+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: AİHM ve Sağlık Hukuku

AİHM ve Sağlık Hukuku Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2007
    Nerede
    Güzel ve yalnız ülkem Türkiye'nin heryeri--Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'dan esinlenilmiştir;)
    İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question AİHM ve Sağlık Hukuku

    4483 nolu kanun gerekçe gösterilerek İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne yapmış olduğum bir şikayet reddedildi. Kesin karar verildi. Bu durumda iç hukuk tükendi diye biliyorum, başka itiraz edebileceğim mercii yok sanırım?

    Dolayısıyla bu konuyu AİHM'e taşımak istiyorum. Fakat neye dayandırabilirim şikayetimi emin değilim. Bir devlet hastanesindeki hekimlerin görevlerini ihmal söz konusu. Dosyamda da iddialarımı destekleyen kanıtlarım mevcut ve bende bu konunun takipçisi olmak istiyorum. AİHM le ilgili forumdaki başlığa baktım fakat hangi protokol maddelerine dayandırmalayım emin değilim. Bir yol gösterecek olan olursa cok memnun olurum. Teşekkürler.



    Hukuki NET Güncel Haber

    AİHM ve Sağlık Hukuku konulu yargıtay kararı ara
    AİHM ve Sağlık Hukuku konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: AİHM ve Sağlık Hukuku

    Siz hangi haksızlığa uğradınız? Olayı biraz detaylı yazarsanız daha iyi yardım alabilirsiniz. Sizin yazdıklarınızla Sözleşmenin hangi maddesinin ihlal edilmiş olabileceğini tahmin etmek zor.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2007
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.607
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: AİHM ve Sağlık Hukuku

    Şu noktanın altını çizmekte fayda var;

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, ulusal mahkemelere göre bir üst mahkeme niteliği taşımaz;ulusal mahkemelerce verilmiş kararları kaldırmaz ya da değiştirmez.

    Mahkeme sadece,Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve ek protokollerde yer alan temel hak/özgürlük ihlaline dair şikayetleri inceleyen bir kuruluştur.Dolayısıyla mahkemeye başvuru için iç hukuktaki bir eylemin,işlemin ya da kararın doğru olmadığının düşünülüyor olması değil;bu eylem,işlem ya da kararın temel hak ve özgürlük ihlali içerdiği iddiası söz konusu olması gerekir.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Sep 2007
    Nerede
    Güzel ve yalnız ülkem Türkiye'nin heryeri--Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'dan esinlenilmiştir;)
    İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Cevap: AİHM ve Sağlık Hukuku

    Ben 'yaşam hakkını ihlal etmek' maddesinin uygun oldugunu düsünüyorum ama tabi sizler kadar iyi bilmiyorum hukukcu olmadıgım icin.

    Babam böbrek yetmezligi ve üst GİS kanama (yani mideden kaynaklı kanama) nedeniyle bir devlet hastanesine yatırdık. O ara bayramdı ve babama tanı icin endoskopi (Kanamanın mideden kaynaklanıp kaynaklanmadıgını bulmak icin yapılan ufak bir kamera ile mideyi görüntüleme işlemi) bayram sonrası yapılabildi ve biz sürekli kanama nerden kaynaklanıyor, neden endoskopi yapmıyorsunuz diye ısrarla sorduğumuz halde bize bayram dolayısıyla nöbetci gastroenterologlarının olmadıgını soylediler (asistan doktorlar, malesef uzman bayram boyunca ortalıkta yoktu) ve babam 6 gun boyunca kanadı ve kan transfuzyonuna (nakline) maruz kaldı. Bayram sonrası babama endoskopi yapıldı ve midede bir kaç noktada ciddi kanama odakları bulundu (babamı takip etmekten sorumlu asistan doktorun suratı ben tanıyı sorduktan sonra bayagı mahçup bir haldeydi) ve bu odaklara skleroterapi işlemi yapıldı ve kanaması durdurulmuş oldu. Dosyamda konunun gectigi devlet hastanesinin Uzm.Cerrah Dr'unun konsültasyon notu var. Notta konsültasyon sonrası öneriler (öneriler kısmı oluyor konsültasyon kagıdında ) kısmına acil endoskopi önerdiği halde ki bir uzman öneriyor, yerine getirilmedi. Babamı bu hastanedeki endoskopiden sonra gördükkü yeterli ekipman, ekip yok kendi imkanlarımızla bir özel hastaneye götürdük. Babam özel hastanede bir süre tedavi gordukten sonra eve cıkardık ve yaklasık 9 ay sonra vefat etti.

    Sonuc olarak babam bir vatandas olarak yıllar boyu devletine saglık hizmeti almak için ödeneğini ödedi fakat hizmet almaya gelince Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu sorunlu (hasta) sağlık sistemi babamın ciddi anlamda ihtiyacı olduğu zaman yarım yamalak çalıştı.

    Kanama uluslararası sağlık kurallarına göre acil durumdur ve hayati tehlike arz eder gerekli müdehaleler yapılmaz ise. Bahsettiğim hastanede ne hekim sayısı, ne hemşire sayısı yeterliydi.Babaım monitör ile takip edilmesi gerekiyodu hayati bulgularının, yoğun bakım doluydu ve kattada 2 adet monitor vardı. Asistan doktor ne yapayım diyor, yok diyor! Yani kısaca insanlar mecburan SSK lı olmak zorunda ama hizmet almaya gelince çok yetersiz. İnsanlar bir takım eksikliklerden, yanlış tedavilerden dolayı ölebiliyor, sonra bizler elimizden geleni yaptık diyorlar, kader deniliyor.

    Aslında ben birazda içinde bulunduğum bu sektördende muzdarip olduğum için Sağlık Bakanlığını şikayet edip belki bir iki noktanın iyileştirilmesinde vesile olabilirim diyede umud ediyorum ve bu anlamdada bu işi taşıyabildiğim kadar bir üst kurum, uluslararası kuruluşa taşımak istiyorum.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: AİHM ve Sağlık Hukuku

    Öncelikle başınız sağolsun. Ben de annemi doktorun ihmali, teşhisin gecikmesi ve yanlış teşhis sonucu kaybettim. Bu nedenle üzüntünüzü anlıyorum. Siz maalesef zamanında açılması gereken davaları açmamışsınız. İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi vermişsiniz ve 4483 sayılı Kanuna göre soruşturma açılması talebinde bulunmuşsunuz bu doğru. Ancak olayın oluştuğu tarihlerde eğer hastanenin hizmet kusuru varsa idare aleyhine idare mahkemesinde tazminat davası açmalıydınız. Eğer doktor veya doktorların doğrudan kasıt veya kişisel kusurları varsa, Asliye Hukuk Mahkemesinde onların aleyhine tazminat davası açmalıydınız. 4483 sayılı Kanuna göre, Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı kesin olduğu için karar kesinleşmiş. Başkaca da bir itiraz mercii kalmamış. Bu durumda ancak AİHM'e müracaat edilebilir. Ancak sizin durumunuzla ilgili AİHM Sözleşmesi ve Ek Protokollerin de doğrudan bir hüküm bulunmuyor maalesef. Bu durumun sizin düşündüğünüz Sözleşmenin 2. maddesindeki yaşama hakkı çerçevesinde olduğu kanaatinde değilim maalesef. AİHM bunu kuvvetle muhtemel kabul etmez. Eğer ille de AİHM'e gideceğim derseniz ve bunu kuvvetli delillerle ispat edebilirseniz, Sözleşmenin 6. maddesinin 1. fıkrası hükmüne göre adil yargılanma hakkının ihlali nedeniyle müracaatta bulunmanızı tavsiye ederim. Bu durumda az da olsa bir dava kazanma umudu olabiliR.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Sep 2007
    Nerede
    Güzel ve yalnız ülkem Türkiye'nin heryeri--Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'dan esinlenilmiştir;)
    İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Unhappy Cevap: AİHM ve Sağlık Hukuku

    Sayın Cobanoglu,

    Verdiğiniz bilgiler icin cok tesekkurler. Malesef ki benim şansıma ben bir iki avukata danıştım ve bu olaydan birşey çıkmaz deyip durdular. Gerçekten güvenebileceğim birini ve bu davaya ciddi ciddi alıp ilgilenmek isteyen birini bulamadım AİHM'i yinede deneyeceğim belki şansım orda değişir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi III. Sağlık Hakkı ve Sağlık Hukuku Sempozyumu [Kitap Fiyat bilgisi]
    Yazar Belirtilmemiş; Adalet; 2012; 35,00 TL Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi III. Sağlık Hakkı ve Sağlık Hukuku...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 14-05-2012, 01:40:05
  2. Uluslararası ıı. Sağlık hukuku sempozyumu
    Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi ULUSLARARASI II. SAĞLIK HUKUKU SEMPOZYUMU - Ali GÜZEL - Ağustos 2011 - 1. Bası - Yeni - 978-605-5373-009 Bu...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 05-08-2011, 15:20:07
  3. II. Sağlık hukuku sempozyumu
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi II. SAĞLIK HUKUKU SEMPOZYUMU - Nilgün SARP - Nisan 2011 - 1. Bası - Yeni - 978-605-5412-111 ...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-05-2011, 03:40:07
  4. Sağlık hukuku AİHM'e götürülebilir mi?
    Birisi acaba yargıtaydan sağlık hukuku ile ilgili çıkan hükümleri AİHM'e göterbilir mi?Bu yol açık mı?
    Yazan: FOREX Forum: Sağlık Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 29-11-2008, 21:16:08
  5. Sağlık Hukuku Kurultayı
    Ankara Barosu ve A.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından 01-03.11.2007 tarihinde Sağlık Hukuku Kurultayı düzenlenmiştir. ...
    Yazan: Av.Fırat Bayındır Forum: Sağlık Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-11-2007, 22:11:45

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.