Üniversite hocasının ders anlatmaması ve video izlettirmesi
Merhabalar, arama yaptım fakat benim maruzatıma benzer bir konu bulamadığım için buraya yazıyorum daha yeniyim hatalı yere açtıysam lütfen mazur görün.
Danışmak istediğim konu kesinlikle kişisel değil, Yeni kurulan bir üniversitenin MYO Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama 2. sınıf öğrencisiyim.
Bu sene "bilgisayar yardımıyla görsel programlama" ve Veri tabanı yönetim sistemleri-2" derslerimize giren hocamız, dersleri anlatmak yerine internetten satın alınan ve telif hakkı bulunan eğitim setini izlettirmekte, dersde soru sordurmamakta buna mukabil kendi sorduğu sorulara cevap verilmediği zaman uygunsuz biçimde tepki vermektedir.
üniversiteye gelen arkadaşlarımın çoğu şehir dışından geliyor ve aylık kişi başı en az 500 lira harcama yapılıyor buna müteakip dönemlik harçlar da eklenince, verilen eğitimin niteliğine karşılık devletin ve ailelerin harcadığı paralar boşa gidiyor.
Derslerde izlettirilen eğitim setleri, kalitesiz muğlak ve muallak anlatımıyla hem dersden bezdiriyor hem de sadece ezbere yönelik olduğundan sınav geçirmekten öte işe yaramıyor
öğretim görevlisi hocamız dersde tek kelime laf etmemekte ve
tahtayı dahi kullanmamakta; yaptığı iş de görsel eğitim seti'ni durdurmak ve devam ettirmekten öteye geçmiyor.
Devlet, öğretim görevlisine, bir düğmeye basmak için mi ayda milyarlarca lira ödüyor(?)
uygulamaya yönelik eğitim alamıyoruz zira öğretim görevlisi de bilgisayar programcılığı ve tasarım derslerine vâkıf olmamasına mukabil
hiç bir görevli, müdür ya da dekan sorgulamamakta.
En son memurlara sorduğumda, yapabileceğin hiç birşey yok kesin sen haksız çıkarsın demişlerdi yanıt oldukça ironik gelmişti
Üniversitelerdeki bu oligarşik yapının, hukuk tarafından sorgulanabilir hiç bir tarafı yok mu?
Hocayı, telif hakkı çiğnenen firmaya şikayet ettim ve onlar hem üniversiteye hem de hocaya dava açacaklarını söylediler; eğer üniversite davayı kaybederse Devlet mi yoksa Üniversite'yi yöneten idari amirler mi tazminat ödeyecek?
Eğitim hakkımız engellendiği için yasal yaptırım mümkün mü?
Cevap: Üniversite hocasının ders anlatmaması ve video izlettirmesi
Ben zannetmiyorum pek bir şey olacağını, video telifi hakkında açılacak dava kaybedilirse üniversitenin bütçesinden ödenir, şahsa karşı olacak olanı bilemicem.
Öğrenci temsilcisi seçimi yapılmış ve bir temsilci seçilmiş olması gerekli, onun aracılığı ile bu durumu müdürünüze iletin ve kendisi anlatacak ve uygulama yaptırabilecek bir hoca ile ders işlemek istediğinizi belirtin, dersi veren hocayı değiştirsinler. Olmadı bir üst makam olarak rektörlüğe bu durumu iletebilir ve istekte bulunabilirsiniz. Şahsen bundan öteye yapabileceğiniz bir şey olacağını zannetmiyorum.
Cevap: Üniversite hocasının ders anlatmaması ve video izlettirmesi
Ben zaten Üniversite Bölüm temsilcisiyim, müdür beyle konuşmak konusunda şüpheliyim zirâ kendisi de onun tarafında olabilir
ben de cisco ve microsoft eğitmeniyim ayrıca pek çok sivil toplum kuruluşunda başkanlık yaptım, şuanda yapabileceğim sadece okulda yaşanan hukuksuzlukları ses ve video kaydına alıp, internette yayına vermek olacak herhalde
bu sene ne kadar vasıflı kaliteli hocamız varsa gitti, gitmeyeler de bu dönem gidiyor, üniversite el değiştirdi zaten normalde Uludağ üniversitesine aitti bina
şimdi Yalova Üniversitesinde.
şimdi birileri kendi insiyatifiyle kanunsuzluk yapıyor ve cezasını Devlet mi çekiyor
yani hocalara ve müdürlere birşey olmayacak öyle mi?
ben bu ülkenin Hukukla yönetildiğine inanmak istiyorum
sıkıldım artık bu aristokratik, oligarşik düzenlemelerden,
kuvvete dayanamayn adalet aciz
adalete dayanamayn kuvvet zalimdir; hoş ülkenin şuanda başına gelenler
terörün suç olmadığı bir ülkede, hocaların haksız yere para kazanması yadırganmasa gerek(?)
ben vatandaşım bu ülkede yaşamak istiyorum, Atatürk'ün ilke ve inkikaplarına sadık kalarak yaşamak ve yaşatmak istiyorum; şu ana kadar yapılan haksızlıkları sadece Allah'a havale etmedim aynı zamanda Hukuk yoluyla da hakkımı aradım;
şuan ben de bilimsel araştırmalar ve arge işiyle uğraştığımdan okulla fazla müteallik değilim ama eğitim böyleyse hiç yapmasınlar yıksınlar anaokulu olsun daha faydalı olur vatan millete
o derslerde izlettirilen dersleri ben izlerim, bunun için üniversiteye gitmeme gerek yok,
benim tüm sıkıntım Devlet'in yani bizim paramız soyuluyor burada bir hırsızlık var; hak etmedikleri paraları kazanıyorlar
Namık Kemal'in dediği gibi
"Bulunmazsa adalet milletin efrâdı beyninde/ Geçer bir gün zemîne, arşa çıksa pâye-i devlet (Milletin fertleri arasında adalet ve eşitlik kaybolursa, devletin itibarı arşa da çıkmış olsa bir gün yerin dibine geçer!.)"
Merhaba Ankara Üniversitesi Biyoloji bölümüne gidiyorum 1.eğitimim ve normal olarak hafta sonu (cumartesi) dersim yok. Fakat bu sene 3 labaratuardan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku