Merhaba,

Siteden sürekli faydalanmama ve detaylı şekilde araştırmama rağmen benim durumuma benzer bir durumla karşılaşmadığımdan, sorumu yöneltmek istiyorum.

Yaklaşık 1 aydır, şu anda çalıştığım şirketin İtalya'daki merkezinde açılacak yeni bir pozisyon için görüşmelerimi sürdürüyorum. Şu anda da kesinlik kazandı, 1 Şubat itibariyle orada çalışmaya başlayacağım. Ancak çalışma/oturma izni İtalya'da maalesef yaklaşık 3 ayda çıkarılmakta. Bu süre zarfında turistik vizeyle çalışmalarımı yapacağım.

Geçen haftaya kadar bu durumun yarattığı bir sıkıntı yoktu. Ancak geçen hafta yüksek lisans kaydımın silindiğine dair bir yazı aldım ve bütün planlarım alt üst oldu. Normalde 2011 Şubat'a kadar tecilim vardı. Şu anda durum değişti, muhtemelen askerlik şubesi tecilimi 31 Mart'a çekmiş olmalı.

Sorularım şöyle:

Pasaportumun süresinde ve vize sürelerimde bir problemim yok. 1 yıllık vizem var ve turistik vizeyle yurtdışında idare etmemde de sıkıntı yaşamam söz konusu değil.

Ancak, 31 Mart itibariyle yoklama kaçağı durumuna mı düşeceğim? Çalışma iznimin çıkmasına bu durumum olumsuz bir şekilde etkide bulunabilir mi? Çalışma iznim çıkarsa ne yapmam gerekecek? 31 Mart sonrası memlekete girişlerimde ne yapmam gerekecek? Şirketimden yazılı bir beyanla askerlik şubesine / konsolosluğa gitsem, bunun benim için bir geçerliliği olur mu?

Sorularım bu kadar. Konuyla ilgili bilgisi olanların tavsiyelerini rica ediyorum.

Teşekkürler