenek için bankanızla görüşmelisiniz.
Değerli forum yöneticileri ve üyeler;
Uygulamada sıkça rastlandığı üzere bankalar müşterilerine kullandırdıkları ticari krediler karşılığında şirket...
Yazan: levikarakian Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku